S Jiřím Hájíčkem o inspiraci venkovem

JiriHajicekRozhovor_nahled
Jiří Hájíček je úspěšným autorem několika románů a sbírek povídek. Za dva ze svých románů, Selský baroko a Rybí krev, získal i prestižní ocenění Magnesia litera. S Jiřím Hájíčkem jsme se setkali v Brně na Měsíci autorského čtení.

Zatím poslední román Rybí krev vyšel v loňském roce v brněnském nakladatelství Host, jehož je Jiří Hájíček kmenovým autorem. Není tedy divu, že právě z tohoto svého v mezičase oceněného románu přijel autor do Brna číst v rámci festivalu Měsíc autorského čtení pořádného nakladatelstvím a agenturou Větrné Mlýny.

Po skončení autorského čtení, otázkách z pléna, nezbytné autogramiádě a focení s autorem nastal čas pro rozhovor. Co Jiřího Hájíčka k psaní vlastně přivedlo? Do jaké míry jsou jeho romány z venkovského prostředí autentické? Jaký význam přikládá získaným oceněním? Čemu se chce věnovat ve svém dalším románu? Na tyto a další zví(ě)davé tazatelovy otázky odpovídal možná už lehce znavený Jiří Hájíček s klidem a bravurou.

Nezbývá než se těšit na další setkání a rozhovor třeba opět za tři nebo čtyři roky, u příležitosti vydání dalšího románu z pera Jiřího Hájíčka.

Doporučení:
Share

Napsat komentář