Pohádkové příběhy pro nejmenší

tipy_pohadky-na-dobrou-noc
Z pohádky do pohádky. Tak si budou připadat nejmenší čtenáři při čtení následujících příběhů. Seznámí se s popleteným telátkem, prožijí hasičské dobrodružství, opět zavítají do Medového lesa a na závěr se pobaví u humorných příhod čertů a ježibab.

Zaposlouchejte se do příhod telátka, kterému se přezdívá popleta. A proč? No přeci proto, že všechno poplete. Přesto ho mají jeho rodiče rádi a užívají si každodenních radostí.

Na statku s maminkou krávou a tatínkem bejkem žije telátko. Protože všechno poplete, říká se mu telátko popleta.
Poslechněte si 64 krátkých příběhů s telátkem popletou, maminkou krávou a tatínkem bejkem.

Příhody telátka poplety (audiokniha)

Autor: Petr Hudský
Interpreti: Marika Procházková, Martina Hudečková a Jiří Knot

Vazba: CD
Formát: 127×135 mm
ISBN: 8590236111523
Doporučená cena: 349 Kč

Audioknihu Příhody telátka poplety vydalo nakladatelství Radioservis, kde si můžete poslechnout ukázky.

O autorovi

Petr Hudský vystudoval speciální pedagogiku se zaměřením na vzdělávání osob se zrakovým postižením a osob s poruchami chování. V oboru dosud pracuje. Jako scenárista je podepsán např. na detektivních seriálech Labyrint, Kriminálka Anděl nebo Hlava Medúzy, celovečerním filmu Hastrman, pohádkách Korunní princ, Pravý rytíř a Princezna a půl království a dalších televizních filmech a pořadech. Dlouhodobě spolupracuje také s Českým rozhlasem. Je autorem knih Kacířské nápady, Zlatý časy, Maso od šibenice a Hrubý pytel, hrubá záplata (Radioservis 2021). Pro děti napsal dvě knihy o malém telátku: Telátko popleta (spolu s dcerou Karolínou) a Příhody telátka poplety (spolu s dcerou Josefínou).

Zdroj informací: nakladatelství Radioservis

————————————————

Čím se toužíte stát, až vyrostete? Prvňák Jiřík má jasno – v dospělosti bude hasičem! Bydlí vedle hasičské zbrojnice a jeho nejlepší kamarádkou je hasičská cisterna. O zábavu a dobrodružství tak není v jeho životě nouze.

Každý kluk touží po pořádném hasičském dobrodružství. Hasiči jsou stateční, odvážní, žhaví do řešení každého problému a se vším si poradí. A takový je i malý Jirka. Chodí sice teprve do první třídy, ale bydlí vedle hasičské zbrojnice, a tak může občas hasičům pomáhat. A jde mu to dobře. Jak by taky ne, když jeho nejlepší kamarádkou je hasičská cisterna.
Hoříte zvědavostí, co všechno Jirka zažije? Pusťte se do čtení. Tahle knížka potěší začínající čtenáře a všechny hrdiny, kteří se chtějí stát opravdovými hasiči.

Ukázka z knihy

Jirka si často hrál na zahradě rodinného domku, ve kterém bydlel. A protože jeho mladší sestra Anička ještě neuměla ani chodit, hrával si sám. Někdy za ním přišli kamarádi ze školy. Spolužáci ze třídy 1. A. Na pískovišti v rohu zahrady stavěli tunely, kopce a cesty pro jejich nákladní autíčka. Jindy zase prolézali starou dřevěnou loďku vedle kůlny a hráli si na piráty. (str. 9)

Příběh hasičské cisterny

Autorka: Iva Hoňková
Ilustrovala: Irena Lachoutová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×222 mm
ISBN: 978-80-271-3287-4
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Příběh hasičské cisterny vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorce

Iva Hoňková je česká spisovatelka, ilustrátorka a malířka. Od dětství kreativně tvoří, píše knihy a maluje. Zajímá se o kosmonautiku, astronomii, letectví a výtvarné umění, zejména staré mistry. Maluje akvarelem, pastelem, temperou a tuší. Je autorkou knih jako Čarodějnická kuchařka pro dětiAndělský herbářPlnou parou do pohádky (naše ukázka) či Veselé pastelky kuklinky Zuzinky nebo Samík a práškovací letadloVíce informací lze nalézt na webu autorky.

Zdroj informací: kosmas.cz

————————————————

Zavítejte opět do Medového lesa, kde žijí čtyři zvířecí kamarádi. Ti nenechají nikoho ve štychu, a nezáleží na tom, zda se jedná o zvířátko nebo dítě z lesní školky. Všichni se na ně mohou spolehnout, jak zjistí i malá Pavla a králíčci v ohrožení.

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát pomůžou neposlušné Pavle: ta se vydá na dobrodružnou výpravu lesem a objeví dva králíčky, kterým hrozí velké nebezpečí.
Při výletu k hájovně se malá neposedná Pavla šťourá klacíkem v mraveništi. Mravenci splašeně pospíchají do všech směrů – a vlezou jí i do nohavic… Naši čtyři kamarádi z Medového lesa naštěstí znají cestu k nejbližšímu potoku a Pavlínčinu energii dokážou využít k záchraně dvou králíčků.
Záchranná četa školkových dětí: lišák Míša, laňka Daňka, mývalka Makovička a prasátko Chrochtík.

Kamarádi z Medového lesa: Králíčci v ohrožení (audiokniha)

Autorka: Andrea Schütze
Přeložila: Dagmar Heeg
Interpret: Jitka Molavcová

Vazba: CD
Formát: 128×143 mm
ISBN: 8594201410109
Doporučená cena: 249 Kč

Audioknihu Kamarádi z Medového lesa: Králíčci v ohrožení vydalo nakladatelství Kazda. Poslechněte si ukázku.

O autorce

Andrea Schütze toužila stát se spisovatelkou již v dětství. Představovala si, jak píše knihy – nejlépe na zahradě, pod stromem, u starožitného stolu medové barvy s bílým krajkovým ubrusem, kyticí čajových růží a karafou na vodu z křišťálového skla. Zahrada plná zpívajících ptáků měla být u venkovského domu – jakoby vystřiženého z časopisu Living – nedaleko řeky, která případně mohla být i mořem s poletujícími racky. Později, když jako diplomovaná psycholožka vyslechla mnoho příběhů jiných lidí a začala psát příběhy vlastní, zjistila, že zahrada, strom, stůl, dům i prostředí kolem něj je v reálu sice jiné než v dětském snu, ale přesto tak akorát. Dnes autorka touží především po tom, aby se děti těšily na večerní čtení a aby její příběhy podněcovaly rozhovory rodičů s dětmi o snech i reálném životě. A pokud se povede, že si děti v dospělosti vzpomenou na její knihy, které je v dětství doprovázely a okouzlily, kruh je uzavřen a všechna přání jsou pro ni splněna.
V sérii Kamarádi z Medového lesa vyšly další díly – Všichni za jednohoJak zahnat stesk a Ty to zvládneš, Lukáši!.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

A na závěr tu jsou roztodivné příběhy, které doprovází bohaté ilustrace. Nechybí ježibaby či čerti, na které čekají hravé i humorné příhody.

Knížka vykutálených pohádek od klasika dětské ilustrované tvorby Aloise Mikulky je – jak jsme u něj zvyklí – plná hravosti, humoru a krásných obrázků. Tondrle Hakltrakl, ježibaby a čerti-poliši zažívají roztodivné příběhy, které snad nemůže vymyslet někdo jiný…

Čertův kožich

Autor a ilustrátor: Alois Mikulka

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 180×255 mm
ISBN: 978-80-7530-307-3
Doporučená cena: 278 Kč

 

Knihu Čertův kožich vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Alois Mikulka je český malíř, sochař, grafik, ilustrátor, scénograf, autor divadelních her pro děti, pohádek, básní a próz pro děti i dospělé. Za druhé světové války, když byl jeho otec nacisty zavřený v Německu, musel doma pomáhat matce, protože měl ještě tři mladší sestry. Jako syn kriminálníka musel jít nejen na dva roky k převýchově do německé školy, ale také do Kuratoria pro výchovu mládeže.

Zdroj informací: kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříhody telátka poplety (audiokniha)

Hudský, Petr

Radioservis, 2021

zobrazit info o knizePříběh hasičské cisterny

Hoňková, Iva

Grada, 2021

zobrazit info o knizeKamarádi z Medového lesa: Králíčci v ohrožení (audiokniha)

Schütze, Andrea

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeČertův kožich

Mikulka, Alois

Malvern, 2021

Napsat komentář