Vzhůru nejen do historie za dinosaury!

dinosauri
Dinosauři nás vždy uváděli v úžas, ať už svou velikostí, silou či možná jistou podobností s pohádkovými draky. Setkat se s nimi osobně je nám znemožněno, ale můžeme se jim přiblížit v knížkách z dnešních tipů, které potěší děti, mládež i dospělé.

Na úvod tu máme něco pro malé milovníky dinosaurů! Hrajte si, kreslete, objevujte a bavte se s knížkou Dinosauří dokreslovánky Andrewa Pindera, kterou vydalo nakladatelství Slovart.

Dinosauří dokreslovánky

Autor: Andrew Pinder
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 150
Vazba: brožovaná
Formát: 210×297 mm
ISBN: 978-80-7529-016-8
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Dinosauří dokreslovánky vydalo nakladatelství Slovart.

Z dokreslovánek plných vtipných obrázků a zajímavých informací bude nadšený každý, kdo se zajímá o pravěká zvířata. Věděli jste, že tyranosauří mláďata měla jemné peří? Nebo že nejstarší dinosaurus byl velký jako kuře? Dinosauři už čekají, až je pomůžeš dokreslit a přitom se o nich dozvíš něco nového!

————————————————

A je tady druhý knižní tip! Kdo by neznal Jurský park Michaela Crichtona? V knižní podobě vás možná zatím míjel, avšak vyhnout se jeho filmovému zpracování je takřka nemožné, jako je nemožné si tento příběh nezamilovat. Začtěte se a prožijte výjimečné dobrodružství ještě jednou a jinak.

Jurský park

Autor: Michael Crichton
Přeložil: Zdeněk Volný

Počet stran: 472
Vazba: vázaná
Formát: 153×217 mm
ISBN: 978-80-7335-402-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jurský park vydalo nakladatelství LEDA.

Jurský park, jenž patří k nejslavnějším knihám žánru sci-fi, nás vtahuje do ztraceného světa pradávných živočichů, který na zeměkouli kdysi skutečně existoval. V napínavém příběhu sledujeme dobrodružství, u jehož počátků stála odvěká lidská pýcha toužící ovládat živly mocnější než člověk. Příběh je vyprávěn z pohledu zúčastněných postav: protiváhou chamtivých sobců je paleontolog Grant, na kterého by se hodila přezdívka Indiana Bones, a také Tim a Lex – vnuk a vnučka miliardáře, který chce na riskantním projektu znovuzrození dinosaurů velkolepě vydělat. Jenže „život je ve skutečnosti celou řadou náhod, z nichž každá událost může změnit všechny následující zcela nepředvídatelným až zničujícím způsobem“.

Mláďata skotačila a honila se mezi shovívavými a ospalými dospělými… Byla to roztomilá malá zvířátka. Jenže dospělý velociraptor byl něco úplně jiného. Představoval nejdravějšího dinosaura, který kdy žil. Ačkoli byl poměrně drobný – vážil kolem sta kilo a velký byl přibližně jako leopard – byl rychlý, inteligentní a útočný. Napadal oběti ostrými zuby, silnými předními končetinami s drápy a strašlivým osamoceným drápem na zadní noze.

dva dinosauri

————————————————

Naším posledním tipem je knížka pro dospělé, Střežená zóna Matthewa Reillyho, již vydalo nakladatelství Alpress. Námětem se podobá Jurskému parku, jen je třeba zaměnit dinosaury za draky. Užijte si napínavé a strhující čtení!

Střežená zóna

Autor: Matthew Reilly
Přeložil: Dalibor Míček

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7466-686-5
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Střežená zóna vydalo nakladatelství Alpress.

Číňané objevili dračí vejce miliony let ukrytá pod zemí. Tajně začnou budovat hypermoderní dračí ZOO a těsně před otevřením sezvou zahraniční vědce i novináře. Ti mají ohromující úspěch zvěstovat celému světu. Skupinka cizinců však zjistí, že dračí safari není tak bezpečné, jak ho čínská vláda chce prezentovat. Pak se rozpoutá peklo…

Ukázka z knihy Střežená zóna

Hu se tvářil, jako by mu dala facku. „Kolik – co? Kolik zabili lidí? Jak vás něco takového vůbec napadlo?“
„Z toho, co jste nám doposud řekl, je jasné, že tato zvířata jsou pravděpodobně těmi největšími predátory, jaké kdy svět viděl,“ odpověděla CJ. „Všechno ukazuje na to, že jsou to stroje na zabíjení, jaké nemají na této planetě obdoby, možná s výjimkou bílých žraloků. Široké nozdry k zachycení pachu a vystopování oběti. Ampule na čenichu, díky kterým nejen že cítí elektřinu, ale jsou uzpůsobeny tak, aby zachytily bioelektrický signál, jaký vydává bijící srdce zraněného zvířete. Křídla uzpůsobená k pronásledování oběti, drápy k jejímu zachycení a roztrhání a zuby k sežrání,“ vypočítávala na prstech.
„Evoluce je mistr ve svém oboru, pane Hu. Během milionů let se tato stvoření vyvinula za jedním jediným účelem: aby se z nich stali vrcholní predátoři. Když vezmu v úvahu jejich velikost, mají ještě mnohem větší potenciál, mohou se z nich stát ti největší vrcholní predátoři. Jsou stvořeni jen pro tři věci: lov, zabíjení a požírání. Jako krokodýli a aligátoři. To je jejich život. To je důvod, proč existují. A vaše zvířata jsou navíc chytrá. K čertu, vždyť se vám dokonce podařilo několik z nich vycvičit. A z toho všeho plyne má otázka: Kolik lidí už ti draci zabili?“
Hu Tang zpočátku nic neříkal. Jen stiskl rty. (str. 1)

Pokračujte ve čtení ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete mnoho zajímavých knih.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDinosauří dokreslovánky
Úžasné obrázky, které si můžeš dokreslit

Pinder, Andrew

Slovart, 2015

zobrazit info o knizeJurský park

Crichton, Michael

LEDA s. r. o., 2015

zobrazit info o knizeStřežená zóna

Reilly, Matthew

Alpress, 2015

Napsat komentář