Vydejte se do Irska!

Paul Clements Paul Gray Ciara Kennyova Norm Lengley Ally Thompsonova Irsko
Nakladatelství Jota přináší již jedenácté aktualizované vydání populárního turistického průvodce Irskem. Navštivte Smaragdový ostrov s knihou, se kterou se určitě neztratíte a jež vás obohatí zajímavými poznatky.

V novém, aktualizovaném a doplněném vydání turistického průvodce Irskem najdete přehledně a detailně popsané hlavní turistické trasy, pamětihodnosti, hotely, ale i tipy na individuální turistiku, včetně cen ubytování, dopravy a potravin. Dozvíte se spoustu užitečných informací o historii a kultuře tohoto nádherného zeleného ostrova, a to od pravěku až po současnost, včetně detailů o turisticky atraktivních místech, ale i o zapadlých koutech, kde na vás dýchne duch a atmosféra dávných dob. Průvodce Rough Guides je doplněn velkým množstvím map i barevných fotografií a nejenže se s ním neztratíte, ale cestu si náramně užijete. Z prestižní britské řady Rough Guides.

 

Irsko

Autoři: Paul Clements, Paul Gray, Ciara Kennyová, Norm Lengley, Ally Thompsonová
Přeložil: Radek Beneš

Počet stran: 640
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7462-974-7
Doporučená cena: 748 Kč

Knihu Irsko vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Během posledních třiceti let se Irsko docela změnilo, byť nešlo o změny nijak náhlé a na první pohled zjevné. Za své již vzal – popřípadě mizí – obraz konzervativního národa plného zarputilých, do sebe zahleděných vesničanů, a minulostí jsou také nechvalně proslulé nepokoje a násilí. Dnešní Irsko hledí kupředu, přičemž se opírá o omlazená města, která nadále nestrádají pod tíhou Konfliktu, nýbrž úspěšně rozvíjejí nové myšlenky a ideje, jež s sebou v období Keltského tygra v 90. letech minulého století přinesli přistěhovalci a navrátilci. Irsko má přezdívku Smaragdový ostrov a jeho přírodní krásy dokazují, že právem, ačkoliv nelze tvrdit, že by zemi pokrýval jeden souvislý koberec zeleně. Stačí jen pohlédnout na náhorní vápencovou plošinu Burrenu a černá rašeliniště v oblasti Midlands (odkud pochází několik prehistorických zlatých ozdob vystavených v Dublinském národním muzeu), popřípadě se obrátit ke connemarským vrcholům hýřícím zlatou a purpurovou barvou. (str. 4)

Irsko_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorech

Paul Clements, Paul Gray, Ciara Kennyová, Norm Lengley a Ally Thompsonová jsou renomovanými novináři, spisovateli a cestovateli. Dlouhodobě se zabývají cestováním po evropských zemích a většina z nich se specializuje na Irsko.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Doporučujeme

Prohlédněte si další užitečné turistické průvodce z řady Rough Guides nakladatelství Jota. Některé zajímavé tipy můžete nalézt v našich článcích, např. průvodce:


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice. Turistické průvodce řady ROUGH GUIDES jsou v současné době nejobsáhlejšími publikacemi svého druhu na českém trhu. Jedná se o překlady britského nakladatele, který vydává průvodce již více než 25 let. Nakladatelství vydalo přes 90 turistických průvodců po různých zemích, městech či regionech, pravidelně po dvou až čtyřech letech jsou aktualizované.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeIrsko

Clements, Paul - Gray, Paul - Kennyová, Ciara - Lengley, Norm - Thompsonová, Ally

Jota, 2017

Napsat komentář