Zasoutěžte si o román o přerodu v úspěšného spisovatele

Hodina-anatomie-perex
Záhadné bolesti zasáhnou Nathana Zuckermana takovou silou, že to má vliv i na jeho spisovatelskou kariéru – najednou není schopen psát a jeho život se mu hroutí pod rukama. Rozhodne se proto uniknout a najít si nový smysl svého žití. Zda se mu to podaří, si už přečtěte sami.

Podivné bolesti Nathana Zuckermana

Hlavní postava románu a autorovo alter ego, spisovatel Nathan Zuckerman, je ve čtyřiceti letech zaskočen záhadnou bolestí, která se šíří od šíje a ramen do páteře, ochromuje mu tělo a deformuje duši tak, že už není schopen napsat ani řádku. Zuckerman, pro něhož psaní bylo jediným smyslem života, střídá jednoho lékaře za druhým, problémy se však zhoršují a jeho trauma se stupňuje. Pomalu se začíná přiklánět k názoru, že si ho přivodil sám vlastními knihami. Zaskočen hroutícím se životem se rozhodne, že unikne ke studiu medicíny, mezitím ale se jeho závislost na sedativech rozšiřuje o vodku a marihuanu… Hodina anatomie je třetí částí tetralogie líčící Zuckermanův (a tedy i Rothův) přerod v úspěšného spisovatele. Ostatní části již česky vyšly pod názvy Elév, Zuckerman zbavený pout a Pražské orgie. Volně na ně navazuje román Druhý život, který už rovněž vyšel česky.

 

Hodina anatomie

O hledání cesty z tvůrčí krize

Autor: Philip Roth

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Překlad: Pavel Dominik
Počet stran: 256
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 8/2014
ISBN: 978-80-204-2551-5

Přečtěte si více o audioknize Hodina anatomie, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta.

Nakladatelství Mladá fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

O autorovi

Roth Philip (*1933) vstoupil do americké literatury sžíravou kritikou židovských zbohatlíků. Čeští čtenáři znají z tohoto období novelu Sbohem, město C.. Mezi přední americké autory se Roth zařadil románem Portnoyův komplex, v němž humorně až komicky vylíčil dospívání židovského chlapce v rodině pojišťovacího agenta. Po více než dvou desítkách dalších románů, z nichž zatím pouze některé vyšly česky (Ať se děje, co se děje, Elév, Pražské orgie, Milostné rozmluvy, Odkaz, Operace Shylock), dospěl prostřednictvím svého alter ega, spisovatele Nathana Zuckermana, ke zkoumání spíše tragických rozměrů života. Po dlouhé a úspěšné spisovatelské kariéře se to může zdát neuvěřitelné, ale v románech, které píše od druhé poloviny devadesátých let – Sabbathovo divadlo, Americká idyla, Vzala jsem si komunistu, Lidská skvrna a další – dosahuje Roth absolutního tvůrčího vrcholu. A protože každý rok vydává nový román, mají se jeho příznivci na co těšit.
(Zdroj informací: nakladatelství Mladá fronta)

 

Vyhrajte knihu Hodina anatomie

Třetí díl úspěšné tetralogie, jejíž hlavní postavou je spisovatel Nathan Zuckerman, jakési alter ego autora Philipa Rotha, vypráví o jeho přerodu v úspěšného spisovatele. Hrdina knihy náhle začne trpět bolestmi, které ho dovedou nejen k nápadu najít nový smysl života, ale také k závislosti na lécích, marihuaně a alkoholu. Jak se mu podaří vypořádat s bolestmi a závislostí? A začne opět psát?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám právě přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Hodina anatomie vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Hodina anatomie
probíhá od 11. října do 24. října 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Hodina anatomie

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHodina anatomie
O hledání cesty z tvůrčí krize

Roth, Philip

Mladá fronta, 2014

Zasoutěžte si o román o přerodu v úspěšného spisovatele - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. jitkab1982 napsal:

    Dobrý den, výhra dnes v pořádku dorazila. Děkuji.

Napsat komentář