Technika v knihách pro děti

DetiVeSkole
Dnešní knižní tipy nadchnou zejména malé chlapečky. Představíme vám totiž dětské knihy zabývající se zejména technikou. Můžete si vybrat knihu o různých zemědělských strojích, pohádky o autech, příběh o podomácku vyrobeném vozítku, nebo dobrodružné sci-fi o pytlácích.

Začneme velkoformátovým leporelem pro malé vypravěče. Děti se podívají na farmu a seznámí se s řadou hospodářských zvířat. Poznají i různé zemědělské stroje, které farmáři ke své práci potřebují.

Víte, jak to vypadá na takovém statku? Podívejte se k Sedlákovým – na jejich hospodářství žije spousta zvířat, hemží se to tady pomocníky a můžete sledovat nejrůznější zemědělské stroje v akci! Vedle tvrdé práce tu na vás čekají i mnohá dobrodružství a dobrá zábava.

Velká knížka NA STATKU pro malé vypravěče

Autor a ilustrátor: Max Walther

Vazba: skládaná
Formát: 360×239 mm
ISBN: 978-80-7677-124-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Velká knížka NA STATKU pro malé vypravěče vydalo nakladatelství Ella&Max.

Doporučujeme

Velkoformátová leporela pro malé vypravěče nabízí řadu zajímavých témat:

     

 

Ukázka z knihy

 na-statku-ukazka

Prohlédněte si i další ukázky.

————————————————

Do světa aut vás zavede Petr Čepek, autor Pohádek z jedné i druhé nádržeJaké hlavní hrdiny v jeho příbězích najdete? Rovnou šest vozidel, která by chtěla vyučovat v autoškolce.

Šest vozidel se uchází o možnost vyučovat v brzdínské autoškolce. Děti si poslechnou jejich příběhy a samy vyberou za učitele toho, kdo jim řekne ten nejzajímavější.
Co myslíte, zvítězí vyprávění ze sluncem rozpáleného Volantánu, sněhem zavátých Dieslových hor nebo snad až ze vzdálené planety Merkur? Anebo nějaký úplně jiný?

Pohádky z jedné i druhé nádrže

Autor: Petr Čepek
Ilustrátorka: Alena Schulz

Počet stran: 132
Vazba: vázaná
Formát: 185×185 mm
ISBN: 978-80-7553-953-3

Knihu Pohádky z jedné i druhé nádrže vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

pohadky_z_jedne_i_druhe_nadrze_ukazka

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorovi

Petr Čepek  je autorem knih pro děti i dospělé. Malí čtenáři jistě ocení např. jeho pohádky z Brzdína Ať žijí auta! a dospělí si mohou přečíst Sametovou iluzi či Odloženou spravedlnost.

O ilustrátorce

Alena Schulz se narodila v Praze v roce 1954. Její babička malovala, tatínek byl akademický sochař a tak pro ni výběr povolání nebyl těžký. Po studiích na střední uměleckoprůmyslové škole začala s prvními drobnými ilustracemi, z počátku jen do dětských časopisů Mateřídouška a Ohníček. Pak přišla svatba, dvě děti a v roce 1985 emigrace do Rakouska. Ve Vídni s pomocí nových přátel začala vystavovat své práce a ilustrováním dětských knih živit rodinu.
Po deseti letech ji osud zavedl do zapomenuté a polorozpadlé vesnice Maříž na česko-rakouské hranici. Koupila si jednu ze zřícenin s velkou zahradou, statek opravila a zahrada jen vzkvétá. V nedalekých Slavonicích otevřela kavárnu La petite mort, která se na několik let stala proslulou. S přáteli z Rakouska uspořádala dva ročníky festivalu nezávislého umění a hudby stejného jména. Dnes už kavárnu nemá, ale o to častěji vystavuje a radostně ilustruje dál. Její obrázky můžete najít v knihách nakladatelství Albatros, Axióma atd.

Zdroj informací: alena-schulz.eu

————————————————

Autorkou knihy s názvem Nerezka je Irena Ričlová Lachoutová. Ve svém vyprávění vám představí různá vozidla včetně jednoho doma sestaveného vozítka! Jaké jsou jeho přednosti?

Koncem léta se na jednom políčku sjedou historické traktory, auta, buldozery i parní válec, aby přihlížejícím ukázaly, co dovedou. Nikdo si takovou podívanou nemůže nechat ujít a spokojenost všech je zaručena. Anebo ne?
V okolí žije mnoho zvířat, která se strojů, lidí a hluku bojí. Ale vy se bát nemusíte. Na historické stroje se přijela podívat i Nerezka. Není to ani autíčko, ani traktůrek, nýbrž podomácku vyrobené vozítko. A nesmělá Nerezka dostane příležitost všem dokázat, že má nejen laskavou duši, ale také odvahu pomáhat…

Nerezka

Autorka a ilustrátorka: Irena Ričlová Lachoutová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-3505-9

Knihu Nerezka vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 nerezka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Irena Ričlová Lachoutová se narodila v Praze, dětství prožila v Jílovém u Prahy a nyní žije s manželem a dvěma dětmi v Třebotově. Své první ilustrace nakreslila už jako žákyně základní školy do jedné učebnice českého jazyka. A protože výtvarka a slohové práce byly tím jediným, co ji ve škole bavilo, stalo se psaní a ilustrování dětských knih nedílnou součástí jejího života, přestože až do devatenácti let k smrti nerada četla. Napsala např. Pes v lavici, Bělásek, Pohádka z hnízda, S Tatrou do pohádky, Nestrašidla, Přání od jezera draků či Kouzelná stodola. Přečtěte si také autorčin příspěvek do naší rubriky Čtení ke kávě.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

A na závěr tu máme dobrodružný sci-fi příběh pro děti Vesmírní pytláci, jehož autorem je Petr Tomšů. Podaří se Terezce a Kubovi zachránit exotická zvířata před pytláky?

Tato kniha obsahuje dvě pozemské děti, kuchyňského robota s vadnou řečovou jednotkou, vesmírného pilota – bývalého astromariňáka, ultramoderní raketu s inteligentním palubním počítačem a smečku těch nejhorších pytláků z celé galaxie. Pytláci útočí na planety a loví ohrožené druhy exotických zvířat, které pak prodávají na černém trhu. Kubu a Terku to pěkně štve a rozhodnou se nakopat jim zadky. Napínavé a humorné dobrodružství zaujme děti i rodiče.

Vesmírní pytláci

Autor: Petr Tomšů
Ilustrátorka: Ivana Poláchová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 165×237 mm
ISBN: 978-80-7650-797-5

Knihu Vesmírní pytláci vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

Kuba s Terezkou vyrazili se svými transportéry v půlkruzích kolem náměstí a hledali poškozené roboty. Čím dál byli od náměstí, tím více jich nacházeli. Když měli korby plné, zavezli svůj smutný náklad do nedaleké haly, která kupodivu vydržela ničivý nájezd pytláků. Tam roboty opatrně skládali vedle sebe na zem a poskytli jim první pomoc. Doplnili energii z příručních rychlonabíječek a osprchovali je olejovou sprchou. Dojatí roboti jim děkovali a potom trpělivě čekali, až na ně dojde řada na generální opravu. (str. 2)

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorovi

Petr Tomšů pochopil už na gymplu, že psaní rozhodně není pro něj. Bohužel jako notorický čtenář ale psát chtěl. V roce 1998 založil satirický internetový server strach.cz, kde se od prvních nepříliš kvalitních textů postupně vypracoval až k ocenění Křišťálová lupa za nejlepší blog a k nominaci na literární cenu Magnesia Litera. Později také přišel na to, jak psané slovo oživit. Prošel si kurzem scenáristiky a začal psát divadelní hry, které na svých stránkách nabízí zdarma k dispozici divadelním spolkům. No a dalším logickým krokem bylo napsání knihy. Tady je.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelká knížka NA STATKU pro malé vypravěče

Walther, Max

EllaaMax, 2022

zobrazit info o knizePohádky z jedné i druhé nádrže

Čepek, Petr

Triton, 2022

zobrazit info o knizeNerezka

Lachoutová Ričlová, Irena

bambook, 2022

zobrazit info o knizeVesmírní pytláci

Tomšů, Petr

Pointa, 2022

Napsat komentář