Poznejte krásy Itálie!

Italie
Navštivte Itálii se spolehlivým průvodcem nakladatelství Jota! Dozvíte se mnoho zajímavostí nejen o oblíbených turistických centrech, ale i o méně známých a neobyčejných místech.

Itálie má hodně co vyprávět, slavná města se mohou pochlubit známými památkami, ale stejně poutavá mohou být i klidnější místa, jako je vrchol Montalcino nebo kousek od pobřeží ležící ostrov Marettimo. Průvodce po Itálii mapuje všechny regiony a „must see“ místa – od archeologických vykopávek v Římě až po milánské kavárny, ve kterých si vychutnáte svůj večerní drink. A nezapomíná ani na místa, kde si můžete dobít své cestovatelské baterky – vyberte si z jedinečných trhů, starodávných trattorií nebo michelinskými hvězdami ověnčených restaurací. Projeďte se na kole po největším evropském jezerním ostrově Monte Isola (strana 283). Ochutnejte Bolognu při procházce po nejživější z jejích ulic Mercato delle Erbe (strana 476). Užasněte nad barokním bohatstvím Lecce na jihu Itálie (strana 812).
Z prestižní britské řady Rough Guides.

 

Itálie

Autoři: kolektiv autorů Rough Guides
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 1038
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7565-096-2
Doporučená cena: 998 Kč

Knihu Itálie vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Řím, hlavní město Itálie a současně jediné, které nepatří k severu ani k jihu, je úchvatné jedinečné místo s tolika historickými památkami, že se mu žádná další část Itálie s přehledem nemůže rovnat. Současně je to centrum oblasti Lazio, místy chudého a pustě působícího regionu s drsnými divokými scenériemi, hlavně v části jižně od Říma, jimiž ostře kontrastuje s dalšími půvabně úpravnými částmi střední Itálie. V severozápadní části země leží Piemont a Lombardie, jedna z nejbohatších a nejkosmopolitnějších italských oblastí s dvěma prosperujícími centry Turínem a Milánem. V jižní části jsou oba regiony, hlavně Lombardie, rovinaté, a pokud jde o přírodní krásy trochu fádní, severu ale jednoznačně dominují Alpy a utváří jejich nezaměnitelný charakter: hlavními lákadly jsou lyžování a pěší turistika a lombardská jezera a hory jsou dlouhodobě oblíbenou turistickou destinací. (str. 5)

Italie_Benatky

Velký kanál, Benátky

Přečtěte si celou ukázku.

 

Doporučujeme

Prohlédněte si další turistické průvodce z prestižní řady Rough Guides nakladatelství Jota. Některé zajímavé tipy naleznete v našich článcích, např. průvodce:


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice. Turistické průvodce řady ROUGH GUIDES jsou v současné době nejobsáhlejšími publikacemi svého druhu na českém trhu. Jedná se o překlady britského nakladatele, který vydává průvodce již více než 25 let. Nakladatelství vydalo přes 90 turistických průvodců po různých zemích, městech či regionech, pravidelně po dvou až čtyřech letech jsou aktualizované.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeItálie

Kolektiv autorů

Jota, 2017

Napsat komentář