Nenechte si ujít v týdnu od 13. do 19. února 2023

nenechte_si_ujit
Další únorový týden je před námi a s ním i několik literárních akcí. Koná se např. beseda se spisovatelkou Naďou Horákovou či astroložkou Olgou Krumlovskou. Děti se mohou těšit na Čítárničku s Klárou Smolíkovou či čtení z knihy Pračlovíčci – Hurá na mamuta!

Nejprve se podíváme do Havlíčkova Brodu, kde je na pondělí 13. února připraven program pro rodiče s dětmi: Čítárnička se spisovatelkou Klárou Smolíkovou. Klára bude předčítat z některých svých knih pro děti. Na svém kontě jich má mnoho: napsala např. Dubánek ve světě lidí, Fantastické psaní, S Komenským do komiksuPozor, v knihovně je kocour! či sérii Knihožrouti. Připraven je také interaktivní program, který vychází z její nové komiksové knihy Morčata v akci. Buďte v 15.30 v ROZHLEDně KVV.

A aby to dospělým nebylo líto, Krajská knihovna Vysočiny v Havlíčkově Brodě naplánovala na stejný den, tedy na pondělí 13. února, program i pro ně. Zúčastněte se čtenářského klubu! Popovídejte si s ostatními knihomoly o knihách a získejte nové tipy na čtení! Téma je Literární chuťovky… Jídlo hlavním hrdinou knih. Tak přijďte do knihovny v 17.00.

A v Havlíčkově Brodě ještě zůstaneme! V úterý 14. února si nenechte ujít scénické čtení z cyklu LiStOVáNí Lukáše Hejlíka. Těšit se můžete na pořádné milostné karamboly, které ve své knize o lásce a randění s názvem Historky z Tinderu popsala Lucie Macháčková. Představení se uskuteční na schodech KKV od 18.30.

A přesuneme se do Kyjova, kde se ve středu 15. února koná beseda spojená s autorským čtením Nadi Horákové. Napsala několik detektivek a historických románů, např. Dáma v modrémBrněnské ŽidovkyBrněnské nevěstky, Ženy na pranýři či Falešná kočička. Pokud se i vy řadíte k autorčiným příznivcům, máte jedinečnou možnost se s ní osobně setkat v přednáškovém sále Městské knihovny Kyjov v 17.00. Blíže se s ní můžete seznámit rovněž prostřednictvím našeho rozhovoru.

A máme tu další akci pro nejmenší! Přijďte ve čtvrtek 16. února do Městské knihovny v Semilech, kde se uskuteční čtení pro děti z knihy Pračlovíčci – Hurá na mamuta! autorky a ilustrátorky Jackie Niebisch. Dozvíte se, jak dokáže pračlovíčky potrápit dobromyslný mamut, který se rozhodně nechce stát pečínkou! Podaří se pračlovíčkům mamuta nakonec ulovit? Začátek je v 16.30.

A ještě se podíváme do Prahy. Zajímá vás, jak se vyvíjely vztahy mezi Českou republikou a Albánií? Pak si ve čtvrtek 16. února nenechte ujít diskuzi mezi historiky z obou zemí, Afrimem Krasniqim, Ladislavem Ladkym a Adrianem Brisku, ale také mezi diplomaty, albánským velvyslancem v Česku, J. E. Ilirianem Kukou a náměstkem českého ministra zahraničí. Diskuze se koná u příležitosti vydání knihy Sto let česko(slovensko)-albánských vztahů: Vzájemné sympatie a rostoucí interakce a začíná v Knihovně Václava Havla v 19.00.

V Třebíči se můžete v pátek 17. února setkat se spisovatelkou a astroložkou Olgou Krumlovskou. Napsala několik desítek knih, především s tematikou jógy, astrologie, léčivých míst a tajemných jevů (např. Léčivá pavučina a dalších 99 záhad a zázrakůKarmická astrologieJak být dlouho živ a zdráv, Horoskopy štěstíHoroskopy dětí podle hvězd, Zóny zdraví a života…). Jsou-li vám tato témata blízká, přijďte do přednáškového sálu ve 2. patře knihovny v 16.30.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář