Zahrajte si o novinku Petry Soukupové

soutez-nikdo-neni-sam
Jak poznáte, že rovnováha ve vašich životech je křehká? A jak málo stačí, aby se začalo všechno rozpadat? Co vše se ukrývá za nedělními obědy s rodinou? Zjistěte v románu, který může být právě o vás.

Absurdita a trapnost rodinných bitev

Nikdo není sám, ale možná by někdy chtěl. Anebo jsme sami naopak všichni — bez ohledu na to, s kým nebo jak žijeme?

Veronika má práci, která ji baví, manžela, který jí rozumí, dvě náctileté děti, s nimiž není žádný větší problém. Sice nemá příliš dobrý vztah s rodiči, ale udržuje si od nich bezpečný odstup. Jenže někdy tohle všechno nestačí. Křehkou rovnováhu náhle naruší smrt matky a Veroničina představa spokojeného života se začne rozpadat jako domeček z karet.

Jestliže někdo dokáže popsat nedělní oběd, výlet na rozhlednu nebo babiččin pohřeb jako bezohlednou poziční válku, pak je to Petra Soukupová. Její nový román čtenáře okamžitě vtáhne do světa, ve kterém se spolehlivě poznává, aby vzápětí krok za krokem odhaloval absurditu a trapnost rodinných bitev, v nichž nemůže nikdo vyhrát.

Nová Soukupová, tak jak ji znáte a máte rádi.

Nikdo není sám

Autorka: Petra Soukupová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Vydáno: 12/2022
ISBN: 978-80-275-1397-0

Přečtěte si více o knize Nikdo není sám, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

 

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

 

O autorce

Petra Soukupová (nar. 1982) patří k nejúspěšnějším současným českým spisovatelkám. Dosud vydala pět knih pro dospělé (K moři, Zmizet, Marta v roce vetřelce, Pod sněhem a Nejlepší pro všechny) a tři knihy pro děti (Bertík a čmuchadlo, Kdo zabil Snížka? a Klub divných dětí). Je držitelkou řady ocenění a nominací, včetně dvou nominací na cenu Magnesia Litera. Působí rovněž jako dramaturgyně a scenáristka. Román Věci, na které nastal čas vychází z již publikovaných povídek, které autorka upravila, rozšířila o zcela nové texty a vše propojila do románového příběhu.

Zdroj informací: nakladatelství Host

 

Vyhrajte knihu Nikdo není sám

Veronika žije celkem spokojený život. Chodí do práce, kerá ji baví, žije ve funkčním manželství, pubertální děti nijak nezlobí a od rodičů si udržuje bezpečný odstup. Stačí to? Ať už je odpověď jakákoliv, vše se začne rozpadat jako domeček z karet se smrtí Veroničiny matky. Petra Soukupová vás ve svém dalším románu bez potíží vtáhne do světa, v němž se alespoň trochu najde každý z nás.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Nikdo není sám vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nikdo není sám
probíhá od 9. do 22. prosince 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNikdo není sám

Soukupová, Petra

Host, 2022

Napsat komentář