MDŽ ve znamení thrillerů

thrillery-nahled
Jak nejlépe oslavit mezinárodní svátek žen? Samozřejmě s knihou! V dnešních knižních tipech vám doporučíme hned čtyři thrillery. Vrhněte se s hlavními hrdiny do pořádného dobrodružství a prožijte s nimi mnoho napínavých okamžiků.

Pokud máte rádi příběhy britské autorky Adele Parksové, můžete se pustit do knihy Připoutaná. Vypráví o dvou pohřešovaných ženách – jak spolu souvisí jejich zmizení?

Lidé se ztrácejí každou chvíli – většina z nich uteče od nepříjemností, další se jim naopak řítí vstříc a jen někteří si najdou cestu zpátky.
Leigh Fletcherová – šťastně vdaná nevlastní matka dvou úžasných chlapců. Její manžel Mark tvrdí, že nemá ponětí, kde se jeho žena nachází. Jednoduše odešla do práce a už se nikdy nevrátila domů. Rodina je naprosto zdrcená.
Kai Janssenová – šťastně vdaná za bohatého holandského podnikatele Daana. Odešla z jejich luxusního londýnského bytu i oslnivého života bez ohlédnutí. A pak jako by se propadla do země. Daan je strachy bez sebe.
Dvě pohřešované ženy pocházejí z naprosto odlišných světů – je možné, že spolu jejich zmizení souvisejí?

Připoutaná

Autorka: Adele Parksová
Přeložila: Soňa Tobiášová

Počet stran: 312
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3601-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Připoutaná vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Topím se v prázdnotě. Nejsem ve své posteli. Nejsem ani v cizí.
Jen co otevřu oči, cítím, že něco není v pořádku. Stalo se něco zlého, moc zlého. Věžím v hrozivé temnotě, kde není dost vzduchu. Ležím na zemi, na studeném hrubém betonu, který se snad někdo chystal obložit dlažbou, ale hned je mi jasné, že na to nikdy nedojde. Jsem omámená a nemám ponětí, proč myslím právě na tohle. Ani nevím, kdy jsem naposled spala na zemi. (str. 7)

Stáhněte si ukázku.

O autorce

Adele Parksová je britská autorka, která za třináct let napsala třináct románů (např. Jen moje štěstíJestli odejdeš…Nevěsty bez ženichůTady a teďStalo se včera v nociŽivot té druhé), z nichž se vyklubalo třináct bestsellerů. O dráze spisovatelky snila už od dětství a první příběhy sepisovala už na základní škole, i když je nikomu nedala přečíst. V tomto tajnůstkaření pokračovala ještě dlouhou řadu let, i během univerzitních studií a po nich, kdy učila angličtinu a pracovala v reklamní agentuře. A pak, těsně před třicátými narozeninami, poprvé dala svůj román někomu k posouzení. Nejprve pro jistotu kamarádce, která byla nadšená a tak dlouho naléhala, až si Adele našla v Londýně agenta. Ten si přečetl její rukopis a rozeslal ho šesti nakladatelům, z nichž všichni poslali zpět nabídku k vydání. Dnes její knihy vycházejí v šestadvaceti jazycích a Adele je označována za královnu britské ženské prózy. Je porotkyní v literárních soutěžích, nositelkou literárních cen a také čestného doktorátu.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Nenechte si ujít ani nové dílo jednoho z nejúspěšnějších britských spisovatelů Anthonyho Horowitze. Co myslíte, kdo zabil bohatou matku slavného herce?

Jednoho krásného jarního rána navštíví Diana Cowperová, bohatá matka slavného herce, pohřební ústav, aby si domluvila svůj vlastní pohřeb. O pouhých šest hodin později je mrtvá, kdosi ji v jejím vlastním domě uškrtil šňůrou na závěsy. Na scénu přichází Daniel Hawthorne, výstřední, leč geniální detektiv, kterého sice od policie vyhodili, ale občas si ho zvou ke složitým případům jako konzultanta. A protože by si k občasným melouchům u policie rád něco přivydělal, přijde s nápadem, že by mohl své případy vydávat knižně. K tomu ovšem potřebuje někoho, kdo by ho při práci sledoval a po vzoru doktora Watsona všechno zaznamenal. Los padne na Anthonyho Horowitze, známého spisovatele a scenáristu, se kterým kdysi Hawthorne coby expert na vraždy spolupracoval na jednom seriálu. Anthonymu se sice do spolupráce s tímhle mimořádně nepříjemným člověkem vůbec nechce, případ ho však začne zajímat, takže navzdory všem pochybnostem nedokáže nabídce odolat. Najednou se ocitá uprostřed příběhu plného nečekaných zvratů a falešných stop. Navíc postupem času vychází najevo, že pár temných tajemství skrývá i jeho společník.

Pohřeb na přání

Autor: Anthony Horowitz
Přeložila: Lucie Johnová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-257-4310-2
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Pohřeb na přání vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Pohřební ústav nesl název Cornwallis a synové. Stál na konci řady domů a jméno bylo vyvedeno starobylým písmem jak vpředu, tak na boční zdi, takže bylo vidět, ať už jste se blížili z kterékoli strany. Nápisům v tom, aby se potkaly uprostřed, bránily viktoriánské hodiny umístěné nad hlavním vchodem, které se zastavily – možná příhodně – v 11.59. Minutu před půlnocí. (str. 7)

Dočtěte si ukázku.

O autorovi

Anthony Horowitz patří k nejplodnějším a nejúspěšnějším britským spisovatelům. Jeho romány Dům hedvábí a Moriarty se zařadily mezi desítku největších bestsellerů na žebříčku listu Sunday Times a prodávaly se ve více než třiceti pěti zemích. Jeho knížek pro děti o Alexi Riderovi se ve světě prodalo přes devatenáct milionů výtisků. Horowitz oprášil zlatou éru bondovek v příbězích Modrý diamant a Navždy a den. Jako televizní scenárista stvořil seriály Vraždy v Midsommeru a Foylova válka. K Horowitzovým dalším televizním dílům patří Hercule Poirot a obecně uznávané miniseriály Kolize a Injustice. Čtenáři mohou znát také jeho knihy Moriarty, Zapomnění, Dům hedvábí nebo Škorpion se vrací. Anthony Horowitz je členem správní rady londýnského divadla Old Vic a pravidelně přispívá do nejrůznějších britských novin a časopisů. V roce 2014 se stal důstojníkem Řádu Britského impéria za služby prokázané literatuře.

Zdroj informací: Argo

————————————————

Dovedete si představit, že byste pracovali jako veterinář či veterinářka a najednou místo zvířete museli operovat postřeleného muže? V takové situaci se ocitne Emma, hlavní hrdinka thrilleru Nebezpečný pacient. Co všechno ji ještě čeká?

Veterinářka Emma je v šoku, když se jí během noční pohotovosti ocitne na operačním stole namísto zvířete postřelený muž doprovázený komplici. Zločinci se neštítí zajistit její mlčení únosem dcery Vegas. Emma se proto rozhodne kontaktovat Vegasina otce, bývalého dealera drog, nyní mistra ve škole bojových sportů. Díky jeho stykům v podsvětí zjistí, že nečekaná návštěva nebezpečného pacienta nemusela být náhodná.

Nebezpečný pacient

Autorka: Maier Nova Lee
Přeložila: Jesika Schaft

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7695-061-0
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Nebezpečný pacient vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

„Paní van Eerdová?“ Blíží se ke mně žena. Má na sobě červenou blůzu a rtěnku stejné barvy, vypadá, jako by právě přišla z nějaké nóbl večeře – a ne od řady cel, navíc takhle po ránu. „Doris van Gaalová, advokátka,“ praví. Potřeseme si rukama. „Mluvila jsem s vaší dcerou.“
„Jak jí je?“
„V rámci možností dobře. Dostala se do značných potíží.“
„Co udělala?“ (str. 1)

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorce

Nova Lee Maier je pseudonym Esther Verhoef, nizozemské bestsellerové autorky psychologických a akčních thrillerů. Jen v Nizozemsku se prodalo přes 2,5 milionu výtisků. Autorčiny romány se pravidelně dostávají do nominací na nejrůznější ocenění a literární ceny. Knihy Esther Verhoef byly přeloženy do mnoha jazyků, jeden z jejích románů se dočkal filmového zpracování a zpracování dalšího se připravuje. Autorka žije střídavě v Nizozemsku a na jihu Francie.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

————————————————

Nikdy nevíte, co se děje za zavřenými dveřmi. A v tomto duchu se nese i napínavé vyprávění s názvem Tichá podnájemnice. Dokáže si Rachel zachovat chladnou hlavu a uteče po letech svému vězniteli?

Aidana Thomase, dříče a milého chlapíka, si všichni sousedé váží a mají ho rádi. Rodina je pro něj vším. Za touhle klamnou fasádou se ale skrývá únosce a sériový vrah, jenž má na svědomí životy osmi žen…
Když Aidanovi zemře manželka, musí se s třináctiletou dcerou Cecilií přestěhovat. A také se svou devátou obětí Rachel, kterou už pět let vězní.
Aidan nemá na vybranou. Vezme Rachel do nového domu a Cecilii namluví, že je to rodinná přítelkyně, která momentálně nemá kde bydlet. Předpokládá, že Rachel má po dlouhém věznění vymytý mozek a nepokusí se o útěk. Jenomže Rachel si dokázala udržet naději a vnitřní odhodlání. Pochopí, že Cecilia pro ni může být klíčem ke svobodě, a začne podle toho jednat…

Tichá podnájemnice

Autorka: Clémence Michallonová
Přeložila: Věra Klásková

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-7335-882-2
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Tichá podnájemnice vydalo nakladatelství Leda v edici Nejčtenější knihy světa.

Ukázka z knihy

Ráda bys to brala tak, že chlapa holt má každá žena – a on je prostě ten tvůj.
Takhle je to snažší. Pokud není k mání někdo jiný. Pro ty, co si ještě chodí po venku, není ve tvém světě prostor. Nechováš lásku k větru, který jim čechrá vlasy, nemáš trpělivost se sluncem na jejich kůži.
Přichází v noci. Odemkne dveře. Courá boty po stezce ze suchého listí. Dveře za sebou zavře, zástrčku nechá zapadnout na místo. (str. 9)

O autorce

Clémence Michallon je spisovatelka a novinářka. Debutovala thrillerem The Quiet Tenant. Vystudovala žurnalistiku na City University of London a magisterské studium dokončila na Columbia University v New Yorku.

Zdroj informací: clemencemichallon.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřipoutaná

Parksová, Adele

Cosmopolis, 2024

zobrazit info o knizePohřeb na přání

Horowitz, Anthony

Argo, 2024

zobrazit info o knizeNebezpečný pacient

Maier, Nova Lee

Alpress, 2024

zobrazit info o knizeTichá podnájemnice

Michallonová, Clémence

Leda, 2023

Napsat komentář