Když slyšíte hlasy ze záhrobí

sestry-foxovy-perex
Nakladatelství Jota přináší fascinující příběh sester Foxových. Byly tyto zakladatelky spiritismu skutečně obdařené nadpřirozenými schopnostmi, anebo měly jen bujnou fantazii?

Kam odejdou duše zemřelých? Kam se poděje podstata člověka, kterého jsme milovali? Mohou se mrtví vracet a komunikovat s námi? Na tyto odvěké otázky přinesly odpověď milionům zoufalých pozůstalých sestry Foxovy v Americe druhé poloviny 19. století. Fascinující životní příběh těchto mladých žen, zakladatelek spiritistického hnutí, se začíná odvíjet spolu se vznikem moderní doby, která přinesla úžasné vynálezy jako elektrické osvětlení, dynamit, spalovací motor nebo žvýkačky, ale také drastickou dětskou úmrtnost spojenou s překotným rozvojem měst bez dostatečného hygienického zázemí. Lidem této doby přestávají stačit staré náboženské odpovědi na otázky, které po staletí trápí lidskou zvědavost. Nepomůže věda? Když všude kolem nás proudí neviditelné paprsky a fyzikální síly, o kterých ještě před pár lety neměl nikdo ani tušení, a pomocí telegrafu lze v mžiku překonat i ty nejdelší vzdálenosti, proč by si duchové z říše mrtvých nemohli najít cestu, jak se spojit s námi živými a odhalit tak tajemství posmrtného života? Poptávka po komunikaci s mrtvými je obrovská, lidé všech společenských vrstev jsou ochotni platit jakékoliv peníze, jen aby nalezli útěchu. U mladých, okouzlujících a nevinně vypadajících dívek, vyhledávaných médií, se dveře netrhnou. Jenomže cena za slávu, peníze a zbožnou úctu je vysoká…

 

Sestry Foxovy

Autorka: Lucie Hlavinková

Počet stran: 271
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7565-181-5
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Sestry Foxovy vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Čtrnáctiletá Maggie drží svoji o tři roky mladší sestru Kate za ruku. Z košíku vytáhne seznam psaný matčiným neumělým rukopisem a nakukuje za vyskládané krabice s moukou, jestli uvidí pekanové ořechy. Ženy v hokynářství je mezitím v duchu hodnotí jako možnou konkurenci pro vlastní dcery. Maggie má lesklé tmavé vlasy a hnědé oči, je živá, usměvavá, ale její obličej je poněkud širší a postavu má podsaditější než její mladší sestra. Ani jedna zatím nenosí korzet, ale Kate si nebude muset tkanice ani příliš utahovat, její postava působí velmi štíhlým, půvabným a křehkým dojmem. Zatím ještě dítě, ale černé vlasy a fialové oči tvoří znepokojující kombinaci. její tvář je bledá a delikátní, jako by pořád přemýšlela nad něčím vznešeným, vyšším a nadpozemským. Tak se alespoň sousedkám jeví… (str. 10)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Lucie Hlavinková

Lucie Hlavinková se narodila a celý život žije v Brně. Studovala na gymnáziu Slovanské náměstí a poté na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity obor historie a religionistika. V roce 2010 ukončila doktorské studium religionistiky, věnuje se učení a psaní, v roce 2015 vyhrála literární soutěž „Hledá se autor bestseleru“ nakladatelství Fragment se sci-fi povídkou Seance, v roce 2016 pak vyhrála literární soutěž Albatrosu s příběhem pro děti Projekt pes (ten můj). Svůj první příběh napsala Lucie v šesti letech, dobrodružství pejska Bobíka vycházela po celé prázdniny v několika pokračováních (a autorka má notně zažloutlé a potrhané sešity dodnes schované). V té době v ní uzrálo přesvědčení, že „až bude velká“, stane se spisovatelkou.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.


Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSestry Foxovy

Hlavinková, Lucie

Jota, 2017

Napsat komentář