Hity Velkého knižního čtvrtku – podzim 2022 II.

hity_velkeho_knizniho_ctvrtka_I_nahledovy
V další části našeho speciálu vám představíme hned osm titulů čtyř různých nakladatelů a věříme, že si z nich každý z vás vybere.

logo knizni ctvrtek

Velký knižní čtvrtek je úspěšným projektem, který každoročně uvádí nové svěží tipy pro nadcházející čtenářskou sezónu. Jedná se o společnou akci tuzemských nakladatelství a knižní distribuce Kosmas. Organizátoři se inspirovali ve Velké Británii, kde se akce podobného typu s velmi dlouhou tradicí pod názvem „super Thursday“ těší značné oblibě. Podívat se můžete na I.část letošního podzimu (podzim 2022 I. část) nebo si připomeňte jarní ročník (jaro 2022 I.část, jaro 2022 II.část).

————————————————

Labyrint je nakladatelství a kulturní revue. Mezi jeho kmenové autory patří např. Petr Sís, Jaroslav Rudiš, Jaromír 99, Lenka Reinerová, Olga Walló, David Böhm a Dr. Racek. Podporuje řadu nezávislých kulturních projektů a spolupořádá mezinárodní komiksový festival KomiksFEST! Kvalitní beletrii, českou i překladovou prózu, knihy o umění, komiksy a knížky pro děti vydává již přes 20 let.

Labyrint-logo webZačneme hezky barevně. Svátky a festivaly probíhají na celém světě, i když se v různých kulturách liší. Nakladatelství Labyrint připravilo veselého průvodce plného neobvyklých tradic z celého světa.

Na mexickém hřbitově, mezi francouzskými obry nebo pod rozkvetlými japonskými sakurami – ať se ocitneme kdekoliv na světě, všichni všude a bez výjimky milují svátky, pořádají festivaly a pestrobarevné průvody. Některé oslavy jsou společné všem, jiné jsou zcela unikátní. Díky této knize procestujeme celou zeměkouli a zjistíme, kde se co slaví a jaká je historie a zvyky. Veselý průvodce plný roztodivných masek a kostýmů, pestrých konfet, nezvyklých tradic a úžasných dobrot z celého světa začíná lednovým průvodem kukerů v bulharském Perniku a končí novoroční oslavou klidu a ticha Nyepi na ostrově Bali.

Všechny svátky světa

Autor: Joanna Rzyska
Přeložil: Martin Veselka

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 257×310 mm
ISBN: 978-80-86803-76-0
Doporučená cena: 495 Kč

Knihu Všechny svátky světa vydalo nakladatelství Labyrint.

Ukázka z knihy

ukazka svatky(1)(1)(1)

Podívat se můžete na kompletní ukázku.

O autorce

Joanna Rzyska je nakladatelka, spisovatelka, překladatelka a pedagožka. Milovnice polského folklóru a také nadšená cestovatelka. Před patnácti lety stála u zrodu úspěšného polského nakladatelství Dwie Siostry. Ve Varšavě založila polsko-francouzskou školku, kde se aktivně věnuje popularizaci čtení u malých dětí.

Zdroj informací: VKČ

————————————————

Nakladatelství Malvern vzniklo na konci 90. let minulého století. Těžiště vydavatelské činnosti tvoří spirituální tradice, mystika, religionistika, literární věda, kulturní antropologie, beletrie i poezie, přírodní vědy, dějiny vědy, hlubinná psychologie, hermetismus, alchymie, ekologie a knihy pro děti i rodiče. Nakladatelství Malvern vydává také souborné dílo spisovatelky Daniely Hodrové i filosofa a biologa Zdeňka Neubauera.

logo-Malvern

Další kniha nabídne francouzskou klasiku v podobě vtipného, kouzelného příběhu partyzánského zahradníka Křístka, který má neobyčejnou moc. Pohádka v sobě nese až filozofické poselství.

Když osmiletého Křístka pošlou jako „nepoučitelného“ domů ze školy, jeho rodiče se rozhodnou, že se místo toho poučí ze skutečného života – a kde je lepší začít než se zahradou? Se zasněným zahradníkem Dobrovousem Křístek objeví pozoruhodný dárek – že má zelené prsty. Ze všeho, čeho se dotkne, vyklíčí krásné rostliny. Nyní má Křístek co dělat. Díky síle květin může změnit všechno – vězení, slumy, nemocnici… a dokonce i zastavit válku. Vtipný, okouzlující a příběh o partyzánském zahradníkovi, Křístek se zelenými prsty, je francouzská dětská klasika, která bývá řazena na roveň Malému princi a Gionově knížce Muž, který sázel stromy. Dočkala se několika divadelních i filmového zpracování.

Křístek se zelenými prsty

Autor: Maurice Druon
Přeložil: Jakub Hlaváček

Počet stran: 148
Vazba: brožovaná
Formát: 167×200 mm
ISBN: 978-80-7530-334-9
Doporučená cena: 297 Kč

Knihu Křístek se zelenými prsty vydalo nakladatelství Malvern.

Ukázka z knihy

kristek ukazka(1)Podívat se můžete na celou ukázku.

O autorovi

Maurice Druon (23. 4. 1918 – 14. 4. 2009) byl francouzský spisovatel a člen Francouzské akademie. Spolupodílel se na románu a překladu básně Zpěv partyzánů se spisovatelem Josephem Kesselem. Dále napsal román Burziáni a jeho nejslavnějším dílem je historický cyklus Prokletí králové. V letech 1973 a 1974 byl francouzským ministrem kultury.

Zdroj informací: VKČ

————————————————

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků. Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

host

Třetí tip dnes obsadil cenami ověnčený český autor Jan Němec a jeho současné válečné povídky, ačkoliv hlavními protagonisty rozhodně nejsou vojáci.

Od autora bestsellerů Dějiny světla a Možnosti milostného románu. Čech, který jede na Ukrajinu najít své jiné já. Banda dětí bez domova, jež válka vyžene ze sklepa, protože ten teď chtějí nájemníci využívat jako kryt. Německý pár, který si na Ukrajině „pronajme dělohu“, ale jejich dítě po porodu uvízne v Kyjevě. Výrostek, který v obléhaném Mariupolu rozváží lavaš a váhá, kdy zmizet, až už je pozdě. Ruská akademička, která se spolu se svou milenkou rozhodne protestovat uprostřed Moskvy pomocí pas de deux z Labutího jezera… Ne. Postavami této povídkové knihy nejsou vojáci na frontě, avšak ani tito lidé už nikdy nebudou stejní.

Liliputin

Povídky z války
Autor: Jan Němec

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-275-1363-5
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Liliputin vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Vymotal se z benzinky a došlo mu, že má možná poslední šanci někomu zavolat. Půlnoc, to se ještě dá. Zuzana chodí spát pozdě, má ve zvyku psát, až všechno utichne a po řádcích se jí neplíží cizí myšlenky. Jenže kdyby jí zavolal, musel by něco říct, to je ta potíž s telefony. Daleko radši by ji pouze poslouchal — kdyby mu tak jenom četla, jako čítal on jí, dokud spolu ještě žili, jako jí čítal, když jezdila na konference a nemohla v hotelovém pokoji usnout. Jenže právě to by vyžadovalo nějaké vysvětlení, a právě před vysvětleními utíkal. Vytáhl telefon a začal listovat staženými audioknihami, aby ho provázel alespoň nějaký hlas, záhy si však uvědomil, že se zase nechal zmást.

Přečíst si můžete kompletní ukázku.

O autorovi

Jan Němec (nar. 1981) vystudoval religionistiku a sociologii, dnes přednáší na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění v Brně. Je autorem románů Dějiny světla (2013), za který získal Cenu Evropské unie za literaturu, a Možnosti milostného románu (2019), nominovaného na Magnesii Literu. S Petrem Vizinou připravili knihu rozhovorů o současné spiritualitě Znamení neznámého (2021). Jeho knihy byly přeloženy do patnácti jazyků. Je šéfredaktorem měsíčníku Host, pravidelně spolupracuje s týdeníkem Respekt a s Českým rozhlasem.

Zdroj informací: Host

————————————————

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

argo

Další český autor ve svém románu předkládá originální příběh sepsaný podle vlastních zkušeností z doby, kdy rozvážel po Chicagu peníze. A to jenom proto, aby o tom mohl napsat. A tak vedle obrazu současné Ameriky zachytil vlastně i svůj autoportrét.

Tři roky rozvážel Jan Novák v Chicagu prachy. Byly těžké: pět set dolarů ve čtvrťácích vážilo třináct kilo. Největší suma, kterou jako ozbrojený kurýr a řidič firmy United Armored Services doručil, obnášela dvacet čtyři miliónů dolarů, ale většinou měl v obrněném voze kolem tří miliónů. Po deseti letech na volné noze si tohle zaměstnání zvolil, aby o něm mohl psát, a jedinečný materiál, který si tam prožil, uchopil s vypravěčskou přesvědčivostí sobě vlastní. Jeho příběhy z chicagské bezpečnostní agentury nabízejí barvité líčení nezvyklého prostředí a živé portréty autorových kolegů, kteří nasazovali život za deset dolarů na hodinu, aby mohli chodit po Chicagu s bouchačkou. A postupně se z nich skládá šokující obraz současné Ameriky i plastický autoportrét samotného spisovatele.

Těžký prachy

Autor: Jan Novák

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-257-3904-4
Doporučená cena: 488 Kč

Knihu Těžký prachy vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Pistoli jsem v hlavní garáži vyfasoval v šest ráno a teď už bylo po jedenácté, propocené tílko se mi lepilo na kůži a v hlavě se mi nové vjemy začínaly slévat v jednu dlouhou mentální šmouhu. Musel jsem si zvyknout na řízení náklaďáku, který sice vypadal jako pojízdná lednice, ale byl spíš pojízdnou troubou, na vyplňování čtyř výkazů a na krátkovlnnou vysílačku, v níž se osmdesát hlasů prskavě handrkovalo s jízlivým dispečerem v řeči plné tajemných čísel: „10-4… 10-20… 10-9… 10-30…“ Stále ještě jsem však měl jasno o svém hlavním úkolu: „Kdykoliv se ti venku cokoliv nezdá, chop se vysílačky a oznam to dispečerovi. Ten zavolá tvýmu parťákovi do směnárny a upozorní ho, že venku něco smrdí, a podle toho se pak všichni zařídíte.“ Tady na Prairie Avenue na mě z davu na chodníku vyhřezl svalnatý mladík, opírající se o zeď u vchodu směnárny. Měl krátce zastřiženou pampelišku afrických vlasů a zářivě bílé tenisky, neustále si utíral dlaně do džín a stál tak, že se boky opíral o zeď a zároveň vypínal prsa, takže mu šedé tričko viselo nad břichem jako záclona a on pod tu záclonu pravou rukou každou chvíli zabrousil, jako kdyby tam něco měl – ten tam klidně může mít kvér jak kráva, proč by jinak byl tak nervózní?

Prolistovat si můžete kompletní ukázku.

O autorovi

Jan Novák (* 1953) je českoamerický spisovatel, překladatel a dokumentarista. V roce 1969 emigroval s rodiči přes Rakousko do USA; studoval a žil v Chicagu, kde také započal svou literární kariéru, nyní je doma opět v Čechách. Za své knihy (mj. Striptease Chicago, Miliónový jeep, Zatím dobrý, Děda, Hic a kosa v Chicagu, Co já vím?) získal řadu prestižních ocenění: Cenu Carla Sandburga, cenu Magnesia Litera za prózu roku, Cenu Josefa Škvoreckého, Cenu Egona Hostovského či Cenu Revolver Revue. Mimořádný ohlas vzbudila jeho loni vydaná biografie Milana Kundery nazvaná Kundera. Český život a doba; tuzemská kulturní veřejnost se nad knihou rozdělila na dva nesmiřitelné tábory: jeden ji vychvaloval, druhý haněl, lhostejný však vůči ní zůstal málokdo.

Zdroj informací: Argo

————————————————

Pátá kniha představí bývalého řidiče podsvětí, který skončí v kriminále. Když si svůj trest odpyká, rozhodne se udělat tlustou čáru a začít znovu. Jenže po čase se nechá přemluvit k poslední velké akci – může sice hodně získat, ale také vše ztratit…

Býval nejlepším řidičem podsvětí (stejně jako jeho otec), než skončil v kriminále. Když vyšel ven, hodil starý život za hlavu, vybudoval vlastní autodílnu, stal se z něj milující manžel a otec. Jenže pak se to zase zvrtlo, podnik drtí nekalá konkurence, poctivá práce nevynáší a „Bug“ se nechá umluvit k poslední velké akci. Vždyť tam, kde se vůně benzínu mísí se strachem, na něj nikdo nemá. A tak to riskne. Najde v asfaltové pustině, kde ho nepronásleduje jen přízrak dávno ztraceného otce, ale i stíny vlastní minulosti, tu správnou cestu? Nebo naopak přijde o všechno, na čem mu záleží

Asfaltová pustina

Autor: S. A. Cosby
Přeložil: Martin Urban

Počet stran: 300
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-257-3913-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Asfaltová pustina vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Jak vteřiny ubíhaly, začal z toho Beauregard mít dobrý pocit. Přímo viděl, jak Warrenovi v hlavě zapadají ozubená kolečka do sebe, a o přijetí sázky zapochyboval jen na pouhou vteřinku. Věděl, že Warren neodmítne. Jak by také mohl? Sám sebe zahnal do kouta a pýcha mu nedovolovala couvnout. Kromě toho Plymouth moc velký dojem na okolí nedělal. Byl sice čistý a neměl zrezlou karoserii, ale sytě červená barva už nebyla zrovna výstavní a kožené sedačky měly tu a tam trhlinu a prasklinu.

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

S. A. Cosby je americký autor z jihovýchodní Virginie, v jehož knihách se bravurní literární styl prolíná s drsnou realitou amerického Jihu. Po knize Má nejtemnější modlitba, v níž vyšel ze svých zkušeností zaměstnance pohřební firmy, na sebe v roce 2020 strhl pozornost kritiky i čtenářů díky adrenalinovému trháku Asfaltová pustina (Blacktop Wasteland), po němž následovaly stejně tak ceněné Slzy ostré jak břitva. Cosbyho psaní je přímočaré a vrstevnaté zároveň, jeho vyostřený smysl pro vnitřní dilemata postav, jež balancují na hraně zákona, dává jeho postavám nečekanou psychologickou hloubku a věrohodnost. Cosby patří k výjimečným autorům, kteří jsou s každou další knihou lepší a lepší.

Zdroj informací: Argo

————————————————

Téma podsvětí najdete i v další knize, i když v jiném kontextu. Kamery zachytí konflikt mezi ministrem a novinářem, což spustí bouřlivou mediální kauzu. Následuje nečekaná smrt novináře a vyšetřování, v němž se vyšetřovatelka musí prodrat politickou mafií a odhalit, zda cílem vraha byl skutečně právě novinář.

Ministr vnitra slovně napadne mladého novináře, který píše o jeho údajném propojení s podsvětím. Konflikt plný výhružek zachytí kamery, což rozpoutá velkou mediální kauzu. O několik dní později je žurnalista spolu se svou partnerkou zavražděn. Podle řady indicií šlo o nájemnou vraždu, způsob zabití novinářovy přítelkyně však odkazuje na nevyřešenou sérii vražd ze Šumperska před sedmi lety. Vrchní vyšetřovatelka Laura Ara se spolu s kolegy (mezi nimiž je i Václav Cesta, kterého znají čtenáři z detektivního románu Slyšet jeleny zpívat) prodírá bahnem politické mafie, kmotrů a lobbistů s vazbami na zahraniční zločinecké gangy. Bylo skutečně vrahovým hlavním cílem umlčet nepohodlného novináře?

Šelma

Autor: František Šmehlík

Počet stran: 520
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3915-0
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Šelma vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

V rodné vesnici na území dnešního Kosova ho teta pravidelně zamykala před o rok starší sestřenicí. Ujala se chlapce poté, co pod jeho matkou bouchla nášlapná mina. Otce nikdy nepoznal. Už tehdy v tichém čtrnáctiletém synovci viděla obrovskou energii, která zbytečně neprýská na povrch, ale zrcadlí se v očích, před nimiž její červenající se dcera odvracela zrak. Když je jednoho jarního večera načapala ve vysoké trávě pár desítek metrů za vesnicí, dotáhla je oba polonahé do domu a nutila je pokleknout před svatý obraz. Žena na obraze svírala malé dítě a nevinně se usmívala.

K dispozici je také kompletní ukázka.

O autorovi

František Šmehlík (* 1995) pochází z Ostravy. Od dětství se věnuje sportu, především judu, v němž získal tři tituly mistra republiky, startoval na mistrovství Evropy, mistrovství světa i na evropské olympiádě mládeže. Vedle juda je jeho vášní literatura. Vystudoval bohemistiku na Univerzitě Palackého. V roce 2015 vydal soubor hororových povídek Temné znamení, v roce 2021 vyšel v nakladatelství Argo jeho první detektivní román Slyšet jeleny zpívat. V současnosti pracuje na volné trilogii s olomouckou vyšetřovatelkou Laurou Arou. Jeho detektivní romány se vyznačují smyslem pro propracovanou zápletku, psychologii jednotlivých postav a přesah k jiným literárním žánrům.

Zdroj informací: Argo

————————————————

Předposlední dnes představovanou knihou je román skvěle píšící Sally Rooneyové. Představuje čtveřici hlavních hrdinů, kteří jsou zatím dost mladí, ale již začínají poznávat složitost reálného života a s ním i běžné problémy všech mezilidských vztahů.

V novém románu Sally Rooneyové, světoznámé autorky bestsellerů Normální lidi a Rozhovory s přáteli, se setkáváme se čtyřlístkem hrdinů, kteří jsou sice ještě pořád mladí, ale už je dohání realita života. Spisovatelka Alice se po psychickém zhroucení přestěhuje na venkov a seznámí se s Felixem, obyčejným klukem, který pracuje ve skladu. Její kamarádka Eileen zůstává po škole v Dublinu, prochází porozchodovou krizí a myšlenkami se neustále vrací k Simonovi, své lásce z dětství.
Stejně jako předchozí díla Sally Rooneyové nabízí i její prozaická novinka zcela odhalující, až intimní vhled do života mladých lidí. Zároveň v ní stále silněji zaznívá i hlas uvědomující si současné problémy světa – jeho rozpornost, nespravedlivost, a zejména neudržitelnost. Stojí tak hrdinové, řečeno slovy Alice, „na pokraji temnoty, v poslední osvětlené místnosti, jako svědci nějakého prožitého traumatu“? A najdou způsob, jak věřit tomu, že krásný svět opravdu existuje?

Kdepak jsi, krásný světe

Autorka: Sally Rooneyová
Přeložila: Radka Šmahelová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-257-3914-3
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Kdepak jsi, krásný světe vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Po druhém si dali ještě třetí. Zeptal se, jestli má sourozence, a ona odpověděla, že jednoho, mladšího bratra. Řekl, že má taky bráchu. Když dopíjeli třetí drink, měla Alice růžový obličej a rozzářené skelné oči. Felix vypadal úplně, jako když vešel do baru, choval se a mluvil pořád stejně. Zatímco ale ona víc bloumala očima po baru a zajímala se roztržitě o své okolí, on věnoval větší pozornost jí. Zacinkala ledem v prázdné skleničce a usmála se. Chceš se podívat, jak to vypadá u mě doma? zeptala se.

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorce

Sally Rooneyová (* 1991) vystudovala anglistiku na Trinity College v Dublinu; na studiích se věnovala i politologii a debatním soutěžím. Tyto tři zkušenosti – literaturu a umění, politický přehled a schopnost argumentace – výborně zužitkovala ve svém debutovém románu Rozhovory s přáteli (Conversations with Friends, 2017), z nějž se zakrátko po vydání stal neočekávaný bestseller a jenž Rooneyovou katapultoval mezi nejuznávanější současné anglofonní autory. Ještě větší úspěch u kritiky i čtenářů pak zaznamenal její druhý román Normální lidi (Normal People, 2018). Na popularitě oběma knihám ještě přidala jejich zdařilá televizní zpracování.

Zdroj informací: Argo

————————————————

Poslední kniha nabídne opravdovou oddechovku plnou humoru. Česká autorka nás ve svém příběhu zavede na severní Moravu, kde na hrdinku Malvínu čeká její svérázná rodina. Právě oni jí mají poskytnout materiál pro její doktorandskou studii. Malvína však poznává, že role vesničanky pro ni nejspíš nebude to pravé.

Doktorandka Malvína Velehorská musí kvůli neblahému duševnímu stavu přerušit studium v Oxfordu a vrátit se domů na severní Moravu. Tam na ni čeká svérázná rodina – otec je politik, matka fanynka Karla Gotta s autistickými sklony, prarodiče chorobně šetrní katolíci a bratranec příležitostný alkoholik. Motivy zahrnující komunální politiku, paletu lidových veselic od hodů po hokej, výuku řízení auta nebo soužití s dětmi staví Malvínu do centra bizarně komických situací. Jako sociální psycholog vidí ve své rodině perspektivní půdu pro antropologickou studii. Role moravského vesničana už jí ovšem tak dobře nejde.

Na divokém venkově

Autorka: Eva Grestenbergerová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 137×200 mm
ISBN: 978-80-257-3911-2
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Na divokém venkově vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Matka nás požádala, ať oba zmlkneme, jelikož ona se potřebuje soustředit na jízdu. Řízení je totiž vysoce nebezpečná činnost, která vyžaduje maximální možnou koncentraci. My mladí nejsme vůbec schopni docenit onu závažnost, která se s řízením auta pojí. Věřím tomu, že být to na ní, před čtyřicítkou by řidičák nikdo rozhodně nedostal. Přesto nechala Marcela řídit až na české hranice s vysvětlením, že se ve světě vyzná. Je naprostý vesnický balík, takže pochybuji. Já se k řízení nehrnula, ale stejně pochybuji, že bych byla matkou shledána kompetentní. Po výchovné lekci matka vysoce profesionálně vjela na poslední kruhový objezd. Tím ovšem její dokonalá koncentrace bohužel vzala za své.

K dispozici je i kompletní ukázka.

O autorce

Eva Grestenbergerová (* 1993) vystudovala psychologii a zootechniku. Osm let se věnovala plně sportu. Její první knihou byl dystopický román Zlo je rodu mužského. Následovala populárně naučná publikace Zvířata jsou k sežrání o psychologii karnismu a veganství. Také se autorsky podílela na publikaci Nesvoboda zaměřené na práva zvířat. Kromě knih se zabývá právě zvířaty. Přestože se satirou koketovala odjakživa, Na divokém venkově je její první čistě humoristická kniha.

Zdroj informací: Argo

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVšechny svátky světa

Rzyska, Joanna

Labyrint

zobrazit info o knizeKřístek se zelenými prsty

Druon, Maurice

Malvern, 2022

zobrazit info o knizeLiliputin
Povídky z války

Němec, Jan

Host, 2022

zobrazit info o knizeTěžký prachy

Novák, Jan

Argo, 2022

zobrazit info o knizeAsfaltová pustina

Cosby, A. S.

Argo, 2022

zobrazit info o knizeŠelma

Šmehlík, František

Argo, 2022

zobrazit info o knizeKdepak jsi, krásný světe

Rooneyová, Sally

Argo, 2022

zobrazit info o knizeNa divokém venkově

Grestenbergerová, Eva

Argo, 2022

Napsat komentář