Pohádková skutečnost

deti si ctou
Dnes vám představíme tři pohádkové knihy, v nichž se děti dozví o skutečných věcech – knihovně, lučních květinách a bylinkách. Následují dvě knihy plné skutečných příběhů, v nichž děti najdou až pohádková dobrodružství – hrdinství psích a kočičích mazlíčků.

Začneme dalším vyprávěním o víle Jasmíně a její kouzelné třídě z pera Zuzany Pospíšilové. Kam se víla Jasmína a její žáci vydají tentokrát? Přece do knihovny!

Víla Jasmína opět čaruje! A tentokrát se s kouzelnou třídou vydává na jedno z nejbáječnějších míst na světě.
V knihách ožívají příběhy, které vás pobaví, rozesmějí, dojmou či poučí. A kde jinde najdete tolik skvělých příběhů než v knihovně? Čekají na vás vílí kouzla, překvapení a záhady. Podaří se dětem vyřešit záludné hádanky a najít ztracené klíče od knihovny?

Kouzelná třída v knihovně

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátor: Drahomír Trsťan

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 168×220 mm
ISBN: 978-80-271-5216-2
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Kouzelná třída v knihovně vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

kouzelna_trida_v_knihovne_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je oblíbená autorka věnující se téměř výhradně původní tvorbě pro děti. S jejími texty se dětští čtenáři mohou setkávat od roku 2004, kdy jí vyšly první pohádkové příběhy v časopise Sluníčko. V roce 2005 začala publikovat knižně a dodnes je jednou z nejaktivnějších autorek píšících pro děti. Jen v nakladatelství Grada vydala téměř 120 titulů, z nichž nejúspěšnější jsou série Kouzelná třídaKouzelná třídaKouzelná třída, příběh pokračujeKouzelná třída – další kouzleníKouzelná třída – čtvrtý rokKouzelná třída v muzeuKouzelná třída v zooKouzelná třída o VánocíchKouzelná třída o Velikonocích, Kouzelná třída – další rok s vílou Jasmínou a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé: DeTeKTiVoVéDeTeKTiVoVé a zachráněné penízeDeTeKTiVoVé a falešní stěhováciDeTeKTiVoVé a podivné krádežeDeTeKTiVoVé a zloději kabelek a DeTeKTiVoVé a narozeninový případ Některé pohádkové příběhy se dočkaly rozhlasového zpracování a její texty se objevují i v čítankách a učebnicích českého jazyka. Zuzana Pospíšilová je maminka dvou dnes již dospělých dcer a původní profesí je dětská psycholožka. Odtud pramení porozumění dětské fantazii a humoru, které se v jejím bohatém díle odráží. V její tvorbě mají převahu pohádky a příběhy, ale věnuje se také poezii a výukovým textům. Od roku 2016 se věnuje literární tvorbě jako spisovatelka na volné noze. Čtenáři mohou znát i další knihy jako Dědečkovy povídačky nebo Domeček pro šneka Palmáce.

Zdroj informací: Bambook

Ilustrátor

Drahomír Trsťan je slovenský grafik, který se narodil v roce 1958 v Československu. Ilustroval již více jak 50 knih, některé vyšly pouze slovensky, mezi nimi také cvičebnice, doplňovačky a křížovky. Více z jeho tvorby najdete na oficiálním webu.

————————————————

Příběh o Matyášovi, který se pokusí najít ztracené perly z náhrdelníku Lesní paní, naleznete v knize Co si brouká louka od Daniely Krolupperové. Co myslíte, mezi kterými lučními květinami se perly ukrývají?

Prudká bouře, kterou na Lesní království seslal zlý černokněžník, připravila Lesní paní o vzácný perlový náhrdelník. Skoro všechny perly se podařilo sesbírat, zbývá posledních sedm. Ty se však zakutálely až na louku, kam už moc Lesní paní nesahá. Naštěstí je tu Matyáš, malý chlapec, který se za bouře ztratil v lese. Vydá se ztracené perly najít. Když vkročí mezi zvonky, chrpy, máky a luční traviny, zdaleka netuší, jaké dobrodružství ho zde čeká.
Pohádkový příběh o boji dobra se zlem seznámí dětské čtenáře s nejběžnějšími lučními květinami. Aby si děti znalosti o rostlinách upevnily, následují za každou kapitolou jednoduché otázky. Příběh je určen předškolákům a dětem mladšího školního věku.

Co si brouká louka

Autorka: Daniela Krolupperová
Ilustrátorka: Eva Chupíková

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-2123-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Co si brouká louka vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

co_si_brouka_louka_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O autorce

Daniela Krolupperová je překladatelka ze severských jazyků a spisovatelka. Za dětské knihy dostala mnoho ocenění (Zlatou stuhu, Cenu knihovníků, Cenu učitelů a další). V Portále jí vyšla řada titulů, mimo jiné Zákeřné keře, Jde sem lesem, Mizící hmyzíci, Polární pohádka, Sněhová víla a další.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

O ilustrátorce

Eva Chupíková se věnuje ilustrování dětských knih. Svou prací doplnila díla řady českých a slovenských autorů a na kontě má také několik vlastních autorských titulů. V Portále vyšlo mnoho knih, které ilustračně doprovázela, např. Zákeřné keře, Taje olivového háje nebo Co napoví stromoví.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

O bylinkách vás v pohádce Bylinková babička poučí Lucie Hlavinková. Jakou moc mají třezalka, hluchavka či heřmánek? Vše se dozvíte.

Byla jednou jedna babička a ta měla sedm vnoučat: čtyři holčičky a tři kluky. Kromě nich však měla také velké tajemství. Nikdo totiž netušil, že je kouzelná! V přírodě vždy dokázala najít neviditelné, tajuplné a čarovné věci, o kterých jiní lidé nemají ani tušení. O téhle babiččině schopnosti nevěděla ani její vnoučata, ale to se jednoho dne změnilo. Jakou moc ukrývá třezalka, hluchavka, chrpa, dobromysl nebo heřmánek? To všechno se dozvíte během pohádkových letních prázdnin u bylinkové babičky!

Bylinková babička

Autorka: Lucie Hlavinková
Ilustrátorka: Alžběta Z. Göbelová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 178×247 mm
ISBN: 978-80-00-07266-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Bylinková babička vydalo nakladatelství Albatros.

Ukázka z knihy

 bylinkova_babicka_ukazka

Stáhněte si ukázku.

O autorce

Lucie Hlavinková se narodila a celý život žije v Brně. Studovala historii a religionistiku na FF MU. Věnuje se výuce, překladům a psaní. Dlouhá léta psala „do šuplíku“, až v roce 2016 zvítězila v literární soutěži nakladatelství Albatros s knihou pro děti s názvem Projekt pes (ten můj), která se dočkala několika pokračování. U knížek pro děti zůstala a navázala neméně úspěšnou sérií Sesterstvo. První kniha pro dospělé s názvem Sestry Foxovy, životopisný historický román o zakladatelkách spiritismu, autorce vyšla v roce 2017. O dva roky později vydala v nakladatelství Motto historický román s detektivní zápletkou Apatykář a román o osudech slavného salonu v 50. letech Kdo šije u Podolské?

Zdroj informací: Albatros Media

O ilustrátorce

Alžběta Z. Göbelová získala bakalářský titul z oboru ateliér animované tvorby na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. V rámci mezinárodních projektů vedla workshop kreslené animace pro zahraniční studenty a mezinárodní workshop zaměřující se na reklamní tvorbu. Ilustruje knihy pro děti.

Zdroj informací: tvminor.uscreen.io

————————————————

A teď potěšíme milovníky psů: přečtěte si Psí příběhy, které sepsala Penelope Rich. Seznámí vás s několika výjimečnými psími hrdiny z celého světa!

Všichni milujeme psy, ale víme, co vlastně dokážou? Seznamte se s více než třicítkou neobyčejných psů z celého světa a s jejich příběhy plnými odvahy, věrnosti, oddanosti, talentu a dobrodružství. Čeká na vás Bobbie, jenž se na rodinném výletu ztratil a pak urazil čtyři tisíce kilometrů z Indiany, aby se vrátil ke své rodině v Oregonu, neohrožená horolezkyně Mera, která vylezla na horu Baruntse v Himálaji, veterán první světové války buldok Stubby, ochránce dětí Morocho, až za hrob věrný akita inu Hačikó čekající na svého zesnulého pána dlouhá léta na železniční stanici, lovec pytláků Killer K9, slavná filmová hvězda Rin Tin Tin, skateboardista Otto a mnoho dalších… Osudy těchto psích hrdinů svědčí o tom, že naši nejoblíbenější zvířecí společníci jsou ve všech směrech skutečně výjimeční!
Fantastický dárek pro milovníky zvířat od 8 do 99 let.

Psí příběhy

Skuteční psí hrdinové
Autorka a ilustrátorka: Penelope Rich
Přeložila: Kateřina Lerlová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 185×255 mm
ISBN: 978-80-276-0812-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Psí příběhy vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

 psi_hrdinove

Prolistujte si i další ukázky.

————————————————

Penelope Rich nezapomněla ani na milovníky koček. Pokud k nim patříte i vy, nenechte si ujít její Kočičí příběhy.

Jak se jmenovala první kočka ve vesmíru? A kterého slavného vynálezce inspirovala elektřina, která vznikla z pohlazení jeho kocourka?

Knížka je plná neuvěřitelných, a přesto skutečných příhod kočičích mazlíčků, kteří umí být stejně odvážní, věrní a talentovaní jako jejich majitelé. Přečtěte si příběh Tamy, přednostky stanice v Japonsku, seznamte se s Mášou, toulavou kočkou, která zachránila odložené miminko, nebo se vydejte po stopách kočičího starosty Stubbse z Aljašky. Žádné z těchto dobrodružství není smyšlené a více než třicet koček z celého světa je připraveno se o ně podělit. Jsou zábavné, odvážné, chytré – a každá z nich prožila svůj vlastní neuvěřitelný příběh!

Kočičí příběhy

Skutečné kočičí životy
Autorka a ilustrátorka: Penelope Rich
Přeložila: Michaela Škultéty

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 185×255 mm
ISBN: 978-80-276-0871-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kočičí příběhy vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

 kocici_pribehy

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelná třída v knihovně

Pospíšilová, Zuzana

bambook, 2024

zobrazit info o knizeCo si brouká louka

Krolupperová, Daniela

Portál, 2024

zobrazit info o knizeBylinková babička

Hlavinková, Lucie

Albatros, 2024

zobrazit info o knizePsí příběhy
Skuteční psí hrdinové

Rich, Penelope

Slovart, 2024

zobrazit info o knizeKočičí příběhy
Skutečné kočičí životy

Rich, Penelope

Slovart, 2024

Napsat komentář