Poznejte města a národní parky amerického západu!

USA zapad
Západní část Spojených států amerických vás uchvátí nádhernými národními parky, magickými pláněmi i skalnatými horami. Země jako Aljaška, Havaj či Kalifornie vám teď budou blíže než kdy dřív.

Průvodce západem USA vás zavede do rušných velkoměst i velkolepých národních parků. Aktualizovaný turistický průvodce Západ USA přináší nové informace pro všechny, kteří se ať už na vlastní pěst anebo organizovaně rozhodnou navštívit tuto část Ameriky. Texas, Kalifornie, Aljaška či Havaj lákají Evropany odnepaměti. Někdo dá ovšem přednost nádherným pláním a skalnatým horám. V každém případě jsou ale perlou západní části USA unikátní národní parky, které by si neměl nechat ujít žádný turista. Průvodce je doplněn barevnými fotografiemi a podrobnými mapami. A samozřejmostí jsou aktualizované detailní informace o ubytování, stravování, zábavě či dopravě. Rozhodně je to ideální společník na cestách Amerikou.

 

USA západ

Autoři: kolektiv autorů Rough Guides
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 551
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7565-251-5
Doporučená cena: 748 Kč

Knihu USA západ vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Havajské ostrovy lákají především mimořádnými přírodními scenériemi, aktivními sopkami, plážemi lemovanými palmami, zelenými údolími, neskutečnými duhami a útesy. Leží uprostřed Tichého oceánu, 3200 km od západního pobřeží Severní Ameriky, ale přesto jsou pevnou součástí USA. Rok co rok přilákají víc než osm milionů turistů.
Honolulu na ostrově Oahu je s odstupem největší město celé Havaje, ale hlavním turistickým centrem je jeho rekreační přívažek Waikiki. Návštěvníky z celého světa přitahují také ostatní ostrovy: Hawaii, kterému se v marné snaze zabránit zmatkům říká Velký ostrov – Big Island –, Maui a Kauai. (str. 488)

USA zapad_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Doporučujeme

Prohlédněte si další turistické průvodce z prestižní řady Rough Guides nakladatelství Jota. Některé zajímavé tipy naleznete v našich článcích, např. průvodce:


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice. Turistické průvodce řady ROUGH GUIDES jsou v současné době nejobsáhlejšími publikacemi svého druhu na českém trhu. Jedná se o překlady britského nakladatele, který vydává průvodce již více než 25 let. Nakladatelství vydalo přes 90 turistických průvodců po různých zemích, městech či regionech, pravidelně po dvou až čtyřech letech jsou aktualizované.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUSA západ

kolektiv autorů Rough Guides

Jota, 2018

Napsat komentář