Dobrodružství pro děti

deti-si-ctou
Středeční knižní tipy se nesou ve znamení různých dobrodružných vyprávění, která potěší nejen děti. Přečtěte si třeba nový příběh ze série Ema a jednorožec či další novinku oblíbeného britského autora Davida Walliamse!

Ema prožívá své další dobrodružství! Zamilovala se do Kristiána. Jenže Kristián má oči jen pro jinou dívku… Vypadá to však, že je očarovaný. Jaké nebezpečí mu hrozí? To se dozvíte v nové knize Oldřišky Ciprové.

Ema už dávno není ta malá holčička a začíná si uvědomovat, že ke Kristiánovi cítí něco víc než kamarádství. A zdá se, že chlapec její city opětuje.
Jednoho dne však do jejich třídy přijde nová spolužačka Silvie, divná dívka s tmavě žlutýma očima. Kristián má náhle oči jen pro ni, dokonce oba nosí stejné prstýnky. Čarodějka Aislin okamžitě pochopí, že se jedná o čarovné prsteny lásky, které mají jednoho z dvojice zotročit.
Silvie zjevně není tím, kým se zdá být, a Kristiánovi hrozí velké nebezpečí. A přestože se na něj Ema zlobí, rozhodne se, že bude o svoji lásku bojovat.

Ema a jednorožec – Čarovné prsteny

Zamilovaný příběh z Říše snů!
Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrátorka: Lenka Němcová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 137×197 mm
ISBN: 978-80-271-3611-7
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Ema a jednorožec – Čarovné prsteny vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Ema s jednorožcem už zažila nejedno dobrodružství!

     

O autorce

Oldřiška Ciprová dělá všechno naplno. Když závodí v běhu nebo triatlonu, ráda vítězí. Když se věnuje režii vlastních scénářů na divadle, žije každou maličkostí, která se odehraje na pódiu. Miluje zvířata, a tak má ve svém malém domku velkého psa a dvě kočky. A stejně tak je to s jejím psaním – dělá to s láskou, plným nasazením a vždycky s myšlenkou na své čtenáře. Mezi její díla patří např. Princezna veronská – nevěsta knížete BoleslavaHříšná královnaDoubravka PřemyslovnaZhubni a nezblni!Mazlivý pejsekVlk a já a další.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

O ilustrátorce

Lenka Němcová vystudovala Západočeskou univerzitu v Plzni. Výtvarný obor ukončila diplomovou prací z malby. Poté nastoupila na Střední školu uměleckou a řemeslnou v Praze, kde učí předmět výtvarná výchova, monumentální malba a dějiny umění. Láska k malování obrázků se spojila s mateřstvím, a to už byl jen krůček k ilustrování dětských knih. Je maminkou dvou malých holčiček, pro které ráda vymýšlí příběhy a maluje obrázky. Má ráda pohádkové knížky, pohádkové bytosti a svět fantazie. A nejraději má neděli, kdy lenoší se svými holkami v posteli, prohlížejí si spolu pohádkové knížky a mlsají čokoládu. Je autorkou příběhu o holčičce Violce a její čtyřnohé kamarádce (Nelinka: Deník štěněte a Nelinka: Štěňátko na cvičáku).

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Další z dnešních knih potěší malé i velké fanoušky britského autora Davida Walliamse. Svůj nejnovější příběh, Operace Banány, zasadil do období druhé světové války. Podaří se jedenáctiletému Erikovi s pomocí svého strýčka zachránit gorilu Gertrudu?

Píše se rok 1940. Bitva o Británii vrcholí. Německá Luftwaffe se snaží zničit britské Královské letectvo a získat vzdušnou převahu nad Lamanšským průlivem. Pokud se to nacistům podaří, dobytí Británie pro ně už bude hračka.
Jedenáctiletý Erik tráví každou volnou chvíli v londýnské zoo. Je to jediné místo, kde se cítí šťastný. A jedno ze zvířat mu obzvlášť přirostlo k srdci: gorila Gertruda. Jenže každodenní bombardování města znamená velké ohrožení pro lidi i zvířata. Erik se proto rozhodne milovanou Gertrudu zachránit. Naštěstí má skvělého pomocníka – strýčka Sida, který v zoo pracuje jako chovatel. Podaří se jim ukrýt na mořském pobřeží. Jejich pocit bezpečí ale vezme za své, když odhalí supertajný plán nacistů…

David Walliams, autor veleúspěšné Babičky drsňačky, napsal akční, bondovsky laděný příběh z druhé světové války, v němž však není nouze ani o humor.

Operace Banány

Autor: David Walliams
Ilustrátor: Tony Ross
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 480
Vazba: vázaný blok
Formát: 150×205 mm
ISBN: 978-80-257-3757-6
Doporučená cena: 498 Kč

Knihu Operace Banány vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

 operace_banany_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku.

O autorovi

David Walliams je britský herec a scenárista, spolutvůrce populární komediální série Little Britain (Malá Velká Británie), za kterou se svým kolegou Mattem Lucasem obdržel tři ceny BAFTA a British Comedy Award. V roce 2008 napsal svou první knihu pro děti. Literární kritici jej dnes označují za nového Roalda Dahla. Jeho vypravěčsky brilantní příběhy s překvapivou pointou a černým humorem dávají tomuto označení za pravdu. V současnosti patří k nejoblíbenějším a nejprodávanějším autorům dětské literatury, jeho knihy byly přeloženy do 55 jazyků a po celém světě se jich prodalo 45 milionů výtisků. Napsal např. Něfo, Ledová obluda, Táta za všechny prachy, Dědečkův velký útěk, Krysburger a mnoho dalších.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O ilustrátorovi

Tony Ross je jedním z nejznámějších britských ilustrátorů. Má na kontě spoustu obrázkových knížek a svými perokresbami obohatil mnoho beletristických titulů. Nejvíce se proslavil díky spolupráci s Franceskou Simonovou, Davidem Walliamsem a vlastní populární sérii The Little Princess. Žije v Macclesfieldu.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Těšit se můžete i na další dobrodružství Jacka Courtneyho. Společně s ním a jeho kamarády se podíváte až do Afriky! Kvůli neopatrnosti se jich zmocní somálští piráti. Podaří se jim uprchnout?

Dobrodružství Jacka Courtneyho pokračuje! Jack se spolu se svými dvěma přáteli, Amelií a Xanderem, vydává opět do Afriky, tentokrát do Zanzibaru, kde na dně oceánu pátrají po pokladech. Takto získané peníze hodlá Jack věnovat projektům na záchranu korálových útesů. Poslední den pobytu se trojice přátel vydává dál než obvykle, jejich člun je vlákán do pasti a všichni tři padnou do rukou somálským pirátům. Aby jejich rodiče nemuseli platit výkupné, snaží se naši hrdinové vymyslet plán útěku. Po nuceném přesunu do výcvikového tábora pro dětské vojáky se jejich jedinou nadějí stává chytrý somálský chlapec Mo. Dokážou společně vyváznout z područí krutého Generála Sira? Druhý díl třídílné série.

Blesk

Autoři: Wilbur Smith, Christopher Wakling

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 128×192 mm
ISBN: 978-80-7639-125-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Blesk vydalo nakladatelství Bookmedia v edici Dobrodružství Jacka Courtneyho.

Kompletní trilogii můžete do 13. 10. 2022 vyhrát v naší soutěži!

Ukázka z knihy

Blesk_ukazka

Podívejte si i na další ukázky.

Doporučujeme

Nenechte si ujít ani ostatní dobrodružství Jacka Courtneyho:

 

O autorovi

Wilbur Smith byl úspěšný britský spisovatel, narozený ve třicátých letech minulého století v africké Zambii. Jako malý si prodělal mozkovou malárii. Nicméně se úspěšně a zcela bez následků uzdravil. Jeho láska k literatuře se projevovala již od útlého věku, kdy se začal zajímat o romány, stejně jako jeho matka. Toužil stát se žurnalistou, ale jeho přísný viktoriánský otec mu tuto ideu nakonec rozmluvil. Wilbur pracoval jako účetní, ale své touhy psát se nevzdal.
Roku 1964 mu vyšel jeho první román Na život a na smrt, který mu okamžitě přinesl popularitu a odstartoval tak jeho spisovatelskou dráhu. Jeho stálou inspirací byla Afrika, kde se odehrály mnohé jeho příběhy. Mezi jeho nejlepší knihy patří například Zlatý lev nebo úspěšná série Řeka bohů. Psal také knihy pro děti a mládež.

Zdroj informací: Knihy Dobrovský

————————————————

Anna Sobotková napsala další příběh o školačce Josefíně, kterou znáte již z knihy Odvážná holka. Navštivte společně s ní svět kouzel! Podaří se Josefíně odvrátit smrtelné nebezpečí, které její rodině hrozí?

Volné pokračování knihy Odvážná holka o školačce Josefíně, která žije v Londýně, kamarádí se s detektivem a mocným alchymistou Derekem Darcym, jehož schopnosti nezmenšuje ani fakt, že je po smrti, upírem Oplzlíkem a tajemnou Maurou. Ve druhém dílu Josefína řeší další případ a jí i jejím rodičům hrozí smrtelné nebezpečí, proto se opět musí vrátit do světa kouzel a postavit se zlu. Ponořte se do příběhu, který vás vtáhne hned od první stránky a nepustí, dokud nepřečtete poslední větu.

Josefína na zeleném ostrově

Autorka: Anna Sobotková
Ilustrátorka: Zuzana Bürgerová

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7650-837-8
Doporučená cena: 379 Kč

Knihu Josefína na zeleném ostrově vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

 josefina_na_zelenem_ostrove

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Anna Sobotková žije v Praze, kde se narodila, a živí se tím, co vystudovala, tedy psaním textů pro rozhlas, divadlo a film. Působí také jako redaktorka Českého dialogu a pedagožka tvůrčího psaní a dějin filmu. Jako autorka pracovala na různých projektech, např. Noc autorů, Divadelní minutky a Divadelní Violky pro pražské divadlo Viola. Má za sebou řadu autorských čtení. Během studia začala spolupracovat s televizí a ČRo a tato spolupráce trvá dodnes. Za svou práci obdržela pár cen, její divadelní hra Ich Adolf mimo jiné získala v roce 2015 3. místo v Dramatické soutěži o nejlepší původní divadelní hru. Za největší tvůrčí úspěch považuje, že se jí v roce 2020 podařilo pod křídly Pointy vydat knihu Odvážná holka.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeEma a jednorožec – Čarovné prsteny
Zamilovaný příběh z Říše snů!

Ciprová, Oldřiška

bambook, 2022

zobrazit info o knizeOperace Banány

Walliams, David

Argo, 2022

zobrazit info o knizeBlesk

Smith, Wilbur – Wakling, Christopher

Bookmedia, 2022

zobrazit info o knizeJosefína na zeleném ostrově

Sobotková, Anna

Pointa, 2022

Napsat komentář