Na prázdniny s knihou!

leto
S blížícími se prázdninami je načase najít pro malého čtenáře tu správnou knihu. V dnešních tipech vám nabídneme hned čtyři různé příběhy, které by mohly být tím pravým prázdninovým čtením!

Bill má svoje věrné kamarády a dobře ví, že s partou je nejlíp, protože jen s ní zažijete to správné dobrodružství! A s dobrodružstvím přichází sem tam i nějaký průšvih, jako je  díra k sousedovi, a z toho dospělí tak úplně radost nemají… Audioknihu, která obsahuje 10 Billových dobrodružství a průšvihů, navíc neuvěřitelně  poutavě namluvil Oldřich Kaiser.

Průšvihy Billa Madlafouska

Autor: David Laňka

Vazba: CD
ISBN: 8590236079922
Doporučená cena: 249 Kč

 

Ahoj, já jsem Bill, a tohle je deník o naší partě. Teda o vaší ne, vy v ní přece nejste. Nebo jste, když budete poslouchat, co se nám všechno stalo? No, ať je to, jak je to, tak já vám chci říct, jaký jsme letos s partou zažili průšvihy. I když vlastně nevím, jak jsme se do nich dostali, protože jsme vždycky jen chtěli někomu pomoct nebo se něco naučit nebo se něco dozvědět, a najednou se stalo něco, za co se na nás ostatní zlobili. Ať už to bylo při zabudovávání trezoru do zdi, nebo když jsme šli doprovodit tatínka ke starýmu
panu Kletečkovi, aby mu vzal míry na oblek, nebo když jsme šli do kostela. Já vím, že každej, kdo něco udělal, říká, že je v tom nevinně a že za nic nemůže, ale my za to opravdu nemůžeme. Teda až na tu díru k panu sousedovi. A až na ty špatně zapsaný míry.
Nebo na to, jak jsme v kostele tak trochu blbli… A víte co, poslechněte si to a posuďte sami, jak se to vlastně všechno přihodilo… Váš Bill

Audioknihu Průšvihy Billa Madlafouska vydalo nakladatelství Radioservis.

Další audiokniha o Billovi:

billovadobrodruzstvi

————————————————

Druhou dnešní knihou je vyprávění o jedné holčičce, jejíž fantazie nezná mezí. Proto si malá Dorka užívá jedno báječné dobrodružství za druhým a vy můžete s ní!

Dorka Fantasmagorka (1)

Autorka: Abby Hanlonová
Přeložila: Klára Míčková
Ilustrace: Abby Hanlonová

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-7529-040-3
Doporučená cena: 169 Kč

 

Začtěte se do fantasmagorických dobrodružství bláznivé Dorky Fantasmagorky. Její fantazie nezná hranic.
Má staršího bratra a sestru a velmi ráda by si s nimi hrála. Oni si však myslí, že je ještě malá, a tak raději uniká do světa fantazie, kde si může vymyslet, co jen chce.
Přestože nad ní její sourozenci jen kroutí hlavou, Dorka má vždy kopec starostí. Musí totiž odhalit všechny příšery v domě, pomstít se své lékařce i sestřiny panence. Dorka Fantasmagorka jim to ještě všem ukáže!

dorkafantasmagorka

Knihu Dorka Fantasmagorka (1) vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

dorka

Prohlédněte si další ukázku z knihy.

Další Dorčiny příběhy:

dorkakamaradka

————————————————

Bratři Alrik a Viggo se vracejí ve svém pátém dobrodružství! Tentokrát se během oslav svátku svaté Lucie budou muset vypořádat se třemi zlými duchy dříve, než ublíží všem lidem v Mariefredu!

Pax – Sluhové zla

Autoři: Ingela Korsellová, Åsa Larssonová
Přeložila: Marie Voslářová
Ilustrace: Henrik Jonsson

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 150×216 mm
ISBN: 978-80-7491-515-4
Doporučená cena: 249 Kč

 

Hranice magického světa je tenká jako hedvábný papír…
Je prosinec, obyvatelé Mariefredu se uprostřed předvánočního shonu chystají na oslavu svátku svaté Lucie. Jen málokdo ale tuší, jak děsivá Lucie tentokrát město čeká. Jedna nevinná dětská hra přivolá nebezpečné návštěvníky. Otevře se brána do jiného světa a v Mariefredu začnou řádit tři duchové. Alrik a Viggo bojují s časem. Musejí zlé bytosti porazit – dřív než vyděsí lidi k smrti! 

Knihu Pax – Sluhové zla vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

„Můj táta a Nadiin táta jezdívají ráno společně na vlak,“ řekne Omar bezbarvým hlasem. „A můj táta ráno našel Nadiu a její rodiče a dědečka… a jejich psa Zeldu. Zelda je mrtvá. Táta říká, že všichni měli šedivé vlasy. Jakoby přes noc zestárli. Hrozně divný.“ (str.  56)

Další díly série Pax:

     

Přečtete si také článek na našem webu, který jsme zbrusu novému dílu série Pax věnovali!

————————————————

Co by udělalo každé dítě, kdyby jeho maminku okradli? Dan, Tadeáš, Kuba, Tom a Vašek v tom mají jasno, musí zloděje dopadnout! Navíc se jim už čtyřikrát podařilo nějaké zločiny vyřešit, praxi tedy mají, a na pomoc povolávají tatínka, počítačového znalce a nadstrážmistra Mrázka! Malí detektivové mají jasný cíl: zloděj spravedlnosti neuteče!

Detektivové a zloději kabelek

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrace: Markéta Vydrová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 171×221 mm
ISBN: 978-80-247-5106-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

Pátrejte po zloději společně s oblíbenou detektivní partou!
DeTeKTiVové se už popáté pouštějí do dobrodružného vyšetřování.
Maminku okradli! Dan, Tadeáš, Kuba, Tom a Vašek to tak nenechají. Mají očité svědky, přímé důkazy, a hlavně tatínka – počítačového experta, který už ví, jak zloděje nenápadně vystopovat.
Klučičí detektivní parta je v dobré formě. Svůj pátrací talent už kluci prokázali u vyšetřování čtyř zločinů. Teď se stanou dokonce přímými svědky krádeže, a tak se pátrací akce může rozjet na plné obrátky. Jako vždy jim sekunduje nadstrážmistr Mrázek. Pokud už vám detektivové chyběli, v jejich novém příběhu se můžete těšit na tajnou sledovačku, past na lupiče, obvyklé detektivní otázky a ilustrace, u kterých se dobře pobavíte.

Knihu Detektivové a zloději kabelek vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy:

detektivové

  detektivove

Další případy detektivů:

      


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrůšvihy Billa Madlafouska [Audio na CD]

Laňka, David

Radioservis, 2016

zobrazit info o knizeDorka Fantasmagorka (1)

Hanlonová, Abby

Slovart, 2016

zobrazit info o knizePAX – Sluhové zla

Korsellová, Ingela - Larssonová, Äsa

Host, 2016

zobrazit info o knizeDetektivové a zloději kabelek

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2016

Napsat komentář