Poznejte krásy Bretaně a Normandie

Greg Ward_Bretan a Normandie
Navštivte Bretaň a Normandii s dalším báječným průvodcem z nakladatelství Jota. Kniha Grega Warda vás provede nejhezčími zákoutími oblíbených francouzských destinací.

Bretaň a Normandie jsou proslulým klenotem severní Francie, učiněným rájem pro všechny milovníky skvělých delikates a překrásných pláží, a to včetně rodin s dětmi. Toto dvanácté aktualizované vydání vás zavede na romantické ostrovy, k záhadným megalitům a do špičkových restaurací a dozvíte se také vše podstatné – od popisu krajiny a tras po pobřežních stezkách po doporučení míst, kde vás pohostí těmi nejchutnějšími ústřicemi a nejvíce osvěžujícím cidrem.
Zajímáte-li se o období impresionismu, zvolte spolu s naším průvodcem cestu po místech, která tyto umělce nejvíce inspirovala, navštivte dům Clauda Moneta a jeho zahradu s proslulými lekníny. Tato oblast také plně uspokojí všechny, kteří dychtí po historických památkách, a to jak svými příběhy dávných věků, o kterých mlčky hovoří pevnosti a katedrály, tak pozůstatky tragických událostí týkajících se vylodění v Normandii a německé okupace.
Jako novodobí objevitelé se můžete pěšky nebo i na kole pustit po stezkách starověkými lesy nebo po nádherném pobřeží a poznávat kulturu severní Francie s využitím konkrétních informací o ubytovacích možnostech, včetně kempů i luxusních hotelů, dopravních spojích a místní kuchyni.

 

Bretaň a Normandie

Autor: Greg Ward
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 402
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7462-967-9
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Bretaň a Normandie vydalo nakladatelství Jota
v edici Turistické průvodce.

 

Ukázka z knihy

Normandie dost možná nenabízí tak výrazné zážitky jako Bretaň, ale i tady najdete řadu nádherných pláží, od poměrně dobře chráněných malých oblázkových pláží u půvabného Étretatu až po dlouhé písečné pláže lemující západní stranu poloostrova Cotentin. Usedle působící letoviska z devatenáctého století jako Trouville a Houlgate lákají nezaměnitelným půvabem, ale za srdce vás vezmou především pěkné starobylé přístavy jako Honfleur a Barfleur a početné pobřežní vesnice bez davů turistů a záplavy komerčních atrakcí. Moc pěkná malá města najdete také v bezprostředním okolí velkých přístavů na břehu Lamanšského kanálu, většinou ne dál než nějakých dvacet kilometrů, pár minut jízdy autem – k nejzajímavějším a nejméně navštěvovaným oblastem patří výběžky u Cherbourgu a nezklamou ani idylická letoviska na březích Seiny. (str. 8)

Greg Ward_Bretan a Normandie_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Greg Ward

Greg Ward je spisovatel, redaktor a fotograf, žije ve Stoke Newingtonu v severním Londýně. Napsal 16 cestovatelských, historických a hudebních knih pro Rough Guides a na několika dalších spolupracoval s dalšími autory. Píše také pro DK Eyewitness guides, Lonely Planet a další vydavatelství. Specializuje se na oblasti zahrnující jihozápad USA, Havajské ostrovy, Francii, Španělsko a řecké ostrovy.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Doporučujeme

Prohlédněte si další užitečné turistické průvodce z nakladatelství Jota. Některé zajímavé tipy můžete nalézt v našich článcích, např. průvodce:


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBretaň a Normandie

Ward, Greg

Jota, 2016

Napsat komentář