Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 17. prosince 2023

nenechte_si_ujit
Stále hledáte inspiraci na knižní dárky? Třeba ji najdete na některé z následujících literárních akcí. Nenechte si ujít např. křest knihy Hany Hindrákové, besedu s Jiřím Plockem či Leošem Kyšou. A koná se také knižní jarmark Knihex.

Nejprve se podíváme do Městské knihovny v Praze, která v pondělí 11. prosince pořádá setkání čtenářského klubu. Tentokrát bude zaměřeno na knihy finsko-estonské spisovatelky Sofi Oksanen. Věnuje se jak současným problémům (např. anorexie), tak tématům spojených s minulým režimem Sovětského svazu. Setkání začíná v 18.00 na pobočce Korunní.

V pondělí 11. prosince se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně koná beseda s Jiřím Plockem, autorem knihy Píseň jako symbol. Co píseň jako jeden ze základních prvků lidské kultury znamená pro člověka? Jakou roli hraje v dějinách? Jaká je lidová hudba minulosti a existuje lidová hudba dneška? Na všechny otázky se dozvíte odpověď. Beseda začíná v ústřední knihovně na Kobližné v 17.00.

A ještě se vrátíme do Prahy, kam můžete v úterý 12. prosince dorazit na křest knihy Hany Hindrákové Obchodníci s dětmi. Vypráví příběh o ženě žijící v Keni, která se pustí do nebezpečeného pátrání. Chtěla si adoptovat dítě z nigerijského sirotčince, ovšem brzy si uvědomila, že celý proces probíhá podivně… Přijďte do Prague Dance Centra v 16.15.

Ani tentokrát nezapomeneme na nejmenší čtenáře. Ve středu 13. prosince se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně  uskuteční setkání pro rodiče s dětmi na vánoční téma. Vánoce se už nezadržitelně blíží, tak vemte děti a přijdte se vánočně naladit. Třeba dostanete tip i na pěkný vánoční příběh. Setkání se koná na pobočce Královo Pole od 10.00.

Městská knihovna v Praze naplánovala na středu 13. prosince besedu s Leošem Kyšou, kterého znáte pod pseudonymem František Kotleta. Mluvit bude nejen o svých knihách (napsal např. Sudetenland, Underground: RevoluceRázová vlnaPoločas rozpadu či Příliš dlouhá swingers party). Buďte na pobočce Smíchov  v 18.00.

A ještě tu máme jednu akci pro děti: Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na čtvrtek 14. prosince další čtení pro nejmenší – tentokrát z knihy Husa líza a vánoční hvězda od Petra Horáčka. Co myslíte, podaří se huse Líze chytit hvězdu na vnoční strom? Zjistíte to v ústřední knihovně na Kobližné od 16.30.

Na závěr bychom vás rádi pozvali do Prahy na knižní jarmark Knihex, který se koná v sobotu 16. a v neděli 17. prosince v technologickém centru UMPRUM. Potkáte zde plno malých nakladatelů a seznámíte se s jejich knihami. Součástí je i bohatý doprovodný program: autorská čtení, divadelní představení či workshopy. A určitě zde najdete mnoho originálních titulů, kterými svým blízkým uděláte pod stromečkem velkou radost.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář