Se zvířátky na ukrácení vyhlížení Ježíška

vanocni_tipy_ii
Pohádkové příběhy plné dobrodružství a kouzel mají jedno společné. Vystupují v nich totiž zvířátka. Ti nejmenší proniknou do jejich světa díky leporelům, ti větší se seznámí s jednorožci, koťátkem Hvězdičkou a společně s myškou budou hledat nové bydlení.

Pomocí zábavného leporela se ti nejmenší čtenáři seznámí se zvířátky, poznají jejich vlastnosti a stopy. Vždyť poznávat svět kolem sebe je zábava…

Děti poznávají zvířátka podle jejich typických vlastností, zvláštností a stop; zároveň se zábavnou formou dozví, co o nich možná ještě nevěděly.
Podpořte děti, ať si skládají svět kolem sebe od malých částí až po úplný celek.
Edukativní leporelo na principu Montessori vzdělávání.

Ukázka z knihy

Kdo je to

Kdo je to?

Kuk! Poznáš zvířátko?
Autor: Bohdan Lukáš
Ilustrovala: Adéla Palyzová

Počet stran: 16
Vazba: vázaná
Formát: 150×150 mm
ISBN: 978-80-7364-110-8
Doporučená cena: 149 Kč

Knihu Kdo je to? vydalo nakladatelství Barrister & Principal.

————————————————

Králíček Max je kluk ušatý, který si rád hraje na schovávanou mezi dalšími králíky. Přesto v něčem vyniká a je naprosto originální! Má totiž sametový kožíšek. Takže stačí pohladit stránku a hned ho najdete.

Tohle výjimečné leporelo plné roztomilých ušáků zaujme nejen jednoduchou moderní ilustrací a výraznými barvami, ale také tím, že není jen ke čtení a prohlížení jako většina ostatních. Hlavní hrdina, králíček Max, kterého děti najdou na každé dvojstraně, má totiž nádherně sametový kožíšek. Odhalit ho mezi spoustou dalších králíčků pouhým okem je velmi těžké, ale stačí pohladit stránky knihy rukou a Maxe snadno nahmatáte. Výborná zábava pro všestranný smyslový rozvoj dítěte!

Ukázka z knihy

Kde je kralicek Max

Kde je kralicek Max 1

Kde je králíček Max?

Pohlaď a najdi!
Autorka: Yayo Kawamura
Přeložila: Ema Potužníková
Ilustrovala: Claire Trévise

Počet stran: 10
Vazba: skládaná
Formát: 200×200 mm
ISBN: 978-80-88344-65-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Kde je králíček Max? vydalo nakladatelství Ella&Max. A můžete zkusit najít i žabku Ellu.

————————————————

Mezi dívkou Emou a jednorožcem Keirou vzniklo opravdové přátelství. Když Keira přivede na svět hříbátko, musí se Ema vydat jej zachránit do Říše nočních můr.

Ema se v dalším příběhu strachuje o zdraví svého milovaného jednorožce. Keira je totiž pořád unavená a má problémy i s tím, aby ji unesla křídla.
Navíc se zdá, že její kouzelný roh přestává mít léčivou moc. Naštěstí se ukáže, že Keira není nemocná, má pouze stejné příznaky jako každá nastávající maminka. Co nevidět se jí totiž narodí miminko! Ema si tedy oddechne, ovšem jen do chvíle, kdy je čerstvě narozené hříbátko uneseno a je dost dobře možné, že se z Říše snů ocitlo rovnou v Říši nočních můr.

Ukázka z knihy

Barča občas měla to štěstí, že mohla Keiru zahlédnout, když jednorožčí slečna přišla navštívit Emu jinak než prostřednictvím snu.
„Jenže to jsou už dva týdny,“ vzdychla Ema. „V noci jsem viděla Keiru ve snu. Pásla se na louce jako obyčejně. Conall tam byl s ní, a když jsem se ho ptala, co se s Keirou děje, taky krčil rameny. Dobře si všiml toho, že posledních pár dní se s jednorožcem něco děje.“ (str. 9)

Ema a jednorozec ztracene hribe

Ema a jednorožec: Ztracené hříbě

Dechberoucí příběh o velkém kamarádství!
Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrovala: Lenka Němcová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 139×194 mm
ISBN: 978-80-271-1203-6
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Ema a jednorožec: Ztracené hříbě vydalo nakladatelství Grada. Můžete si přečíst další ukázku.

O autorce

Oldřiška Ciprová (*1979) je česká divadelní herečka a spisovatelka. Oldřiška dělá všechno naplno. Když závodí v běhu nebo triatlonu, ráda vítězí. Když se věnuje režii vlastních scénářů na divadle, žije každou maličkostí, která se odehraje na pódiu. Miluje zvířata, a tak má ve svém malém domku velkého psa a dvě kočky. A stejně tak je to s jejím psaním – dělá to s láskou, plným nasazením a vždycky s myšlenkou na své čtenáře. Mezi její díla patří např. Nevěsta železného králePrincezna veronská – nevěsta knížete BoleslavaHříšná královnaDoubravka PřemyslovnaZhubni a nezblni!, Mazlivý pejsek, Vlk a já či Ema a jednorožec – Kouzelný roh.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Myška získala velké jablko, které ale nemůže dostat do svého malého domku. Proto se rozhodne najít nové a větší bydlení. Při jeho hledání narazí na řadu obydlených domků a seznámí se s jejich nájemci. Jak dopadne její putování?

Nové vydání ve velkém formátu s průřezy!
Jak může myška dostat velké jablko do svého malinkého obydlí? Nezbude jí nic jiného, než si najít jiné, o něco větší bydlení. Všechny domečky, které cestou potká, ale už mají svého nájemníka. Jak její putování za novým domkem dopadne, to se dozvíte v knížce.

Ukázka z knihy

Novy domek pro mysku

Nový domek pro myšku

Autor a ilustrátor: Petr Horáček
Přeložila: Marie Těthalová

Počet stran: 32
Vazba: vázaná
Formát: 235×208 mm
ISBN: 978-80-262-1703-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Nový domek pro myšku vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorovi

Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšné série dětských knih. Jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků a vyhrály řadu mezinárodních cen. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. V Portále vyšly jeho úspěšné knihy Papuchalk PetrHusa LízaO myšce, která se nebála, Nejkrásnější místo na světě aj.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Všude panuje vánoční veselí, které podkresluje sněžení. Lucinka si užívá atmosféry a seznámí se s koťátkem Hvězdičkou. Spolu uvíznou ve sněhové bouři a pomoci jim může jen kouzelné sněžítko…

Lucinka tráví vánoční svátky s rodinou a přáteli v pronajatém domě. Potká tam zvědavé a roztomilé malé koťátko jménem Hvězdička.
Všude panuje vánoční nálada, náhle začíná dokonce sněžit a všichni se radují. Shodou nešťastných náhod se Lucinka s Hvězdičkou ocitají ve sněhové bouři a musí čelit velkému nebezpečí. Jejich jedinou nadějí na záchranu je Lucinčino kouzelné sněžítko. Pomůže jim?

Ukázka z knihy

Reflektory auta osvětlovaly kamenný dům na konci cesty. Na dřevěných dveřích byl zavěšený vánoční věnec a ve všech oknech vesele blikala malá sváteční světýlka.
„Vítejte u nás v našem vánočním ráji!“ řekla maminka, zastavila auto a s úsměvem se ohlédla na babičku, Lucinku a jejího staršího bratra Oskara. (str. 5–6)

Zjistěte, jak pokračuje ukázka.

Lucinka a zatoulané koťátko

Autorka: Anne Bootheová
Přeložila: Eva Kadlecová
Ilustrovala: Sophy Williamsová 

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-271-2848-8
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Lucinka a zatoulané koťátko vydalo nakladatelství Grada. Můžete se podívat na předchozí Lucinčino dobrodružství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo je to?
Kuk! Poznáš zvířátko?

Lukáš, Bohdan

Lukáš a syn, 2020

zobrazit info o knizeKde je králíček Max?
Pohlaď a najdi!

Kawamura, Yayo

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeEma a jednorožec: Ztracené hříbě
Dechberoucí příběh o velkém kamarádství!

Ciprová, Oldřiška

Grada, 2020

zobrazit info o knizeNový domek pro myšku

Horáček, Petr

Portál, 2020

zobrazit info o knizeLucinka a zatoulané koťátko

Bootheová, Anne

Grada, 2020

Napsat komentář