Do Rumunska nejen za Drákulou

Rumunsko_uvodni
Norm Longley, autor turistického průvodce řady Rough Guide, vezme turisty do Rumunska na zajímavá místa a k památkám souvisejícím nejen s Drákulou.

Vydejte se po stopách hraběte Drákuly s průvodcem Rough Guide. Ačkoli Rumunsko není na předních příčkách při výběru letní rodinné dovolené, určitě stojí za návštěvu. Dávno jsou pryč doby, kdy se Rumunskem jen rychle projíždělo, cestou k bulharskému černomořskému pobřeží. Dnes se cestovatelé rádi zastaví v hlavním městě Bukurešti, ale i v dalších velkých městech, jako jsou Brašov, Segešvár, Temešvár anebo Sibiu, které lákají svými historickými památkami. Přesto však největším lákadlem zůstává úchvatná rumunská krajina a odlehlejší místa se starými vesnicemi, v nichž se udržují původní tradice. Do Transylvánie a Karpat směřuje stále větší množství turistů, které láká horská turistika a dobrodružství. Vyhledávají zde staré hrady a kláštery nebo míří k horským jezerům a jeskyním. Jednou z nejnavštěvovanějších tras je ta, která vede po stopách legendárního hraběte Drákuly. Průvodce po Rumunsku samozřejmě nabízí podrobné mapy a barevné fotografie, nechybí v něm ani seznamy ubytování, stravování a tipy pro večerní zábavu. Rovněž v něm najdete základní informace týkající se této země, něco z historie i užitečný slovníček.

 

Rumunsko

Autor: Norm Longley
Přeložil: Boleslav Žemlík

Počet stran: 424
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7565-643-8
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Rumunsko vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Rumunsko_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Norm Longley

Norm Longley je mj. autorem turistických průvodců Slovinsko a Maďarsko.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Doporučujeme

Podívejte se na další turistické průvodce z prestižní řady Rough Guides nakladatelství Jota. Některé zajímavé tipy naleznete v našich článcích, např. průvodce: východem USAzápadem USAProvencí a Azurovým pobřežím, AngliíIrskemSkotskemNorskemBretaní a NormandiíNěmeckemItálií nebo jen městem Řím.


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice. Turistické průvodce řady ROUGH GUIDES jsou v současné době nejobsáhlejšími publikacemi svého druhu na českém trhu. Jedná se o překlady britského nakladatele, který vydává průvodce již více než 25 let. Nakladatelství vydalo přes 90 turistických průvodců po různých zemích, městech či regionech, pravidelně po dvou až čtyřech letech jsou aktualizované.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRumunsko
Turistický průvodce

Longley, Norm

Jota, 2020

Napsat komentář