Romantický relax na víkend

RomantickaCtenarka
Dnešní knižní tipy potěší všechny romantické duše. Představíme vám totiž hned čtyři nové romány osvědčených zahraničních autorek. Mezi hlavními hrdiny to bude pořádně jiskřit! Zbývá jen se rozhodnout, do kterého z románů se začtete nejdříve.

Alessandra Torre má na svém kontě již několik erotických románů. Pokud její předchozí příběhy oslovily i vás, nenechte si ujít nejnovější Nevinnost se zavázanýma očima. Co myslíte, skutečně dokáže koncipientka odolat špičkovému rozvodovému právníkovi?

KDYŽ MUŽ TVRDÍ, ŽE NENÍ TAKOVÝ, JAK SE O NĚM ŘÍKÁ, MÁTE JISTOTU, ŽE JE PŘESNĚ TAKOVÝ, JAK SE O NĚM ŘÍKÁ…

Brad De Luca je špičkový rozvodový právník, zvyklý dostat cokoli a kohokoli si zamane. Jeho postelí prošla už dobrá polovina města, včetně jeho klientek, ale nová koncipientka je podle všeho vůči jeho šarmu imunní, což Brad nemůže nechat jen tak. Julia Campbellová se právě rozešla se snoubencem a užívá si nově nalezenou nezávislost. Na Brada by si dávala pozor, i kdyby ji před ním každý nevaroval. To poslední, co teď potřebuje, je muž, který by ji mohl připravit nejen o nevinnost, ale také o kariéru. Jenže než se naděje, má ji ten nenapravitelný svůdník ve své moci. Julia se vrhá po hlavě do světa plného sexuálních dobrodružství a zakázaných rozkoší. Přežije ale ten pád? A nezlomí si při tom srdce?
Skandální erotický román od autorky bestsellerů Smlouva na lásku, Černé lži a Hříchy Hollywoodu! Čtenářky Padesáti odstínů šedi by měly zbystřit…

Nevinnost se zavázanýma očima

Autorka: Alessandra Torre
Přeložila: Hana Láryšová

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 153×213 mm
ISBN: 978-80-7588-364-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Nevinnost se zavázanýma očima vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Moje stáž v advokátní firmě Clarke, De Luca & Broward začala v pondělí v osm ráno. Seděla jsem v kanceláři oddělení lidských zdrojů s dalšími osmi koncipienty a čekala. Po dobu jednoho semestru tady budeme mít praxi, což v podstatě znamenalo, že pro příštích deset týdnů se každý z nás stane „holkou pro všechno“ právníkovi, kterému nás přidělí.
Slyšela jsem různé historky. Liz Renfieldová, jedna z mladších partnerů, jednou přinutila svoji koncipientku, aby za ni zaskočila při kontrole na gynekologii. Ta si musela hupsnout na studenou kozu a podstoupit vyšetření, jen aby Renfieldová mohla učinit místopřísežné prohlášení a zároveň poklidně pokračovat v zobání antikoncepce. Nejlepší byl podle všeho Hugo Clarke. Byl známý tím, že si svoje koncipienty bral pod ochranná křídla a po promoci měli placenou pozici víceméně jistou. Brad De Luca nenechal žádnou sukni na pokoji, Robert Handler byl opilec a Kent Broward koncipienty pohřbíval zaživa pod hromadou práce. Bylo tu ještě pár dalších právníků, ty jsem ale zatím neznala.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Alessandra Torre je americká spisovatelka, jejíž romány se pravidelně umisťují na horních příčkách žebříčku bestsellerů erotické beletrie. Její prvotina, Nevinnost se zavázanýma očima, která se rozrostla do podoby trilogie, se stala okamžitě čtenářským hitem. V roce 2014 publikovala svůj první erotický thriller Dívka z 6E, který si vysloužil chválu čtenářů i kritiky, jež autorku označuje za „novou E. L. James“. Její romány přitom vzbuzují mnohem větší pozdvižení než svého času Padesát odstínů šedi. Často se střetává s cenzurou internetových prodejců, kteří odmítají její díla nabízet proto, že jsou příliš lechtivá a sexuální či proto, že mají až příliš odvážné obálky. Alessandra na tyto námitky vždy odpovídá, že obálku vyměnit lze, příběh nikoli. Žije na Floridě s manželem a synem, a když zrovna nepíše, ráda sleduje americký fotbal a filmy, jezdí na koni nebo si čte. Mezi její díla patří např. Černé lži, Hříchy Hollywoodu, Ghostwriter, Smlouva na lásku Zatracená svatozář.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

————————————————

Emily Henryová minulý rok potěšila mnoho žen svým románem Letní sázka. A pokud se líbil i vám, začtěte se i do její novinky Alex, léto a já. Co myslíte, potvrdí se opět teorie, že protiklady se přitahují? Hlavní hrdinové Poppy a Alex by totiž nemohli být odlišnější!

Poppy a Alex, Alex a Poppy. Nemají vlastně vůbec nic společného. Ona je jak z divokých vajec, on nosí béžové kalhoty. Ona má neuhasitelnou touhu cestovat, on radši sedí doma s knížkou. Ale nějak se stalo, že od jisté památné společné jízdy domů ze studií jsou z nich nejlepší kamarádi.
Většinu času žije každý jinde – ona v New Yorku, on v jejich rodném městečku –, ale už deset let spolu každý jezdí rok na úžasnou dovolenou. Nebo spíš jezdili. Před dvěma lety se totiž všechno zhroutilo a oni spolu od té doby nepromluvili.
Poppy má vlastně všechno, co by chtěla, ale ničí ji rutina. Když se jí někdo zeptá, kdy byla naposledy doopravdy šťastná, ví naprosto jistě, že to bylo na té poslední nešťastné dovolené s Alexem. A tak se rozhodne svého bývalého nejlepšího kamaráda přesvědčit, že by si spolu měli vyjet ještě jednou a všechno si vysvětlit a vyříkat.
Alex jako zázrakem souhlasí – a ona má teď týden na to, aby všechno napravila. Kéž by se ale mohla vyhnout jedné jediné věci, která visela ve vzduchu už od začátku jejich přátelství! Co by se asi tak mohlo pokazit?

Alex, léto a já

Autorka: Emily Henryová
Přeložila: Tereza Libichová

Počet stran: 367
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7625-210-3
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Alex, léto a já vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Ale kluk se špinavě blond vlasy, sedící na barové stoličce, má v sobě jakýsi klid, který ho hned na první pohled odlišuje od ostatních. Ostatně, vlastně všechno na něm jako by křičelo, že sem nepatří. Navzdory teplotám přes třicet a vlhkosti vzduchu asi milion procent má na sobě zmuchlanou košili s dlouhým rukávem a tmavě modré kalhoty. Opálenou pokožku by na něm jeden hledal marně: stejně jako aspoň náznak úsměvu, lehkosti nebo nadhledu.
Bingo.
Odhrnu si blonďaté vlasy z čela a vydám se k němu. Když jsem od něj jen pár kroků, má oči pořád ještě přilepené k telefonu a prstem pomalu přejíždí po displeji. Podaří se mi zachytit slova KAPITOLA DVACET JEDNA.
On si v baru normálně čte knížku.
Svůdně se zhoupnu v bocích, opřu se loktem o bar a otočím se na něj: „Čau, tygře.“ (str. 13)

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorce

Emily Henryová vystudovala tvůrčí psaní na Hope College a New York Center for Art & Media Studies a od roku 2016, kdy jí vyšla první kniha The Love That Split the World (Láska, která rozdělila svět), se řemeslu také ze všech sil věnuje. Na kontě má už šest románů, z nichž zatím největší úspěch slavila s mezinárodním bestsellerem Letní sázka (Metafora, 2021) přeloženým do více než dvaceti jazyků. V současnosti tráví autorka nejvíc času v Cincinnati a severním výběžku státu Kentucky.

Zdroj informací: nakladatelství Metafora

————————————————

Máme také dobrou zprávu pro fanynky dvojice žen vystupující jako Christina Laurenová! Jejich nejnovější román nese název Dvakrát za uherský rokJde o příběh o druhých šancích: hlavní hrdinka se musí vyrovnat se zradou od milovaného člověka. Dokáže mu odpustit?

Sam Brandis byl Tateina první láska, první všechno, včetně prvního milostného zklamání.
Seznámili se během jejího čtrnáctidenního pobytu v Londýně, kam vyrazila s babičkou na oslavu ukončení střední školy, a takřka okamžitě se do sebe zamilovali. Společně se dělí o své naděje a sny a také nejintimnější tajemství. Tate se Samovi – jako vůbec prvnímu a jedinému člověku na světě – svěří, že je pečlivě utajovanou dcerou jednoho z neslavnějších herců, a když ji její láska zradí, má pocit jako by se jí jednou provždy zhroutil svět. O čtrnáct let později je z ní ale úspěšná herečka, filmová hvězda stopovaná bulvárem, pro kterou je zklamání z prvního vztahu jen vzdálenou, byť stále bolestnou vzpomínkou. Připravuje se na hlavní roli ve filmu, kde se má poprvé setkat při práci se svým otcem, a ani ve snu netuší, koho při natáčení potká. Samozřejmě Sama, z kterého je scenárista připravovaného filmu a především nesmírně atraktivní sebevědomý muž, ještě přitažlivější, než jak si ho pamatuje z mládí. Setkání s člověkem, který ji zradil, ji staví před těžká rozhodnutí: Je špatnost a zrada ospravedlnitelná dobrými úmysly? Může se to, co člověk většinou zažije jen jednou za život, stát dvakrát?

Dvakrát za uherský rok

Autorka: Christina Laurenová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7565-980-4
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Dvakrát za uherský rok vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

Na babičce bylo vidět, že výhled na večer strávený v cizí společnosti se jí vůbec nezamlouvá. Jasně jsem to poznala podle jejích náhle pokleslých ramen. Mávnutím odmítla doprovod číšníka, od kterého si vzala jídelní lístek, a vyrazila dva kroky přede mnou ke stolu u okna.
„Jmenuji se Luther Hill,“ starší muž nabídl babičce ruku. „A tohle je můj vnuk Sam Brandis.“
Babička nejistě opětovala jeho stisk. „Já jsem Jude a tohle je moje vnučka Tate.“
Luther se trochu obrátil, aby si potřásl rukou i se mnou, ale já ho takřka nevnímala. Protože hned vedle něj stál Sam a protože mi páteří procházelo malé zemětřesení, skoro stejné, jako když jsme s babičkou procházely pod Big Benem. Luther byl vysoký, ale Sam působil jako ztepilý dub, jako mrakodrap, jako obr s rameny přes celou ulici.
Trochu se ke mně sklonil, čímž mi zastínil pohled na svou mohutnou hruď, a věnoval mi bezpochyby předem připravený úsměv, který měl ostatní uklidnit, že jim při stisku ruky nerozdrtí prsty.
Dotkli jsme se dlaněmi a on jemně stiskl.
„Ahoj, Tate.“ (str. 9)

Dočtěte si celou ukázku.

O autorce

Christina Laurenová je pseudonymem dvou nejlepších kamarádek, spřízněných duší, mentálních dvojčat a spisovatelského tandemu Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové, autorek bestsellerové série Božský. Autorky píší jak fikci pro mladistvé, tak pro dospělé, už spolu vytvořily několik The New York Times bestsellerů. Jejich knihy jsou přeloženy do více než 31 jazyků. Jejich prvním dílem vydaným pod tímto uměleckým jménem byl Božský bastard a šlo o přepracování mimořádně úspěšné fankfikce Christiny Hobbsové The Office (přes dva miliony stažení na internetu). Postupně vznikla celá „Božská“ série, zahrnující tituly Božský cizinecBožský hráčBožský milenec Božský. Úspěchy slaví také s „Vášnivou“ sérií knih – Vášnivý lhářVášnivý svůdníkVášnivý sprosťák a Vášnivý hříšník. Přestože od sebe autorky odděluje celá Nevada, povídají si spolu i několikrát denně a shodnou se na tom, že Ruby Pumps je nejlepší barva laku na nehty všech dob, a kdyby mohly, proseděly by celý den na molu v San Clementu a pozorovaly oceán. K jejich dalším románům patří: Miluji tě, nenávidím tě, SpolubydlícíMoje nejoblíbenější jednorázovka, NelíbánkyNa Vánoce o den více, Každá ráda kamaráda Láska a jiná slova.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Co se stane, když královna večírků přijde o rodinné zázemí? Piper Bellingerová toho v životě zatím moc nedokázala. Jak se tedy najednou zvládne postarat nejen o sebe, ale také o bar svého zesnulého otce? To se dozvíte v románu Holka přes palubu.

Lovec krabů a rozmazlená blondýna.
Piper Bellingerová je zhýčkaná osmadvacetiletá dívka, které bohatý otčím poskytne, co si jen zamane. Jenže… když jednou vypije moc šampaňského a party na střeše se tak trochu zvrtne, odstřihne ji od rodinných financí a spolu se sestrou je pošle do zapadákova na druhém konci pobřeží, kde mají vést bar svého zesnulého otce.
Kamkoli se na malém městě vrtne, potkává Brendana, mohutného vousatého námořního kapitána, který je od první chvíle přesvědčený, že Piper tam dlouho nevydrží. Hvězda sociálních sítí, co se ráda baví, a drsný rybář jsou sice naprosté protiklady, ale vře mezi nimi nepopiratelná přitažlivost. A Piper musí svému nevlastnímu otci (a tomu otravnému rybáři taky) dokázat, že se o sebe dokáže postarat. Copak to opravdu může být tak strašné?

Holka přes palubu

Autorka: Tessa Bailey
Přeložila: Lucie Libovická

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3546-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Holka přes palubu vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

„Právní dokumenty k tomu baru. V poslední vůli zanechal tu budovu vám, holky.“ Položil složku na stůl a otevřel ji. „Kdysi dávno jsem pro ten dům opatřil správce, aby se z něj nestala ruina, ale popravdě řečeno jsem na něj úplně zapomněl. Až doteď.“
„Propánakrále…“ vydechla Hannah, která očividně předvídala, co z rozhovoru vyleze, zatímco Piper to ještě nepochopila. „Ty ch-chceš…“
Daniel si povzdechl a přerušil tak Hannažinu větu na samém počátku. „Můj investor požaduje, abys nad tím, cos udělala, projevila lítost, Piper. Vypracoval se sám, tak jako já, a snaží se mi pomstít prostřednictvím mé rozmazlené dcery, dítěte z bohaté rodiny.“ Piper sebou cukla, ale otčím to neviděl, protože si pročítal obsah složky. „Za normálních okolností bych každému, kdo by ode mě něco takového požadoval, řekl, aby si trhnul nohou… ale mám neodbytný pocit, že potřebuješ dostat lekci a nějakou dobu se o sebe starat sama.“
„Co tím chceš říct, tím…“ – Piper opět naznačila prsty uvozovky – „starat se?“
„Tím chci říct, že s tímhle pohodlným životem je amen. Tím chci říct, že odjíždíš do Westportu.“
Hannah spadla čelist.
Piper vystřelila kupředu. „Počkat. Cože? Na jak dlouho? Co tam budu dělat?“ V panice se zadívala na Hannah. „Ví o tom máma?“ (str. 29)

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorce

Tessa Bailey je autorkou knih, které se pravidelně umisťují na předních příčkách žebříčků bestsellerů New York Times a USA Today. Jak tvrdí, nejcennější pracovní zkušenosti posbírala v malé hospůdce na Manhattanu, kterou vlastní její strýc. Tady potkala svého manžela i nejlepší kamarádku a objevila kouzlo klasického rocku. Tessa umí vyřešit všechny problémy, až na ty vlastní, takže svou energii věnuje smyšleným mužům v montérkách a jejich oddaným, milujícím hrdinkám. Žije na Long Islandu, kde se vyhýbá slunci a společenským kontaktům a pak se diví, proč ji nikdo nevolá.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNevinnost se zavázanýma očima

Torre, Alessandra

Mystery Press, 2022

zobrazit info o knizeAlex, léto a já

Henryová, Emily

Metafora, 2022

zobrazit info o knizeDvakrát za uherský rok

Laurenová, Christina

Jota, 2022

zobrazit info o knizeHolka přes palubu

Bailey, Tessa

Cosmopolis, 2022

Napsat komentář