Čtyři životní otázky

les_ctyri_otazky_zivot_a_ja
Máte rádi knihy zaměřené na osobní rozvoj? Pak si nenechte ujít titul Les, čtyři otázky, život a já německé autorky Tessy Randau. Položí vám čtyři životní otázky. A pokud na ně dokážete upřímně odpovědět, budete se cítit svěží a plní energie.

Její život je zdánlivě dokonalý, má všechno, po čem vždycky toužila, ale mladá matka dvou dětí se cítí unavená a vyhořelá. Neví, jak zvládat každodenní balancování mezi prací a rodinou, není šťastná a přemýšlí, proč tomu tak je.
Když se jednou prochází lesem a přemýšlí o svém životě, potká starou dámu. Ta jí poví o „čtyřech životních otázkách“, které mají moc změnit všechno k lepšímu. Vystresovaná mladá žena je k nim nejprve skeptická, ale postupně si je začne pokládat a uvědomí si, jak se její život během krátké doby zlepšil. Čím více se odvažuje experimentovat, tím vícero dveří se jí otevírá.
Je však připravená položit si i poslední otázku?

Les, čtyři otázky, život a já

O jednom setkání, které všechno změnilo
Autorka: Tessa Randau
Přeložil: Martin Richter

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-7670-104-5
Doporučená cena: 238 Kč

Knihu Les, čtyři otázky, život a já vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Znovu jsem zavřela oči a zeptala se sama sebe: „Opravdu chci ten koláč upéct?“ Tentokrát bylo „ne“ hlasitější, zřetelnější. Místo pečení bych si raději sedla na pohovku a dala si nohy nahoru nebo – ještě lépe – šla konečně brzy spát.
Sáhla jsem po mobilu, abych Anně oznámila, že tentokrát žádný koláč upéct nemůžu, ale zase jsem ho položila, protože jsem v břiše ucítila lehký tlak. Ani toto řešení mi nedělalo dobře. Znovu jsem zavřela oči a zaposlouchala se do svého nitra. A najednou tu byla odpověď: Ten koláč koupím v našem oblíbeném pekařství. Často jsem tam vídala citronové, drobenkové nebo čokoládovo-tvarohové koláče a právě nějaký takový bych mohla na bazar věnovat. Pak snad spolek získá peníze na velkou placu, kterou školka tolik potřebuje, a já budu mít v pátek večer klid. (str. 31)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Tessa Randau (* 1976) pracovala jako novinářka, naposledy ve vedoucí pozici ženského časopisu. V roce 2016 odešla na volnou nohu a začala se věnovat poradenství pro lidi trpící stresem a vyhořením. V roce 2020 vydala svou první knihu Les, čtyři otázky, život a já, která se půl roku držela v první dvacítce německých bestsellerů. Podobně úspěšná byla i její druhá kniha. Od roku 2020 se profesionálně věnuje psaní. Žije s rodinou v německém Porýní.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLes, čtyři otázky, život a já
O jednom setkání, které všechno změnilo

Randau, Tessa

Kazda, 2023

Napsat komentář