Na křídlech science fiction

Sci-fi
Odstartujte svůj týden ve společnosti nových sci-fi titulů. Vydejte se na vesmírné i časoprostorové cesty, buďte svědky kybernetických útoků, nebezpečných substancí a hrozeb, které mohou způsobit zkázu světa!

Někteří z lidí opustili Zemi, aby prozkoumali zákoutí vesmíru. Nyní vyspělá civilizace míří zpět domů, kde s hořkostí zjišťuje, že vlastně není až tak o co stát. Na planetě zuří války, světu vládne nenávist a mezi lidmi panuje věčný svár…

Mosty přes propast času

Mosty přes propast času jsou pozoruhodná science fiction skládající se ze dvou knih (Země můj domov, Čas čarodějů) spojených do jednoho svazku. Historicko-fantastická sága předkládá čtenáři originální vizi světa a ve svém pojetí se diametrálně liší od obvyklých sci-fi příběhů stálou přítomností humanitního prvku. Autorka a její hrdinové si kladou otázky o minulosti, přítomnosti a budoucnosti lidstva. Potomci vyspělé lidské civilizace se vracejí z vesmíru na Zemi a setkávají se tu mimo jiné s nesmyslnými válkami, nelidským lovem na otroky a nepochopitelnou náboženskou nesnášenlivostí mezi katolíky a protestanty i mezi jinými náboženstvími.

Autorka: Ludmila Vaňková

Počet stran: 560
Vazba: vázaná
Formát: 172×243 mm
ISBN: 978-80-7244-447-2
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Mosty přes propast času vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorce

Ludmila Vaňková je česká prozaička a autorka románů zejména s historickou tematikou. V letech 1964–1972 byla redaktorkou nakladatelství Albatros. Roku 1968 vstoupila do KSČ, ale následujícího roku ze strany vystoupila. V letech 1973 až 1977 proto pracovala jako výhybkářka v železniční stanici Karlštejn.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Internet pro mnohé představuje dnes již neodmyslitelnou součást života. Může ale také fungovat jako zatraceně nebezpečná zbraň, která člověka dokonale ovládá. Kdo stojí za smrtí oblíbeného dětského moderátora? Dokáže na to bulvární redaktorka přijít?

Ať se rozhodneš jakkoli

Tohle není sci-fi. Tušíte, kdo ve skutečnosti ovládá váš život?
Na jisté varšavské ulici dojde k dopravní nehodě, při níž zemře herec a moderátor oblíbeného pořadu pro děti Ryszard Buczek. Všechno ukazuje na to, že ztratil kontrolu nad vozidlem. Redaktorka bulvárního portálu Julita Wójcická je však přesvědčená, že Buczkovi někdo s odchodem z tohoto světa pomohl. Nezkušená novinářka začne pátrat na vlastní pěst a brzy si uvědomí, že pravda o smrti oblíbeného moderátora je mnohem děsivější, než by si kdo dokázal představit.
Julita obdrží anonymní varování a s hrůzou zjišťuje, že ve světě řízeném moderními technologiemi nic není jako dřív. Zločinci používají nové, dosud neznámé metody, všechno je dovoleno a každý náš krok na síti lze zpětně vysledovat…

Autor: Jakub Szamałek
Přeložila: Anna Plasová

Počet stran: 429
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-275-0153-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Ať se rozhodneš jakkoli vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

„Co to děláte tak zajímavého na tom telefonu?“
Pasažér mlčel. Je snad hluchý? Nebo cizinec? To ho nenapadlo. Vypadá vlastně tak nějak nepřítomně.
„Dá se říct, že pouštím hudbu,“ odpověděl konečně muž, ale oči od displeje neodlepil. „Zpomalte trochu.“
Hudbu, podivil se Czeslaw Komar a lehce sešlápl brzdu. Tak proč není nic slyšet? Sluchátka přece nemá. To mu to hraje rovnou v hlavě? Nechal si tam snad strčit kabel? Ale dál už se nevyptával. V mužově hlase bylo cosi, po čem ho chuť povídat si přešla. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Jakub Szamałek (nar. 1986) pracuje v herní společnosti CD Projekt RED. Vystudoval archeologii v Oxfordu, doktorát z téhož oboru získal na univerzitě v Cambridge. Je producentem a spoluautorem scénáře hry Zaklínač III a autorem historické detektivní trilogie ze starověkých Athén. Jeho nejnovější román Ať se rozhodneš jakkoli (2018) byl nominován na Grand Prix Festivalu Kryminalna Warszawa 2019.

Zdroj informací: Host

————————————————

Titulek Egomelt, v doslovném překladu tání ega, dokonale vystihuje podstatu příběhu pod ním ukrytou. V nedaleké budoucnosti je objevena látka, která nevratně rozpouští lidské ego. Co by se stalo, kdyby byla použita celoplošně? Více už prozradí následující kniha.

Egomelt

V blízké budoucnosti jistý vědec zkoumáním magických hub objeví látku, která u lidí způsobí stav, který někteří zjednodušeně popíšou jako nevratné rozpuštění ega. Pokud by se podobná látka použila u většího množství lidí, mohla by zcela změnit svět té doby, a to trvale. Něco takového ovšem není a nebude legální. To je jasné. A kdo by mohl být tak pošetilý a zároveň vlivný, aby za hranou zákona rozšířil neotestovanou a potencionálně nebezpečnou drogu do celého světa? Jak by to vůbec udělal? A proč vlastně? Mohlo by být rozpuštění ega pro lidstvo přínosné nebo půjde jen o další nástroj manipulace v rukách elit? Ono to celé možná bude úplně jinak. Svědčí o tom povídačky o kolektivním vědomí, holka z Čech, co má v tomto ohledu zajímavý mozek, narůstající počty sebevražd mladých lidí a v neposlední řadě podivné hučení v uších, ve kterém někteří slyší vážnou hudbu.
Postupně se ukazuje, že ztráta ega není až tak ideální, zvláště pokud se děje v moderní džungli civilizace. Unese něco takového moderní člověk, který má daleko k ideálu rovnováhy? Co to vlastně je lidské vědomí a jaký je jeho skutečný potenciál?
Jan Šumbera na pozadí světa psychedelické revoluce rozvíjí příběh lásky a přátelství, příběh o uzavřené mysli, která hledá moudrost těla, příběh tání obrovského ledovce egoismu, které způsobí potopu nebývalých rozměrů.

Autor: Jan Šumbera

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 126×210 mm
ISBN: 978-80-7530-216-8
Doporučená cena: 258 Kč

Knihu Egomelt vydalo nakladatelství Malvern.

O autorovi

Jan Šumbera je mladý český autor. Na literární scénu vstoupil fantaskním románem Hlavosvět, který byl autory projektu CzechLit vybrán mezi nejlepší fikce roku 2015 a svou originalitou si získal pozornost kritiky.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Dvacátý třetí díl ze série Tom Clancy přináší vražednou tropickou bouři, hrozbu zničení světové ekonomiky, možnou globální katastrofu i známé hrdiny. Dokáže Jack Ryan Jr. společně s Paulem Brownem zabránit nejhoršímu?

Tom Clancy: V oku bouře

Hlavní hrdina příběhu, Jack Ryan Jr., se v nejnovějším románu slavné série ocitá v předních liniích kybernetické války, a to přímo uprostřed vražedné tropické bouře. Bývalý americký senátor Weston Rhodes, předseda vážené společnosti Marine Aerospace, má problém a čelí krizovému rozhodnutí. Obrátí se na Hendley Associates, firmu, kde pracuje jeho starý známý Paul Brown, a požádá ho o pomoc. Co ovšem Rhodes ani Brown nevědí, je skutečnost, že Hendley Associates je jen zástěrkou pro Campus, přísně tajnou americkou zpravodajskou agenturu, pro niž pracuje i Jack Ryan Jr., syn amerického prezidenta.
Brown s Ryanem jsou Rhodesem vyslaní na účetní audit jedné singapurské společnosti. Paul nemá o Jackově tajné identitě ani tušení, a Jack zase neví, že Rhodes pověřil Browna tajnou misí, kterou mu zadala přímo CIA. Brown však při plnění svého úkolu čirou náhodou objeví děsivé tajemství a odhalí plán na zničení světové ekonomiky. Společně se pak Ryan s Brownem ocitnou v závodu s časem, aby zabránili globální katastrofě, a to i za cenu svého vlastního života.

Autor: Mike Maden
Přeložil: Boleslav Ryljak

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7585-557-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Tom Clancy: V oku bouře vydalo nakladatelství Vendeta.

Ukázka z knihy

Buď umrzne, nebo se utopí.
Nebyl si jistý, co z toho přijde jako první. Ne že by na tom snad záleželo. Tak jako tak si totiž byl Jack Ryan mladší jistý, že během následujících dvou minut zemře.
Jejich gumovým úderným člunem F 470 Zodiac zmítaly obrovské vlny. Temná bouře zastínila i Měsíc a všude kolem nich panovala černočerná tma. Jack oběma rukama popadl bezpečnostní lana, aby ho vlny nesmetly přes palubu. To stejné udělala i Adara Shermanová, která seděla před ním. Byla na tom ještě hůř než on. Každý náraz jim do obličeje vymrštil další dávku ledové vody. Jackovy brýle pro noční vidění byly už úplně pokryté ledem. Dokud však byl na vratkém člunu a musel se držet, nemohl s tím nic udělat. Ale necelý kilometr před sebou dokázal i ve tmě rozeznat těžní věž; její mohutnou konstrukci a tmavý stín nešlo přehlédnout. Ulevilo se mu. Přiblíží se k nim pod rouškou noci. (str. 7)

Pokračujte ve čtení. Stačí kliknout na Prolistujte knihu pod obálkou.

O autorovi

Mike Maden (nar. 1960) je známý především svými romány o Jacku Ryanovi, Jr., které jsou součástí slavné série Tom Clancy, a rovněž svými techno thrillery z řady Drone. Získal titul Ph.D. za politické vědy se zaměřením na konflikty a technologice v mezinárodních vztazích. Stejně jako miliony dalších čtenářů po celém světě se stal fanouškem série Tom Clancy poté, co poprvé četl Hon na ponorku, což ho přivedlo ke psaní ve stejném žánru.

Zdroj informací: Knihy Dobrovský

————————————————

V závěrečném titulu dnešních tipů budeme svědky cestování časem. Jorgen, hlavní postava Časovládců, nemá právě na růžích ustláno – jeho přítelkyně se ztratila a on sám nejspíše přichází o rozum. Pravděpodobně i díky tomu přijme anonymní zakázku, která může převrátit doslova všechno vzhůru nohama…

Časovládci: Skryté ostří

Jorgen je jedním z mála lidí, kteří ví, jak překračovat hranice času. Zaneprázdněný hledáním ztracené přítelkyně Maeve, zapíjením antidepresiv alkoholem a postupujícím šílenstvím přijímá anonymní zakázku, která bude mít fatální dopad nejen na jeho vlastní osud.
Albert Everett má poslední šanci zahájit guerillovou válku a přizpůsobit si budoucnost světa vlastním záměrům. Task Force Aion má poslední šanci stvrdit svá předchozí vítězství a zajistit přirozený vývoj dějin. Major Kanedy nevnímá žádnou šanci jako poslední a při každé z nich je odhodlán obětovat vše.
Válka potichu nabírá na obrátkách, bojištěm jsou všechny epochy napříč časem a lidskost zdaleka není její jedinou obětí. Oči kyborgů pod středověkým sluncem jsou ale všechno, jen ne lidské, a oběti – ty jsou jen statistickým údajem…

Autor: Martin Sládek

Počet stran: 512
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7588-207-3
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Časovládci: Skryté ostří vydalo nakladatelství Mystery Press.

Ukázka z knihy

Domů jsem se vracel po osmi měsících ubíjející a bolestné cesty, jejíž části se zdaleka ne všechny odehrály v jednadvacátém století.
A nakonec to bylo stejně k ničemu.
Aby bylo jasno, v mé hlavě bydlí ještě jeden Jorgen, a občas mi do všeho jízlivě žvaní. Vzkázal jsem mu, ať laskavě drží hubu, protože při pátrání po  jsem se vydal z nejlepšího a chvílemi jsem snad i kouzlil.
Oba jsme věděli, že ten druhý Jorgen je následek terapií a farmaceutik, ale nic jsme si z toho nedělali. Alespoň bylo občas s kým pokecat, i když rozhovory měly úroveň škarohlídských litanií. Když už si člověk musí přiznat, že je schizofrenik, alespoň doufá, že ta druhá osobnost čas od času přijde místo cynických žvástů s konstruktivními nápady. V mém případě marně.

Přečtěte si kompletní ukázku.

O autorovi

Martin Sládek se narodil v roce 1986 v Praze a po opuštění gymnázia se stal obětí lenosti, která mu zabránila vystudovat cokoli podstatného. Pracuje jako inženýr v korporátní společnosti a ve volných chvílích si užívá svou fantazii, jejíž část zachránil před výchovou doma i ve škole. Od dětství ho fascinovaly příběhy, psané (nejen) historií. V roce 2009 vyhrál soutěž O nejlepší fantasy, poté přispěl do antologií Fantasy 2009 (2009), Kadeti fantasie (2010) a Žoldnéři fantasie: Knížata páry a ducha (2013). Následně mu vyšla sbírka postapo sci-fi povídek Nabídka, která se neodmítá (2013), soubor dvou fantasy novel Hodina vlků (2016) a román Hladová smečka (2018), spojené postavou tuláka a dobrodruha Haralda. Martin Sládek žije v Praze, z posledního manželství má malou dceru a zálibu nachází v ženách, cestování, motocyklu a sebeobraně.

Zdroj informací: Mystery Press


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMosty přes propast času

Vaňková, Ludmila

Šulc-Švarc, 2020

zobrazit info o knizeAť se rozhodneš jakkoli

Szamalek, Jakub

Host, 2020

zobrazit info o knizeEgomelt

Šumbera, Jan

Malvern, 2020

zobrazit info o knizeTom Clancy: V oku bouře

Maden, Mike

Vendeta, 2020

zobrazit info o knizeČasovládci: Skryté ostří

Sládek, Martin

Mystery Press, 2020

Napsat komentář