Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. srpna 2020

nenechte_si_ujit
Máme před sebou poslední prázdninový týden. Proč ale truchlit nad končícím létem, raději si zajděte na některou z literárních akcí. Koná se například beseda s Janem Vojáčkem k jeho knize Umění být zdráv nebo s Bárou Nesvadbovou k jejímu novému románu.

Navíc se příští týden v Praze uskuteční festival malých nakladatelů a ve Vsetíně pak další LiStOVáNí s Lukášem Hejlíkem, a to jak pro dospělé, tak pro ty nejmenší.

Podívejme se ale nejdřív na zmiňovanou beseduJanem Vojáčkemkterý napsal knihu Umění být zdráv. Ta vám může pomoci začít lépe vnímat signály vlastního těla a předcházet tak různým nemocem. Náš organismus má totiž schopnost samoléčby a Jan Vojáček, uznávaný představitel funkční medicíny, radí, jak tuto schopnost v sobě probudit. Beseda a autogramiáda se uskuteční ve středu 26. srpna od 18.00 v zahradách Kláštera sv. Anežky ČeskéPraze.

Ve středu 26. srpna můžete v Praze zajít také na Letní festival malých nakladatelů a současné české prózy. Pořádá ho Městská knihovna a těšit se můžete například na Nakladatelství Klíč, Nakladatelství Petr Štengl, Take Take Take, Novela Bohemica, Adolescent a mnohé další. Festivalem bude provázet spisovatelka Pavla Horáková, autorka knih jako Teorie podivnostiHrobaříci v podzámčí či Tajemství Hrobaříků. Kromě toho se ale představí i zajímaví hosté. Festival začíná v 15.00 v Domě čtení na ulici Ruská.

Nyní se přesuneme na Moravu. Ve středu 26. srpna se totiž v Masarykově veřejné knihovně ve Vsetíně uskuteční scénické čtení LiStOVáNíLukášem Hejlíkem. A to hned dvakrát. Od 15.00 se bude číst pro děti z knížky Šmodrcha, knihy, která vypráví o přátelství malého chlapce a nalezeného kocourka. Od 18.00 se pak mohou dospělí těšit na čtení z knihy Fotbalové deníky od Jiřího Hájíčka. Návštěvníci se tak přenesou do prostředí venkovského fotbalu plného řevnivosti mezi týmy, ale i mezi fanoušky. Pokud máte do Vsetína blízko, určitě dorazte, rozhodně se nudit nebudete.

A nyní se podíváme do Plzně. Ve čtvrtek 27. srpna se v zahradách Knihkupectví Plaza v OC Plaza uskuteční beseda a autogramiáda. Těšit se můžete na Barbaru Nesvadbovou, které nedávno vyšla nová kniha Iluze. Vypráví o osudu ženy, která vychovává dospívajícího syna. Společně s jeho pubertou přicházejí první problémy, které naruší jejich jinak pohodový život. A do toho hlavní hrdinka pozná muže, který může vše změnit. Beseda s autorkou se uskuteční od 17.00.

Ve čtvrtek 27. srpna se v Knihkupectví Central v Kladně uskuteční beseda a autogramiáda s právníkem Ondřejem Závodským, autorem knihy Výstup na vrchol korupce. Jedná se o další ze série knih, která vznikla s podporu Nadačního fondu proti korupci. Dočtete se v ní o pozadí naší politické scény, autor ale kromě toho popisuje i politickou situaci v Rusku a Číně. Jestliže vás tedy podobná témata zajímají, určitě si nenechte besedu ujít, začíná v 17.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář