Za krásami Provence a Azurového pobřeží

Provence a Azurove pobrezi
Nakladatelství Jota vydalo další užitečnou knihu z oblíbené řady Rough Guides, průvodce malebnou Provence a úchvatným Azurovým pobřežím. Poznejte Cannes, Marseille a další úžasná místa!

Nový souhrnný průvodce Provence a Azurové pobřeží obsahuje přehledný úvod a základní informace, kde se zájemci dozví vše podstatné o cestě do obou regionů, cestování po oblasti, ubytování, stravování i místních zvyklostech. Následuje osm místopisných kapitol, postupujících od západních částí k východu: od Marseille, s odbočkou na sever do Avignonu, přes Alpy a národní park Mercantour směrem k Nice a východní části Riviéry. Osmá kapitola se věnuje také Monaku. Závěrečná kapitola souvislostí blíže seznamuje s dějinami, literaturou a frázemi francouzštiny, které můžou turisté využít při cestování. Vše doplňují nádherné fotografie, přehledné mapky a propojené odkazy.

 

Provence a Azurové pobřeží

Autoři: Neville Walker, Greg Ward
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 431
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7565-100-6
Doporučená cena: 548 Kč

Knihu Provence a Azurové pobřeží vydalo nakladatelství Jota.

 

Ukázka z knihy

Provence a Azurové pobřeží tvoří velkou a rozmanitou oblast s poli a rustikálními vesnicemi ve vnitrozemí Provence, východními a severními horskými částmi v oblasti Alpes-Maritimes a rušnou Riviérou s výraznou turistickou infrastrukturou a velkými silničními tahy na jihu. Přirozeným centrem Riviéry je Nice – rušné město s výraznými italskými vlivy, trochu omšelou architekturou z konce devatenáctého století a špičkovým uměním. Nice může posloužit jako skvělá základna s výborným jídlem, cenově dostupným ubytováním a rušnou noční zábavou. (str. 5)

Provence a Azurove pobrezi_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

 

Neville Walker

Neville Walker se od roku 2002 podílel na všech vydáních tohoto průvodce a je autorem nebo spoluautorem průvodců Rough Guides ostrovem Gran Canaria, Německem a Rakouskem. Pracuje jako nezávislý novinář a redaktor. Žije v Londýně a Rakousku a jeho blog s dojmy a postřehy z cest najdete na www.travelneville.com.

Greg Ward

Greg Ward spolupracoval na více než dvacítce příruček včetně průvodců nakladatelství Rough Guides Bretaní a Normandií, Francií, Španělskem, Řeckem, Spojenými státy, Havají, Barcelonou a Belize. Současně je autorem řady knih o hudbě a historii. Více se dozvíte na jeho webových stránkách www.gregward.info.

Informace o autorech byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.

 

Doporučujeme

Prohlédněte si další turistické průvodce z prestižní řady Rough Guides nakladatelství Jota. Některé zajímavé tipy naleznete v našich článcích, např. průvodce:


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice. Turistické průvodce řady ROUGH GUIDES jsou v současné době nejobsáhlejšími publikacemi svého druhu na českém trhu. Jedná se o překlady britského nakladatele, který vydává průvodce již více než 25 let. Nakladatelství vydalo přes 90 turistických průvodců po různých zemích, městech či regionech, pravidelně po dvou až čtyřech letech jsou aktualizované.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProvence a Azurové pobřeží

Walker, Neville - Ward, Greg

Jota, 2017

Napsat komentář