Román o skvělém fotografovi

nemec-dejiny-svetla
Román o fenomenálním fotografovi, mystiku a budhistovi  Františku Drtikolovi nás provede jeho životem plným nádherných fotografií. Svět plný uměleckých aktů a slunečních paprsků i stínů…

Román o fotografovi Františku Drtikolovi Dějiny světla
vydává nakladatelství Host.

Napadlo vás někdy, jak by vypadal příběh napsaný paprskem světla? Za prvé, nebyl by to obyčejný příběh, ale neobyčejný osud; za druhé, jeho hrdinou by byl fotograf, opatrovník světla; a za třetí, byl by to osud plný stínů, samozřejmě.

Kdo to vlastně byl František Drtikol? Dandy z hornického maloměsta, světově známý fotograf, jehož živnost krachovala, mistr aktů, co nikdy neměl štěstí na ženy, mystik a buddhista, který uvěřil v komunismus; muž mnoha vnějších rozporů a jejich vnitřní syntézy.

 

 Jmenuji se Drtikol. Drtil jsem kola, která mě svírala. Jsem fotograf. Fotografoval jsem světlem. Píši lidem do duší světlem poznání.

František Drtikol

 

Dějiny světla

obálka knihy Dějiny světla

Autor: Jan Němec

Počet stran:  488
Vazba: vázaná
ISBN:  978-80-7294-962-5
Rok vydání: 2013
Doporučená cena:  329 Kč

Přečtěte si také ukázku z knihy Dějiny světla.

Připravujeme pro vás reportáž z brněnského křtu knihy!

 

Jan Němec (*1981)

Vystudoval religionistiku a sociologii na Masarykově univerzitě v Brně, kde působí jako doktorand. Za svou prozaickou prvotinu Hra pro čtyři ruce (Druhé město, 2009) byl nominován na Cenu Jiřího Ortena. Pracuje jako redaktor Hosta, spolupracuje s týdeníkem Respekt. Žije střídavě v Brně a Poličce.

(Zdroj informací o autorovi a fotografie: nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDějiny světla

Němec, Jan

Host, 2013

Napsat komentář