Pro sportovní dětské nadšence

fotbal
Sportem ku zdraví, praví známé rčení. Jedním z nejpopulárnějších sportů je fotbal, kterému se věnuje nejen dnes vybraný příběh, ale i encyklopedie. A rodiče nejmenších dětí zase dost možná ocení jógové karty s cviky a říkankami.

Hlavní hrdina Charlie miluje fotbal tělem i duší. Svůj volný čas tráví sledováním fotbalových zápasů a hledáním různých zajímavostí. A když zjistí, že na zahajovací turnaj  k mistrovství světa vybírají mládežnické týmy, přihlásí i ten svůj…

„Hraju za Severku Galactic a tenhle příběh je o naší první sezóně. Nemám tušení, jak to všechno skončí, ale pevně doufám že na mistrovství světa! Budu vám vyprávět všechno, co se stane – PO PRAVDĚ –, i když to třeba bude těžký.“
Charlie miluje fotbal. Pořád se na něj dívá, pamatuje si všechny fakta a zajímavosti, a dokonce je i kapitánem mládežnickýho družstva – Severky Galactic.
Když Charlie zjistí, že na zahajovací turnaj k letošnímu mistrovství světa vybírají mládežnický týmy, rozhodne se tam zapsat i Severku. Ale je v tom háček. Musí dokázat, že Severka si místo na turnaji zaslouží, a to nejde tak snadno, pokud vedete tým, kterej hraje naprosto nemožně.
Tahle knížka vypráví příběh Charlieho a jeho kamarádů, je plná zábavnejch kreseb, opravdovejch zajímavostí o fotbale, záznamů ze zápasu, a může ji snadno číst kdokoliv – kluci, holky, lidi, co knížky úplně nemusej, a hlavně všichni, kdo milujou fotbal!

Ukázka z knihy

Charlie Merrick a jeho parta nul

Charlie Merrick a jeho parta nul: Branky, body, kámoši

Autor: Dave Cousins
Přeložil: Hynek Bečka

Počet stran: 220
Vazba: brožovaná
Formát: 150×190 mm
ISBN: 978-80-7529-995-6
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Charlie Merrick a jeho parta nul: Branky, body, kámoši vydalo nakladatelství Brio, kde najdete i  ukázku z knihy.

————————————————

Zelená je tráva, fotbal to je hra. Pokud patříte mezi fotbalové fanoušky, určitě oceníte knihu představující třicet výjimečných fotbalistů, kteří se svými výkony a úspěchy zapsali do dějin.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Petr Čech nebo Pelé… To jsou jen některá ze slavných jmen, která ti představí tato kniha. Najdeš v ní portréty třicítky světoznámých fotbalistů, kteří přepsali dějiny tohoto sportu. Dočteš se nejen o jejich fotbalových úspěších, ale také o zajímavých detailech z jejich života. Najdeš v ní působivé střípky příběhů plných osobních nadějí a očekávání, šlechetnosti, hrdinského odhodlání, ale především vůle zvítězit.

Ukázka z knihy

30 vyjimecnych fotbalistu

30 vyjimecnych fotbalistu 1

30 výjimečných fotbalistů, kteří vešli do dějin

Sportovní hvězdy
Přeložila: Lenka Svobodová

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 255×268 mm
ISBN: 978-80-255-1214-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu 30 výjimečných fotbalistů, kteří vešli do dějin vydalo nakladatelství Rebo Productions CZ.

————————————————

Tentokrát opustíme míčové hry a zabrousíme do světa jógy. Díky třiceti obrázkovým kartám, které obsahují cviky a říkanky, si děti protáhnou tělo a navíc procvičí i mysl.

Jóga nabízí skvělé možnosti, jak do běžného dne doma, ve školce nebo na prvním stupni základní školy vnést radost z pohybu a uvolnění. Autorky představují na 30 obrázkových kartách pozice a sledy cviků speciálně vybraných pro cvičení s dětmi. Karty jsou seřazené záměrně tak, aby se od aktivity postupovalo k uvolnění, počínaje snadnou sérií pohybů pro zahřátí a rozhýbání přes cviky ve stoje, s rukama na zemi, vsedě a vleže a konče dynamickou kompenzací a závěrečnou relaxací. Každá karta obsahuje krátký popis cvičení spolu s motivujícím obrázkem vhodným pro děti a lehkou říkankou k zapamatování.

Ukázka z knihy

Joga pro deti

Joga pro deti 2

Jóga pro děti

30 obrázkových karet s cviky a říkankami pro malé jogíny
Autoři: Elke Gulden, Gabriele Pohl, Bettina Scheer

Počet stran: 30 karet
Vazba: sada karet
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-8088-29-061-2
Doporučená cena: 350 Kč

Knihu Jóga pro děti vydalo nakladatelství Pasparta, kde najdete další ukázky a podívejte se i na video ke kartám.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCharlie Merrick a jeho parta nul: Branky, body, kámoši

Cousins, Dave

Brio, 2020

zobrazit info o knize30 výjimečných fotbalistů, kteří vešli do dějin
Sportovní hvězdy

Rebo Productions CZ, 2020

zobrazit info o knizeJóga pro děti
30 obrázkových karet s cviky a říkankami pro malé jogíny

Gulden, Elke - Pohl, Gabriele - Scheer, Bettina

Pasparta, 2020

Napsat komentář