Ilustrovaná vyprávěná pro malé čtenáře

Ilustrovane vypraveni
Následující příběhy ukážou dětem krásy Šumavy, sourozenecké dovádění a představí svatého Františka. A co by to bylo za vyprávění, kdyby chyběly ilustrace? Toho se ale bát nemusíte a můžete si užít přímo pohádkovou jízdu.

První pohádky a povídačky přenesou čtenáře do oblasti Šumavy. V příbězích nechybí zvířátka, loupežníci či naštvaný duch. Celou knihou prostupuje krása místní krajiny.

Povídačky nejen pro děti a nejen ze Šumavy. Anekdoty, pohádky a staré příběhy, které se předávají z generace na generaci. Třeba o tom, jak prasátko a orel putovali přes velkou vodu. O arogantním berním úředníkovi nebo o návštěvníkovi z vesmíru. O třech loupežnících a jejich soutěži, která se stala předzvěstí konce loupežnického řemesla na Šumavě. Nebo o naštvaném duchovi Jetřichovi, kterak chtěl zmařit lásku mezi vílou a mladým myslivcem z Bezdružic, a taky o tom, jestli se mu to podařilo.

Ukázka z knihy

Problemy na Sumave a jine pribehy

Problémy na Šumavě a jiné příběhy

Autor: Karel Sychra
Ilustrovala: Nikola Tilgnerová

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 180×210 mm
ISBN: 9788076502796
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Problémy na Šumavě a jiné příběhy vydalo nakladatelství Pointa. Prolistujte si další ukázku.

O autorovi

Karlovi Sychrovi je čtyřicet tři let a živí se jako strojní mechanik. Má šťastnou rodinu, ženu a dva kluky. Rodina je mu i koníčkem. Mezi ty další patří literatura a hudba – hraje na baskytaru v alternativní folkrockové kapele Jiná místa. Zajímá ho také astrofyzika, filozofie, historie a v neposlední řadě genealogie. Nejraději píše prózu v podobě povídek a pohádek. Není mu cizí ani poezie. Zatím jsem vlastním nákladem vydal několik pamfletů, povídkových sbírek, pohádek a jednu sbírku poezie. První sbírku povídek Jednou ráno vydal v tandemu bratrancem Pavlem Dědičem. Naposledy si sám vytiskl a vydal sbírku povídek Nová krev.

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

————————————————

Sourozenci Lucinka a Kubík si spolu skvěle rozumí a tráví čas hraním. A na tom nezmění ani to, že k nim brzy přibude bratříček či sestřička. Čekání na něj si krátí dováděním a pravá legrace začíná, když se maminka vrátí z porodnice.

Sourozenci Lucinka a Kubík jsou správná dvojka a skvěle si spolu rozumějí. Rádi si společně hrají a dovádějí a to se jim moc líbí.
Užívají si spoustu legrace také s maminkou a tatínkem, kteří své dva kulihrášky pořádně překvapí.
Maminka má v bříšku miminko!
Pojďte spolu s dětmi prožít nezapomenutelné chvíle při čekání na příchod malého brášky nebo sestřičky.
Myslíte, že dobrodružství skončí příchodem miminka z porodnice domů? Kdepak. Pořádná zábava totiž teprve začíná…

Ukázka z knihy

Lucinka Kubik a miminko

Lucinka, Kubík a miminko

Autorka a ilustrátorka: Eliška Mauleová

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 172×220 mm
ISBN: 978-80-271-1213-5
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Lucinka, Kubík a miminko vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst další ukázku.

O autorce

Eliška Mauleová (roz. Tomanová) vystudovala dánský jazyk a literaturu na Karlově Univerzitě a miluje kreslení a malování. Celý život  se zabývala uměním. V roce 2003  absolvovala s vyznamenáním Státní uměleckou školu Jagellonská v Plzni. Svoje obrazy vystavovala v Dánsku i Německu. Kromě toho se zúčastnila a zvítězila v mnoha národních i mezinárodních výtvarných soutěžích. Obzvlášť hrdá je na ocenění v celosvětové soutěži současné ilustrace pořádané časopisem 3×3 The Magazine of Contemporary Illustration, kde obdržela čestné uznání za ilustrace své knihy Lucie og fantasidyrene (dánština, 2019). V současné době žije v Plzni, kam se přestěhovala s mužem a dvěma dětmi po sedmiletém pobytu v Dánsku. Více se o autorce a ilustrátorce dozvíte na jejich stránkách. Mezi její knihy patří např. Lucinka a kouzelná zvířátka (naše ukázka) či Kubík a autíčko (naše ukázka).

————————————————

Básník, rytíř, prostý člověk či mystik. Toto všechno vystihuje svatého Františka, který se vyznačoval hlavně laskavostí vůči ostatním. A právě o něm bude následující příběh.

Tato knížka o svatém Františkovi je zábavné vyprávění o životě neobyčejného muže s duší básníka, srdcem rytíře a tělem toho nejprostějšího člověka. Velkého, moudrého mystika i slitovného prosťáčka Božího se srdcem na dlani. Světce přísného na sebe, ale víc než laskavého na ostatní. A vypráví také o Františkových bratřích, jejich společných cestách, příhodách, slovech a skutcích – těch veselých, i dojemných. Mluví o činech obyčejných, ale i o zázracích, o smíchu a o slzách, o prosté mysli a okouzlení krásou. O srdci plném lásky. Snad se vám bude líbit.

Ukázka z knihy

Svaty Frantisek, bratr telo a sestra pisen

Svatý František, bratr Tělo a sestra Píseň

Autor: Tomáš Vondrovic
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 179×187 mm
ISBN: 978-80-7553-872-7
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Svatý František, bratr Tělo a sestra Píseň vydalo nakladatelství Triton. Nezapomeňte si prohlédnout ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProblémy na Šumavě a jiné příběhy

Sychra, Karel

Pointa, 2021

zobrazit info o knizeLucinka, Kubík a miminko

Mauleová, Eliška

Grada, 2021

zobrazit info o knizeSvatý František, bratr Tělo a sestra Píseň

Vondrovic, Tomáš

Triton, 2020

Napsat komentář