Poslechněte si, jak to všechno začalo

pyramida-audio
Dobrá zpráva pro fanoušky komisaře Kurta Wallandera – i devátý díl série se dočkal audio zpracování. Vydejte se do dob, kdy byl Wallander ještě nezkušený mladík, a poslechněte si, jak se z něj stal ostřílený policista, kterého známe dnes.

Jak to vlastně všechno začalo?
Mnohé fanoušky série o komisaři Kurtu Wallanderovi zajímalo, co se dělo před 8. lednem 1990 – tedy před oním časným zimním ránem v Ystadu, kdy tenkrát téměř třiačtyřicetiletého policistu vzbudil telefonát na začátku Vrahů bez tváře. Pětice poutavých příběhů tvořících tento soubor poodhaluje pár střípků z komisařovy minulosti, které se jeho stvořitel uvolil pustit do světa. Jaký případ byl Kurt nucen řešit coby jednadvacetiletý pochůzkář v Malmö? Kdo ho omráčil a spoutal na benzinové pumpě o Štědrém večeru roku 1975? A proč se mu vlastně rozpadlo manželství? Sledujte, jak začínající vyšetřovatel hledá cestu k sobě samému nejen v oboru kriminalistiky, kde osvědčuje metodický přístup a skvělou intuici, ale i jako pěšák života zakoušející radosti i strasti.
Devátý díl série případů komisaře Wallandera.

Pyramida (audiokniha)

Případy komisaře Wallandera
Autor: Henning Mankell
Přeložila: Hana Švolbová
Interpret: Jiří Vyorálek

Vazba: CD
ISBN: 8594169483504
Doporučená cena: 369 Kč

Audioknihu Pyramida vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku na webu nakladatele.

Jak knihu zhodnotili čtenáři

„Tato kniha představuje nezastupitelnou kapitolu v celé wallanderovské sérii.“

– Booklist

„V téhle kolekci se Mankell představuje ve špičkové formě. Pokud patříte mezi Wallanderovy fanoušky, musíte si Pyramidu poslechnout!“

– The Midwest Review

„Kurt Wallander je jedním z nejpůsobivějších a nejdůvěryhodnějších výtvorů kriminální literatury současnosti.“

– The Guardian

O autorovi

Henning Mankell (1948–2015) se narodil ve Stockholmu a vyrostl na různých místech Švédska. Působil jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak v Mosambiku, kde vedl divadelní soubor Avenida a psal stranou evropského ruchu. Na začátku 90. let vytvořil postavu komisaře Wallandera, o němž napsal 11 knih, které ho proslavily po celém světě. Jako první se české audiopodoby dočkal jeho literární debut Vrazi bez tváře a od té doby jsou postupně nahrávány i další díly série vždy volně navazující na předchozí děj. Detektivovy případy se ve Švédsku dočkaly filmových adaptací, následoval seriál Wallander, natočený roku 2005 ve švédské televizi a o tři roky později také na britské stanici BBC, která do hlavní role obsadila Kennetha Branagha.

Ze série o komisaři Wallanderovi jsme vám v minulosti již představili Pátou ženu (šestý díl),  O krok pozadu (sedmý díl) a Firewall (osmý díl).
Sbírka Pyramida, kterou představuje dnešní článek, je prequelem celé série a slouží k jejímu doplnění a dovysvětlení.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePyramida (audiokniha)
Případy komisaře Wallandera 9

Mankell, Henning

OneHotBook, 2021

Napsat komentář