Vyhrajte antologii toho nejlepšího ze švédské krimi

Temnejsi-odstiny-Svedska-perex
Švédská kriminální literatura se stala velmi vyhledávaným žánrem. Ponurost severských zemí, která je v knihách vylíčena, dodává zločinům ještě temnější atmosféru a není tomu jinak ani v antologii povídek od známých autorů, o které si můžete právě nyní přečíst.

 

Povídky od švédských mistrů detektivky

Od chvíle, kdy Stieg Larsson svou slavnou bestsellerovou trilogií Milénium odhalil genialitu švédské kriminální literatury, začali čtenáři na celém světě hltat knihy největších mistrů tohoto žánru.
Do tohoto unikátního souboru přispěli nejvýznamnější a nejoblíbenější švédští autoři detektivek.
Temnější odstíny Švédska osvětlují tuto okouzlující zemi a její obyvatele jako nikdy předtím. Kniha obsahuje sedmnáct povídek, mezi nimiž jsou příběhy z pera takových švédských literárních velikánů, jako je Stieg Larsson, Henning Mankell, Åsa Larssonová, Johan Theorin či Håkan Nesser.

 

Temnější odstíny Švédska

Autoři: Stieg Larsson, Asa Larssonová, Eva Gabrielssonová, Henning Mankell a další

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Azita Haidarová
Editor: John-Henri Holmberg
Počet stran: 383
Vazba: vázaná
Vydáno: 12/2014
ISBN: 978-80-7491-411-9

Přečtěte si více o knize Temnější odstíny Švédska, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. Můžete si navíc prolistovat i krátkou ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

O editorovi

John-Henri Holmberg (nar. 1949) je spisovatel, překladatel, editor antologií, časopisecký a knižní redaktor i vydavatel. Napsal několik knih o sci-fi , psychologických thrillerech a fantasy literatuře pro dospělé. Více než patnáct let psal recenze pro největší deník jižního Švédska, za svou práci získal cenu kritiky a byl zvolen do Švédské akademie detektivní literatury. Holmberg je spoluautorem knihy Tajemství dívky s dračím tetováním (2010; česky Host 2012) o trilogii Milénium a jejím autorovi Stiegu Larssonovi, který byl jeho blízkým přítelem.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Temnější odstíny Švédska

Sedmnáct povídek od těch nejlepších autorů severské krimi, které dal dohromady zkušený editor John-Henri Holmberg, potěší všechny nadšené čtenáře tohoto žánru. Vydejte se odhalit ještě Temnější odstíny Švédska, než jak jste je doposud znali. Výběr těch nejzvučnějších jmen, jako je Stieg Larsson, jeho dlouholetá partnerka Eva Gabrielssonová, Asa Larssonová nebo Henning Mankell, je zárukou, že čtení bude opravdu napínavé od začátku do konce.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Temnější odstíny Švédska vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Temnější odstíny Švédska
probíhá od 10. prosince do 23. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 krimi antologie Temnější odstíny Švédska

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemnější odstíny Švédska

Larsson, Stieg - Larssonová, Asa - Gabrielssonová, Eva - Mankell, Henning

Host, 2014

Napsat komentář