Zasoutěžte si o krátké příběhy z policejní kariéry

Zivy-mrtvy-perex
Detektiv pražské kriminálky Mikuláš Syrový právě dovršil dvacet let ve službě, což by si zasloužilo náležitou oslavu, nebýt toho, že leží v nemocnici. A co dělat v takové situaci, než vzpomínat a rekapitulovat. Přidejte se a vzpomínejte s ním.

Vzpomínky na dobráky i nebožáky

Miko Syrový slaví dvě desítky let své policejní kariéry. Tedy slavil by, pokud by zrovna neležel v nemocniční posteli. A tak alespoň vzpomíná na dobráky i nebožáky, kteří prošli jeho detektivním životem.

Na jedné straně kolegové, na té druhé zlodějíčci, podvodníci, rabiáti a dokonce vrazi. Julo, jeho první velitel, nenasytná, a přesto osamocená Zuzanka, Greg, maličký nácek Patrik, gambler Beny… Ti a mnozí další defilují Mikovi před očima a on si vybavuje příběhy, které s nimi prožil v dobách dávných i těch sotva minulých.

V povídkové knize Živý mrtvý vrací Martin Goffa na scénu svého detektiva pražské kriminálky, Mikuláše Syrového. Po oceňované trilogii Muž s unavenýma očima, Bez těla a Mezi dvěma ohni autor přichystal sérii krátkých příběhů, které jsou někdy drsné, někdy úsměvné a jindy zase hořké. Zkrátka právě takové, jaký je skutečný život nejen Mika Syrového, ale vlastně každého obyčejného policajta, který chce dělat svou práci pořádně a při tom všem ji ještě přežít.

 

Živý mrtvý

a další policejní povídky

Autor: Martin Goffa

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Počet stran: 160
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2015
ISBN: 978-80-204-3812-6

Přečtěte si více o knize Živý mrtvý a další policejní povídky, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. Navíc si můžete přečíst i ukázku.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

„Naopak?“ Nevěřil jsem vlastním uším. „Chceš říct, že někoho…“ Zmlkl jsem a jen koukal.
„Jo.“
„A je to jistý? Znám ho roky, on není ten typ.“
„Ložená věc, Miko. Kamerový záznam, daktylky, DNA. Sejmul chlapa ocelovou trubkou. Tu jsme našli kousek odtamtud.“
„No ty vole,“ vzdychl jsem jenom. Ale už dávno jsem si odvykl divit se podobným věcem. O jednoho chlapa míň, o jednoho vraha víc. Jak prosté, milý Watsone.
„No a k čemu teda ale potřebujete mě?“
Vraždaři pomoc od nižších složek občas vyžadují, většinou vás ale nechají třeba jen pročesávat dům od domu nějakou ulici a ukazovat lidem fotku s rozsekaným obličejem.
Namísto odpovědi ke mně Strejc otočil notebook, spustil přehrávání a já sledoval asi minutový záznam smrti člověka. Vrahem byl Beny, o tom nemohlo být pochyb. (str. 12)

 

Vyhrajte knihu Živý mrtvý a další policejní povídky

Za dvacet let práce u policie se už detektiv pražské kriminálky Mikuláš Syrový setkal s mnoha dobráky i nebožáky, kteří se do jeho vzpomínek zapsali nesmazatelným způsobem. Nyní, když leží na nemocniční posteli, všechny si je připomíná a myslí na ty někdy drsné, někdy i úsměvné situace, které během služby zažil. Mika Syrového možná znáte už z předchozích knih Martina Goffy, ale i v případě, že je pro vás tato postava nová, neváhejte a přečtěte si situace ze života, které se mohou stát každému obyčejnému policajtovi.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Živý mrtvý a další policejní povídky vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Živý mrtvý a další policejní povídky
probíhá od 14. do 27. prosince 2015.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 povídkové knihy Živý mrtvý

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivý mrtvý
a další policejní povídky

Goffa, Martin

Mladá fronta, 2015

Napsat komentář