Fantasy série – dobrodružství není nikdy dost

Tipy_Mrazivy polibek_Cepel Azylu
Určitě jste si všimli, že populární série Vampýrská akademie vychází v krásné brožované podobě s novými obálkami. Druhý díl je jedním z našich dnešních tipů. Dalším je fantasy román Čepel Azylu.

Mrazivý polibek je název druhého dílu Vampýrské akademie, bestsellerové fantasy série od Richelle Meadové. Dříve vyšla v nakladatelství Domino, nyní ji s novými obálkami vydává #BOOKLAB. Pokud ji ještě nemáte, nabízí se vám skvělá příležitost.

Mrazivý polibek

Vampýrská akademie 2
Autorka: Richelle Mead
Přeložila: Katrin Mekki

Počet stran: 280
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0562-0
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Mrazivý polibek vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc na akademii zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější – jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají zpět do akademie, aby se Strigoji svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian…

 

Ukázka z knihy

VŠICHNI UMÍRAJÍ. Ale ne vždy zůstávají mrtví. Věřte mi, já to vím.
Po zemi chodí rasa vampýrů, kteří jsou doslova kráčejícími mrtvolami. Říká se jim Strigojové, a jestli o nich ještě nemáte noční můry, brzy je mít budete. Jsou silní a rychlí. Zabíjejí bez váhání a bez slitování. Navíc jsou nesmrtelní a díky tomu je zatraceně těžké je zničit. Existují pouze tři způsoby, jak to provést: probodnout jim srdce stříbrným kůlem, useknout jim hlavu nebo je zapálit. Nic z toho není jednoduché, ale pořád je to lepší než nemít vůbec žádnou možnost.
Po světě chodí i hodní vampýři. Nazývají se Morojové. Jsou živí a disponují neuvěřitelnými magickými schopnostmi v ovládání jednotlivých živlů – země, vzduchu, vody a ohně. (Tedy většina Morojů to umí – ale výjimky vysvětlím později.) Jinak magii moc nepoužívají, což je vážně smutné. Byla by to skvělá zbraň, jenže Morojové jsou přesvědčeni, že magie by se měla využívat jen k mírumilovným účelům. To je jedno z nejdůležitějších pravidel jejich společenství. Morojové jsou obvykle vysocí a štíhlí a nesnášejí přemíru slunečního světla. Ale to jim vynahrazují nadlidské schopnosti jejich smyslů: zraku, čichu a sluchu. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Richelle Mead se narodila roku 1976 ve znamení Štíra. Je autorkou mezinárodního bestselleru Vampýrská akademie, na kterou volně navazují Pokrevní pouta. Velký ohlas získala také série Sukuba. Richelliny knihy v češtině vydalo nakladatelství Domino. Nová vydání Vampýrské akademie nyní vydává #BOOKLAB. Autorčina láska k fantasy a sci-fi začala už v raném věku, když jí otec četl řeckou mytologii a bratři ji nutili sledovat Flashe Gordona. Pokračovala studiem folkloru a náboženství na vysoké škole. Když zrovna nepíše, tráví čas pitím kávy, sledováním reality show a nakupováním šatů. Přečtěte si také ukázky z jejího samostatného románu Neslyšno, z prvního dílu Třpytného dvora a také z druhého dílu Půlnoční klenot.

Informace byly čerpány z autorčiných webových stránek.

 

O nakladatelství #BOOKLAB

booklab-logoZnačka #BOOKLAB se zaměřuje na literaturu v žánrech young adult a new adult. V edičním plánu se objevuje široká nabídka současné překladové tvorby, od romantických příběhů po dystopické romány a fantasy.

————————————————

Pokud jste si oblíbili Zákon Azylu od Lucie Lukačovičové, neměli byste si nechat ujít ani další příběh ze světa lovecké organizace. Čepel Azylu vás z Prahy zavede do exotického Španělska.

Čepel Azylu

Autorka: Lucie Lukačovičová
Ilustrovala: Jana Šouflová

Počet stran: 320
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 978-80-278-0090-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Čepel Azylu vydalo nakladatelství Epocha v Edici Pevnost.

„Použij cokoliv, co funguje, a přežij!“ – to je heslo lovců monster. Benedikt je lovec samotář, který mezi své přátele a spojence počítá nejčastěji nestvůry či duchy. Není proto vůbec nadšený, když musí přistoupit na spolupráci s loveckou organizací Azyl. Jenže mu nic jiného nezbývá, jestli má mít naději na úspěch při vyšetřování vraždy exorcisty a zmizení ducha. Případ ho zavede ze současné Prahy do Španělska a k setkání s temperamentní lovkyní, která touží po pomstě. Samostatný román ze světa Azylu.

 

Ukázka z knihy

„Ten chlápek má v hrudníku díru jako vrata! S tímhle máme sehnat umrlčí pas a zařídit repatriaci těla?“ Pražský představený Gellért řval tak, že ho bylo slyšet z poradního sálu až na studenou kamennou chodbu. „Přijede si sem, neohlásí se a pak se tu ještě nechá zabít! A ty španělský svatojakubský blbečci mají ještě tu drzost plácat něco o tom, že vůči němu máme morální povinnost! To snad nemyslej vážně!“ Podle hlasitého zadunění následovala rána pěstí do stolu.
Záhy ven dolehl tlumený a klidný hlas Gellértova pobočníka Jakoubka. Slovům nebylo rozumět, ale zjevně se snažil svého nadřízeného mírnit.
„Víš, jak budeme muset tlačit na naše kontakty, abychom tu mrtvolu dostali pryč? Pražská policie není slepá ani neschopná, a tohle se jim nebude líbit ani za mák. Jak budu vysvětlovat, že to byl zatoulanej lovec nestvůr?“ odsekl mu představený otráveně, ale přinejmenším přestal otloukat starý masivní stůl, který za nic nemohl. (str. 9–10)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Lucie Lukačovičová (* 1980) se narodila v Praze a pobývala v Angole, na Kubě, v Anglii, Německu a Indii. Vystudovala knihovnictví a kulturní antropologii na UK. Vyšlo jí přes sto povídek, pět románů (historická fantasy Vládci času, městská fantasy Detektivní kancelář Sirius, sci-fi detektivka Stanice Armida, rudolfínská bondovka Zelený drak, Karmínový lev a indický steampunk Poslední bůh) a dalších pět se spoluautory. Publikovala v angličtině, němčině, rumunštině, portugalštině, italštině, čínštině a indické kannadštině. Ráda sbírá mýty a legendy a promítá je do svých textů.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha

 

O nakladatelství Epocha

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje. Dominantním směrem ediční koncepce zůstává i nadále literatura faktu a historie, nově je velký prostor v edičních plánech věnován fantastice.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbily se vám naše tipy na dobrodružné fantasy série? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMrazivý polibek
Vampýrská akademie 2

Mead, Richelle

#BOOKLAB, 2022

zobrazit info o knizeČepel Azylu

Lukačovičová, Lucie

Epocha, 2022

Napsat komentář