Zločin nikdy nespí

Zlocinna-patrani
Hledáte zajímavé tipy na víkendové čtení a rádi byste sáhli po kvalitním krimi? Pak jste tu správně, v dnešních tipech si představíme hned pět detektivních románů. Společně s vyšetřovateli se můžete pokusit o rozlousknutí zločinu, který, jak víme, nikdy nespí…

David Raker je soukromý vyšetřovatel, který se specializuje na hledání pohřešovaných osob. Fanoušci Tima Weavera se s ním poprvé setkali v románu Hon na mrtvého, a následovaly tituly jako například Údolí mrtvých, Není cesty zpět či Němé oběti. A po kom bude David Raker pátrat v tom nejnovějším – Nikdo není doma?

Nikdo není doma

Autor: Tim Weaver
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 512
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7588-179-3
Doporučená cena: 429 Kč

 

Knihu Nikdo není doma vydalo nakladatelství Mystery Press.

Všechny domy jsou prázdné. Všichni zmizeli. … Zapadlá yorkshirská vesnička Black Gale měla pouhých devět obyvatel. Nebyli to jen sousedé, ale také blízcí přátelé, kteří se často vídali a trávili spolu čas, včetně onoho osudného Halloweenu, kdy se sešli naposledy. Povečeřeli, trochu popili a vyrazili na setmělá blata, aby si užili předvečer svátku všech svatých. Nikdo se už nevrátil. Jako by se po nich slehla zem. Nezůstaly žádné stopy ani důkazy, jen několik fotografií, které si toho večera pořídili. O dva a půl roku později je už policie naprosto bezradná, a případ proto přebírá soukromý vyšetřovatel David Raker, kterého záhada pohřešované vesnice úplně pohltí. Jaká tajemství obyvatelé před svými rodinami ukrývali? A co tajili jeden druhému? Bylo všechno takové, jak by se mohlo na první pohled zdát? A bude Raker pátrat po devíti lidech – nebo po devíti tělech?

Ukázka z knihy

Travnatý plácek, na němž stála, zdobily fialové krokusy a hned za ním začínala nezpevněná rozbahněná cesta, která vedla ke statku a třem domkům postaveným do půlkruhu. Statek samotný byl docela skromný, obehnaný rozdrolenou kamennou zídkou, zčásti zakrytou mechem a plevelem, jenž obrůstal i ostatní domy. Na druhé straně zídky se přes blata rozpínala pole připomínající obrovskou deku sešitou z několika různobarevných kusů látky.

S Rossem Perrym jsem se setkal na okraji Grassingtonu, městečka vzdáleného třicet kilometrů jižně od Black Gale, a jel jsem za ním. Stoupající úzké silničky, kam by se vešlo nanejvýš jedno auto, lemovaly narcisy, ačkoli i nyní, v březnu, se zima ještě odmítala vzdát. Zaparkoval jsem audi vedle Rossova range roveru a zadíval jsem se k severu, k srdci blat, kde na kopcích stále ležela vrstvička sněhu.

Celou ukázku z knihy si můžete přečíst na webu nakladatele.

O autorovi

Tim Weaver je bývalý novinář a redaktor řady časopisů. Přestože byla jeho novinářská kariéra úspěšná, rozhodl se psát raději thrillery. Počínaje Honem na mrtvého tak vzniklo zatím deset románů, které uvedly na scénu soukromého detektiva Davida Rakera, specialistu na hledání pohřešovaných osob. Weaverův čtvrtý a desátý román, Není cesty zpět a Nikdo není doma, byly prezentovány v prestižním britském knižním pořadu Richard and Judy Book Club. Jeho knihy se pravidelně objevují v žebříčku nejprodávanějších titulů podle Sunday Times a poslední dvě, Žena mého života a Nikdo není doma, se v něm udržely dokonce několik týdnů za sebou. Weaver byl rovněž nominován v rámci britského literárního ocenění National Book Awards.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

————————————————

Nakladatelství Šulc-Švarc přináší nové vydání úspěšného kriminálního románu Pavla Frýborta Poslední soud, které čtenáře zanese do tajemného podsvětí. Společně s hlavním hrdinou tak budete odkrývat zločinecký řetězec, na jehož začátku je únos dcery obchodníka se zbraněmi…

Poslední soud

Autor: Pavel Frýbort

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 137×206 mm
ISBN: 978-80-7244-450-2
Doporučená cena: 359 Kč

 

Knihu Poslední soud vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Jeden z nejlepších kriminálních románů Pavla Frýborta. Společenské a podnikatelské úspěchy ospravedlňují špatné osobní vztahy i bezcharakterní jednání hlavních hrdinů, a tak viníci i jejich oběti neodvratně spějí k dramatu posledního soudu.

Soukromý detektiv pátrá po dívce Monice, zmizelé dceři obchodníka se zbraněmi, a odhalí při tom zločinecký řetězec, který vede od prostituce a vydírání až k obchodu s drogami a nájemným vraždám. Část románu se odehrává v podsvětí, v bizarním a brutálním světě lidí na okraji společnosti, kam spadne z pohádkového světa přepychu a bezstarostné nudy patnáctiletá Monika. Někdo ji navykl na drogy, sexuálně ji zneužil, držel ji na tajném místě a vydíral jejího otce. Když už je vyděračský obchod uzavřen a Monika se dostane na svobodu, opět někdo překazí dodávku zbraní na Blízký východ a policie rozpráší s tím související gang pašeráků drog. Zdá se, že vše, co se v románu odehrává, je záležitostí tvrdých mužů, ale klíčem k odhalení největšího tajemství je žena. Na první pohled decentní a útlocitná, ale ve skutečnosti náruživá, pomstychtivá a chladnokrevná. Manželství je pro ni prostředkem k získání peněz a manžel je překážkou k získání všeho. 

O autorovi

Pavel Frýbort (1946–2007) byl novinářem, napsal několik detektivních románů, také překládal z polštiny. Knihy Pavla Frýborta vydává již řadu let nakladatelství Šulc – Švarc, pro které po prvotinách Pouť a Jen jednou dostat šanci a po úspěchu předlistopadových knih Vekslák a Power-play napsal třináct románů: Malý český bordel, A po nás potopa, Válka policajtů s hlavním hrdinou Michalem Najmanem, Poslední soud, Berunky, Bodyguard a Dohazovač s detektivem Honzou Jarešem, Reportér, Městečko jako malované a Muž na prodej s novinářem Petrem Rybářem, předvolební maloměstskou satiru Karneval trpaslíků a romány Agentura a Vyjednávač, ve kterých vystupuje Bebe, expert na public relations a režisér ohromujících událostí.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc

————————————————

Jak moc dokáže člověkem otřást, když na světlo světa vypluje velké rodinné tajemství? To zjistí hlavní hrdina titulu Jedna velká lež. Sám je agentem FBI, díky čemuž má zkušenosti s těmi nejhoršími zločinci. Dokáže ale přijít na kloub vraždě vlastní matky?

Jedna velká lež

Autorka: Joanna Schaffhausenová
Přeložil: Boleslav Ryljak

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7625-087-1
Doporučená cena: 379 Kč

 

Knihu Jedna velká lež vydalo nakladatelství Metafora.

Agent FBI Reed Markham zasvětil život pronásledování nejzákeřnějších vrahů. Jeden zločin ale nikdy vyřešit nedokázal. Vraždu starou přes čtyřicet let. Vraždu vlastní matky. Camillu někdo brutálně ubodal, zatímco malý Reed ležel v kolébce jen o několik kroků dál, a lasvegaské policii se nikdy nepodařilo odhalit pachatele. Stopa vychladla a čas šel dál. To se ale změní o čtyřicet let později, když na povrch vypluje rodinné tajemství, které otřese vším, co Reed dosud věděl o svém původu, o rodičích i adoptivním otci, senátoru Angusi Markhamovi. Najednou se zdá, že se vrah celou dobu skrýval mnohem blíž, než si Reed myslel. Jediný, komu se s tím může svěřit, je jeho přítelkyně z východního pobřeží, suspendovaná policistka Ellery Hathawayová. Daleko od domova a s nutností spolehnout se pouze jeden na druhého pomáhá Ellery Reedovi rozkrýt osud mladé Camilly a pokřivenou historii rodiny Markhamových. Oba si uvědomují, že na konci téhle cesty na ně čeká nebezpečný vrah – ten samý, který se tam ukrývá už skoro půl století. A je jim naprosto jasné, že po tolika letech se rozhodně nehodlá jenom tak vzdát.

Ukázka z knihy

Camilla Floresová byla odjakživa ve špatný čas na špatném místě. Všechno to začalo dnem, kdy se narodila v Portoriku o šest týdnů dříve, než měla a než její matka stačila přeplout oceán a přistát u amerických břehů. Kdyby tehdy Cammie ještě pár dní vydržela, měla by dneska stejná práva jako všichni okolo a nikdo by na ni nezíral skrz prsty. Místo toho si ale musela osmnáct let počkat a zkusit štěstí v Americe na vlastní pěst. Její štěstí se ale od příjezdu do Las Vegas omezilo na omšelý byt se „zahrádkou“ a výhledem na pár vybledlých skal a otlučených hliníkových popelnic, zrezivělý elektrický sporák, který fungoval jen na jedné straně, a staré auto s rozbitým alternátorem. Na účtu měla všehovšudy dvaadvacet dolarů a oprava auto stála téměř sto. Tentokrát se na ni ale možná usmálo štěstí.

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku z knihy.

————————————————

Dominik Dán patří mezi nejoblíbenější krimi autory a jeho série Naše město je velice populární. K titulům jako Jednou nohou v hroběNevíš dne, nevíš hodinyPohřbení zaživaRudý kapitán či Kráska a zvíře nyní přibyl další, a to Nevinným se neodpouští

Nevinným se neodpouští

Autor: Dominik Dán

Počet stran: 329
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-7529-400-5
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Nevinným se neodpouští vydalo nakladatelství Slovart.

Říká se, že čím víc máme přátel, tím je život snazší, ale ne vždycky je tomu tak – často lezou řádně na nervy. Zvládnout výstřelky nevázaných kamarádů vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti, dokonce se může stát, že svými hloupými nápady mohou dohnat až k sebevraždě. Pak už jen rozpačitě stojí nad hrobem, nechápavě kroutí hlavami a stále dokola si kladou otázku: Kdo za to může? Nikdo nechce být viníkem, nikdo nechce nést zodpovědnost za smrt kamaráda, nikdo nechce cítit vinu. Životní cesty se občas tak nečekaně zkříží, osudy lidí tak neuvěřitelně propletou a zkomplikují, že se i z obyčejné náhody může stát případ. Nakonec musejí přijít detektivové Krauz a Chosé a pomoct při hledání pravdy. Najít ji mohou, to dokážou, ale zbavit někoho viny – na to právo nemají. Některým kamarádům se odpouští těžko, a nevinným se nedá odpustit vůbec.

Ukázka z knihy

Dovolené jsou od toho, aby si je lidé užívali. Lajdáci jsou na dovolené celý rok, těžce pracující si ji mohou užít jen těžko, největší dříči vůbec – taková je finanční spravedlnost. Ale i dříči makající v nejvyšším tempu pracují s vizí, že se to jednou zlomí, někdo je vystřídá a oni se také dostanou k vodě. Stačí jen vydržet, časem nás k vodě pustí všechnyDetektiv Krauz zuřil, neboť v polovině srpna patřil k té poslední skupině – pracoval bez přestávky už několik měsíců a voda byla v nedohlednu. Všichni v kanceláři už se na dovolených vystřídali, jenom on pořád nic – stále sloužil. Mohl si za to sám, dobře to věděl, ale stejně zuřil, neboť největší zlost má člověk sám na sebe. Hloupá bezmocná zuřivost.

Na webu nakladatele si můžete přečíst celou ukázku z knihy.

O autorovi:

Dominik Dán je slovenský spisovatel detektivních románů. Píše pod pseudonymem a v roce 2010 se autorsky podílel při tvorbě seriálu Kriminálka Staré Město. O autorově identitě se na veřejnosti i mezi příznivci jeho díla vedou spory. Jediné, co o sobě prozradil je to, že patří mezi kriminalisty.

Zdroj informací: www.kosmas.cz

————————————————

V nakladatelství Argo vyšel román Něco za něco, který ukazuje, že i tak banální věc, jako je čekání ve frontě na vstupenky, se může změnit v boj o život. A nejen to, může odstartovat celý řetězec událostí, na konci kterých bude několik zavražděných.

Něco za něco

Autorka: Kate Atkinsonová
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 160×236 mm
ISBN: 978-80-257-3219-9

 

Knihu Něco za něco vydalo nakladatelství Argo.

I obyčejná nudná fronta na vstupenky se může změnit v drama, když se kousek od vás rozhodne jeden řidič vyřídit si účty s jiným pomocí baseballové pálky. Jenže jsme v Edinburghu v době konání letního divadelního festivalu, a tak většina čekajících celou scénu považuje jen za další z mnoha pouličních performancí. Pouze Martin Canning, spisovatel krotkých detektivek, instinktivně zareaguje a šťastně vrženým laptopem zachrání napadenému život. Netuší ještě, že se právě připletl do cesty někomu velmi mocnému a bezohlednému a rozpoutal tím celou sérii vražd. A jednou z obětí může být i on. Naštěstí je však mezi přihlížejícími i Jackson Brodie, bývalý policista a soukromý detektiv s melancholickou náturou a nekonvenčním uvažováním.

Ukázka z knihy

Nakonec skončil ve špinavém srdci města, na ulici, která se kdovíproč zdála být níž než ostatní, jako černá městská rokle. Dlažba byla mastná a po dešti klouzala a on musel jet hodně opatrně; ulice byla plná lidí, kteří postávali v hloučcích uprostřed silnice nebo ji bez rozmýšlení přecházeli, jako by jim nikdo nikdy neřekl, že vozovka je pro auta, pro chodce že jsou chodníky. Skoro přes celou ulici se jako had táhla fronta – lidé čekali, až budou vpuštěni do čehosi, co zvenčí vypadalo jako díra po bombě, ale co byla zjevně „Fringe scéna 164“, jak hlásala velká tabule u vchodu.

Prolistujte si celou ukázku z této knížky.

O autorce

Kate Atkinsonová se narodila v roce 1951 v anglickém Yorku. Studovala anglickou literaturu na Dundeeho univerzitě. Nyní žije v Edinburghu. Svoji spisovatelskou kariéru zahájila psaním povídek do časopisů. Za románovou prvotinu V zákulisí muzea (česky Argo, 2006) obdržela Whitbreadovu cenu. Román Neuzavřené případy (česky Argo, 2010) z roku 2004 přivádí na scénu detektiva Jacksona Brodieho, který se objevuje i v dalších jejích románech. Za román Život za životem získala cenu Costa 2013. Atkinsonovou známe i jako autorku divadelní hry, kterou s velkým úspěchem uvedlo ostravské Národní divadlo moravskoslezské pod názvem Ostatní světy.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který kriminální román vás nejvíce zaujal? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNikdo není doma

Weaver , Tim

Mystery Press, 2020

zobrazit info o knizeJedna velká lež

Schaffhausen, Joanna

Metafora, 2020

zobrazit info o knizeNevinným se neodpouští

Dán, Dominik

Slovart, 2020

zobrazit info o knizeNěco za něco

Atkinsonová, Kate

Argo, 2020

zobrazit info o knizePoslední soud

Frýbort, Pavel

Šulc-Švarc, 2020

Napsat komentář