Za zvířátky do pohádky

Pohadky
V dnešních knižních tipech na vás čeká několik pohádkových příběhů plných zvířátek – včetně jedné audioknihy! Podaří se Tomovi chytit Jerryho? Jak se zvířecí maminky starají o svá mláďátka? Kdo navštíví zajíce a pásovce a jaká dobrodružství čekají na pana Žabáka?

Nenechte si ujít knižní zpracování příběhu o dvou nestárnoucích zvířecích hrdinech. Podaří se i nyní myšákovi Jerrymu přechytračit otravného kocoura Toma? To zjistíte v dalším leporelu Benjamina Birda.

V interaktivním příběhu s Tomem a Jerrym v hlavních rolích se nejmenší čtenáři zapojí přímo do dění. Pomůžete myšákovi Jerrymu uniknout ze spárů nemilosrdné kočky?

V téhle knížce mě honí kočka – Tom & Jerry

Tom & Jerry
Autor a ilustrátor: Benjamin Bird

Počet stran: 18
Vazba: vázaná
Formát: 150×135 mm
ISBN: 978-80-7677-084-3
Doporučená cena: 305 Kč

Knihu V téhle knížce mě honí kočka – Tom & Jerry vydalo nakladatelství EllaaMax.

Doporučujeme

Přečtěte si i předchozí příběh Toma a Jerryho z pera Benjamina Birda.

Ukázka z knihy

tom-jerry-v-tehle-knizce-me-honi-kocka-ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

O autorovi a ilustrátorovi

Benjamin Bird je editor dětských knih a také spisovatel. Napsal knihy o některých dnes nejoblíbenějších postavách – včetně Batmana, Supermana, Wonder Woman, Scooby-Doo, Toma a Jerryho a mnoha dalších.

Zdroj informací: capstonepub.com

————————————————

Která maminka je nejlepší na světě? Všechny! A platí to nejen ve světě lidí, ale také ve světě zvířátek. V knize Nejlepší maminka na světě vám autor Sébastien Perez prozradí, jak zvířecí maminky pečují o svá mláďátka.

Maminku má každý z nás. Ale která z maminek je na celém světě ta nejlepší? Zkuste na to přijít s pomocí těchto něžných portrétů maminek z živočišné říše.

Nejlepší maminka na světě

Autor: Sébastien Perez
Ilustrátor: Benjamin Lacombe
Přeložila: Ladislava Součková

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 195×215 mm
ISBN: 978-80-271-3752-7
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Nejlepší maminka na světě vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

nejlepsi_maminka_na_svete

Nezapomeňte si prolistovat celou ukázku.

O ilustrátorovi

Benjamin Lacombe je francouzský autor a ilustrátor narozený v Paříži 12. července 1982. Ve škole se věnoval i reklamě a animaci. Poté, ve věku 19 let, vydal svůj první grafický román. Od té doby napsal a ilustroval řadu knih – několik z nich bylo přeloženo a vydáno po celém světě.

Zdroj informací: benjaminlacombe.com

————————————————

Příběh o přátelství mezi Pásovcem a Zajícem napsal anglický autor Jeremy Strong. A protože v lese žije ještě spousta dalších zvířátek, můžete si tipnout, kdo všechno tyto dva hlavní hrdiny navštíví…

Uprostřed hlubokého lesa žijí dva kamarádi, zajíc a pásovec. Pásovec nadevše zbožňuje sýrové sendviče a zajíc zase hrozně rád hraje na tubu, ze které vyletují nejrůznější věci. V lese ovšem nejsou sami a tu a tam k nim zabloudí nečekané návštěvy: vombatka na kole, zvědavý slon či nebezpečně zubatá jaguárka…

Pásovec, Zajíc a řada nečekaných návštěv

Autor: Jeremy Strong
Ilustrátorka: Rebecca Bagleyová
Přeložil: Vratislav Kadlec

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-276-0590-3
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Pásovec, Zajíc a řada nečekaných návštěv vydalo nakladatelství Brio.

Ukázka z knihy

pasovec_zajic_a_rada_necekanych_navstev_ukazka

Podívejte se i na další ukázky.

O autorovi

Jeremy Strong se narodil v Londýně. Napsal několik dětských knih, např. Pásovec, Zajíc a příliš hlučný medvěd či Směťák.

O ilustrátorce

Rebecca Bagleyová vystudovala obor grafika a vizuální komunikace a pracuje jako ilustrátorka. Ilustrovala knihy jako Willow Wildthing and the Swamp Monster či Armadillo and Hare and the Very Noisy Bear.

Zdroj informací: bagleyart.com

————————————————

Seznamte se s panem Žabákem – hlavním hrdinou knihy Vítr ve vrbách. Dozvíte se, jaká dobrodružství zažije a těšit se můžete i na jeho přátele od řeky.

Jak báječně by si Krtek a Krysík lebedili v bytečku u řeky, která si tak líně plyne odnikud nikam, kdyby… Kdyby si majitel blízkého Žabihradu, neblaze proslulý (oboj)živel a poděs pan Žabák, nehrál na závodníka Formule 1 a netropil alotria, že i pobouřený Jezevec vylezl z nory. Kdyby na světě nebyli sousedi, jak by se tu panečku žilo… Kenneth Grahame komentuje anglický způsob života se skotskou vzdorností, až z toho lordi blednou, lůza rudne a čtenář se řehtá.

Autorova pohádka o zvířatech v nás pochází ze zlatého věku secese, je však stále moderní svou poťouchlostí, často i ztřeštěností. Piráti silnic i strojvůdci parních lokomotiv v ní sviští rychlostí větru krajinou sladkého domova a padouši v temnotě lesa kují pikle, neboť uhlazený ostrovní způsob života se jim z lasičí duše příčí. A přestože zde bude svedena velkolepá bitva, až budou chlupy lítat, vyrovná se tento klenot světové literatury pro děti a mládež humorně něžným příhodám Medvídka Pú. Souzní s nimi přece myšlenkou: s řádem a spořádaností není radno hazardovat už jen proto, že nic šikovnějšího doteď nikdo nevymyslel.

Moderní klasika v novém českém překladu! Dobrodruh Žabák v nejskvělejší formě!

Vítr ve vrbách

aneb Dobrodružství pana Žabáka a jeho přátel od řeky
Autor: Kenneth Grahame 
Ilustrátoři: Jakub Bachorík 
Přeložila: Lenka Sobotová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-7335-745-0
Doporučená cena: 358 Kč

Knihu Vítr ve vrbách vydalo nakladatelství Leda v edici Démanty literatury.

Ukázka z knihy

Krtek se pustil do jarního úklidu a celé dopoledne doma pilně gruntoval. Nejdřív zametl, pak utřel prach a nakonec vzal kbelík s barvou a malířskou štětku, lezl po štaflích, schůdcích i židlích a bílil, až ho prach štípal v očích i v krku. Černý kožíšek měl zacákaný vápnem, záda bolavá a packy zmožené. Nad zemí i pod ní už se tetelilo jaro a rozdychtěné očekávání jeho nadpozemsky těkavých příslibů proniklo až do tmavého krtčího kutloušku. Není proto divu, že jeho obyvatel zčistajasna majznul štětkou o zem a zahudroval: „Co se tady namáhám?“ a „Do paďous!“, ba i „Do háje s jarním úklidem!“, načež vystřelil z brlohu jako šipka, ani si nevzal kabát. (str. 9)

O autorovi

Kenneth Grahame čelil nepřízni osudu s laskavou neochvějností. Chlapec ze skotského Edinburghu přišel v pěti letech o matku, která podlehla spále, a otec závislý na pití ho dal i se zbylými třemi sourozenci na vychování k babičce do středoanglického hrabství Berkshire. Usedlost u Temže mu uhranula, jelikož se mohl po řece plavit ve strýčkově loďce, a vystupuje i v jeho pozdější literární tvorbě. Ačkoli byl premiantem třídy, studia na Oxfordu si nemohl dovolit, a tak vzal podobně jako básník Eliot zavděk zaměstnáním bankovního úředníka. V roce 1903 byl při přepadení filiálky Bank of England postřelen anarchisty, načež se potýkal se zdravotními následky.
Jeho nejslavnější pohádka Vítr ve vrbách (anglicky The Wind in the Willows), původně vyprávěná jako uspávanka na pokračování pro jediného syna Alastaira, od narození vážně postiženého, vyšla anglicky po autorově předčasném penzionování roku 1908. U nás se objevila poprvé roku 1933 – nedlouho po jeho smrti – pod názvem Žabákova dobrodružství. Tohoto titulu se pak držela většina z dalších devíti překladů do češtiny, byť se daným řešením stírají role dalších klíčových postav i symbolický důraz na přirozenou etiku mimo ryze křesťanské rámce, potažmo mimo soubor anglikánských ctností.

Zdroj informací: nakladatelství Leda

O ilustrátorovi

Jakub Bachorík vystudoval Ateliér ilustrace a grafiky UMPRUM. V roce 2016 získal ocenění Grafika roku. Připravuje ilustrace pro časopisy Host, Raketa nebo Živel.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

A na závěr tu máme slíbený tip na audioknihu, která pobaví malé i velké posluchače. Připomeňte si trampoty Pučálkovic rodiny se žlutým štěňátkem Aminou, z něhož nakonec vyroste žirafa!

Humoristický a satirický příběh herce a spisovatele Jindřicha Plachty pro celou rodinu.
Když vážený pan poštovní tajemník Pučálka našel s dětmi v chumáči slámy žluté štěňátko, ještě netušil, jak mu toto malé stvoření změní život. Ale znáte to – přece to nebožátko nemohli nechat napospas osudu. Donesli si ho pěkně domů, dali mu jméno Amina a zvířátko si za chvíli omotalo celou rodinu, jak se říká kolem prstu nebo možná spíš kolem krku. Ono to štěňátko totiž začalo pěkně růst a nejvíc ze všeho mu rostl, světe div se, krk. Nu ale což, asi to bude nějaké vzácné plemeno bernardýna. A s takovým vzácným druhem rozhodně není nouze o dobrodružství, což měla Pučálkovic rodina velmi brzy zjistit.

Pučálkovic Amina

Autor: Jindřich Plachta
Interpreti: Jaroslava Kretschmerová a Jiří Lábus

Délka: 1h 07 min
Vazba: CD
Formát: 128×141 mm
EAN: 8590236117525
Doporučená cena: 206 Kč

Audioknihu Pučálkovic Amina vydalo nakladatelství Radioservis.

Poslechněte si ukázku.

O autorovi

Jindřich Plachta, vlastním jménem Jindřich Šolle, byl český herec a spisovatel.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV téhle knížce mě honí kočka
Tom & Jerry

Bird, Benjamin

EllaaMax, 2022

zobrazit info o knizeNejlepší maminka na světě

Perez, Sébastien

bambook, 2023

zobrazit info o knizePásovec, Zajíc a řada nečekaných návštěv

Strong, Jeremy

Brio, 2023

zobrazit info o knizeVítr ve vrbách
aneb Dobrodružství pana Žabáka a jeho přátel od řeky

Grahame, Kenneth

Leda, 2022

zobrazit info o knizePučálkovic Amina (audiokniha)

Plachta, Jindřich

Radioservis, 2023

Napsat komentář