Knižní chvilka pro ženy

Zeny-o-zenach-pro-zeny
Dnešní tipy budou ve znamení čtení pro ženy. Na stránkách prezentovaných knih se tak můžeme zasnít a prožívat spolu s hlavními hrdinkami osudové lásky, zklamání i nečekané nesnáze. Prostě takové ideální letní čtení na dovolenou nebo k vodě. 

Úspěšná slovenská autorka s českými kořeny Táňa Keleová-Vasilková vydává další román. Slib vypráví o životě dvou žen, které žijí spokojený život. Jak už to tak ale v knihách i životě bývá, vše se může pořádně zamotat…

Slib

Autorka: Táňa Keleová-Vasilková

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-8111-563-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Slib vydalo nakladatelství Noxi.

Dvě kamarádky, dva rozdílné osudy. Alice, veterinářka, je šťastně vdaná, má dvě děti, fenku Doru, práci, která ji baví, a spoustu snů. Ten největší je cestovat a poznávat jiné země, a právě proto plánují s manželem cestu po Evropě. Iveta, novinářka, je svobodná a bezdětná. Miluje svou práci, domek na kraji Bratislavy, psa Dana a výlety po Malých Karpatech. Ke štěstí nepotřebuje ani chlapa, ani děti, jak s oblibou tvrdí. Dvě šťastné ženy. Cesty osudu jsou však nevyzpytatelné…

O autorce

Táňa Keleová-Vasilková je jednou z nejúspěšnějších spisovatelek na Slovensku. Narodila se v Chomutově v severních Čechách. Od svých čtyř let žije v Bratislavě. Narodila se v rodině slovenského publicisty a cestovatele Františka Keleho. Jako čtyřletá se přestěhovala s rodiči do Bratislavy, kde od té doby žije a pracuje. Vystudovala gymnázium a žurnalistiku na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. V letech 1987–1991 pracovala jako redaktorka v časopisech. Od roku 1991 je spisovatelkou na plný úvazek. Na kontě má čtyřiadvacet románů; téměř za všechny dostala ocenění Zlatá či Platinová kniha. Rychle si získala výsadní postavení mezi představitelkami tzv. ženské literatury. Čtenáři v Česku můžou znát tituly jako například Máma pro Veroniku, Cukr a sůl, Květiny pro LauruModrý důmDruháCo to bude? či Kouzlo všednosti

Zdroj informací: www.tanavasilkova.cz

————————————————

Nové vydání oblíbeného románu Magdy Váňové Sestra a sestřička čtenářům opět nabídne vhled do vztahu dvou sester, který rozhodně není ideální. Jejich problémy ve vzájemné komunikaci přináší mnohé nesnáze. Dokáží sestry tyto bariéry překonat?

Sestra a sestřička

Autorka: Magda Váňová

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7244-441-0
Doporučená cena: 379 Kč

 

Knihu Sestra a sestřička vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

Hlavními hrdinkami románu Magdy Váňové jsou sestry Hana a Ester. Jejich život s dlouholetým odstupem ovlivní stejní muži, ale protože nemají ve zvyku si svěřovat svá tajemství, nevědí o tom. Sesterské pouto mezi nimi je však natolik silné, že přes všechny neshody a konflikty si nakonec porozumí a překročí přehrady, které se mezi nimi vytvořily v dětství i dospělosti.

O autorce

Magda Váňová vystudovala na filozofické fakultě UK v Praze bulharštinu a etnografii. V letech 1980–1990 pracovala v Bulharském kulturním a informačním středisku v Praze. Po roce 1990 publikovala drobné překlady z angličtiny. Z bulharštiny pak přeložila prózy – Nikolaj Christozov: Po stopách zmizelých (Naše vojsko, Praha 1982), Bogomil Rajnov: Černé labutě (Melantrich, Praha 1984), Alexandr Karasimeonov: Dvojí hra (Mladá fronta, Praha 1987), Cvetan Severski: Osud je nevinný vrah (Naše vojsko, Praha 1990), Viktor Paskov: Balada o Georgu Henigovi (Světová literatura, 6/1989). Podílela se také na překladech bulharské poezie. Od roku 2000 se věnuje vlastní spisovatelské tvorbě. V nakladatelství Šulc-Švarc vydala například romány TerezaZapomeň na minulostSestra a sestřičkaKdyž ptáčka lapajíKukaččí mládě či Pavouk v síti.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc

————————————————

Nakladatelství Triton přináší již šesté pokračování rodinné ságy z pera Janette Okeové. Titul Sen lásky čtenáře opět zavede do rodiny Davisových a poodhalí další část z jejich osudu. Jak se Clark a Marty poperou s trápením svých dětí a vnoučat?

Sen lásky

Autorka: Janette Okeová
Přeložila: Wanda Dobrovská

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 140×213 mm
ISBN: 978-80-7553-807-9
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu Sen lásky vydalo nakladatelství Triton.

Je to malér, když se dvě holky zamilují do jednoho kluka. A co teprve když si některý mládenec myslí na dívku, která ho odmítá, zatímco zklamaná kamarádka soptí a nemůže sokyni přijít na jméno! Přesně to se přihodí děvčatům z rodiny Davisových. Belinda, nejmladší dítě Clarka a Marty, sní o povolání ošetřovatelky a líbí se jí handicapovaný farmářský synek s vlasy barvy havraního peří. Její o málo starší neteř Melissa, sečtělá a elegantní kráska, se připravuje na práci učitelky a je po uši zamilovaná do pohledného, sympatického Jacksona. Jenže toho zajímá spíš soucitná a láskyplná Belinda… Clarkovi a Marty tak nastávají těžké časy. Stále neúnavně podporují své děti a vnoučata na cestě za splněním snů a teď ještě aby řešili problémy dospívání a hasili planoucí vášně. Častěji než kdy dřív proto otevírají Bibli a ve vroucích modlitbách prosí Boha o ochranu a požehnání pro členy rodiny i celé komunity. Mezi sousedy totiž objevili několik ztracených a nešťastných duší, které Jeho pomoc zatvrzele odmítají, i když ji potřebují víc než kdokoli jiný.

Ukázka z knihy

Jediné, co dokázalo odvést Belindinu pozornost od Jacksona, byly cesty za pacienty, na něž ji občas s sebou bral Luke. K jeho práci patřilo navštěvovat nemocné v jejich domácím prostředí, a kdykoli měl ve své spádové oblasti případ, k němuž by se podle jeho mínění hodilo Belindu přizvat, vždycky se pro ni zastavil. Když jí zase začala škola, nemohla s bratrem vyjíždět k pacientům zdaleka tak často jako přes léto, a kdyby neměla plnou hlavu Melissy, školy a pochopitelně Jacksona, což vyplňovalo prakticky každou minutu jejího života, bezpochyby by jí omezení cest s Lukem vadilo. Ale bylo to, jak to bylo, Belinda byla vděčná za každou příležitost, a kdykoli spatřila přijíždět Lukovu bryčku, zavýskla radostí.

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku z knihy.

————————————————

Druhý díl románu Láska a sýr v Paříži se po roce vrací k hlavní hrdince Ellin, která se přestěhovala z Austrálie do Paříže. Nyní vše vypadá, že se už ustálilo, když do toho přijde neplánované těhotenství. Jak se s tím Ellin vypořádá? To už se dozvíte v knize Láska a kozy na venkově, kterou vydalo nakladatelství Metafora.

Láska a kozy na venkově

Dobrodružství s vůní sýra pokračuje na francouzské kozí farmě.
Autorka: Victoria Brownleeová
Přeložila: Hana Sichingerová

Počet stran: 316
Vazba: brožovaná
Formát: 126×200 mm
ISBN: 978-80-7625-109-0
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Láska a kozy na venkově vydalo nakladatelství Metafora.

Ellin život v Paříži se po zběsilém prvním roce, plném zvykání si na evropskou kulturu, pendlování mezi dvěma potenciálními objekty lásky a objevování stovek druhů sýra, konečně ustálil. Už půl roku žije se svým partnerem, prodavačem sýrů Sergem, a oba se mají báječně… dokud do jejich pohody nepřistanou vidle v podobě Ellina nečekaného těhotenství.

Ne že by z toho oba nebyli nadšení – právě naopak. Serge je dokonce nadšený natolik, že se rozhodne pro rodinu pořídit dům a přestěhovat Ellu z velkoměsta na venkov – na kozí farmu. Ella sice není z nápadu zrovna na větvi, ale slíbí mu, že dá vesnici šanci. Ostatně, nudit se tam rozhodně nebudou. Zatímco Serge má plné ruce práce se zvládnutím farmy, Ella se snaží najít společnou řeč s vesničany a vymýšlí, jak jednu ze stodol předělat na kavárnu a obchůdek se sýry. Pomocnou ruku jí nabídne šarmantní, anglicky hovořící cizinec Chuck, z čehož ale zase není dvakrát na větvi Serge, a nedorozumění, která z toho vzejdou, mají sílu otřást základy celého jejich vztahu…

V knize si na své přijdou nejen příznivci romantických příběhů, které se neberou příliš vážně, ale také gurmáni a milovníci sýrů a zvířat, neboť celý děj je, stejně jako v předchozím díle, prostoupený chutěmi a vůní francouzské kuchyně, sýrů a vína, a samozřejmě nechybí ani nezbedné stádo koz.

Ukázka z knihy

Nevěřícně jsem zírala na test. A jen těžko jsem se smiřovala s faktem, že okamžik, který mi obrátí život vzhůru nohama, se odehrává, kdy mám kalhoty napůl žerdi. Miminko, un bébé – ať jsem to řekla v kterémkoliv jazyce, pokaždé to znělo děsivě.

Merde! Zaklela jsem v duchu, natáhla jsem si kalhoty a spláchla. Jak se to stalo? Když jsem si včera test kupovala, chtěla jsem se spíš utvrdit v tom, že mé podezření je výplodem přehnané obrazotvornosti. Nikdy by mě nenapadlo, že bude pozitivní. Zhluboka jsem se nadechla a zastrčila si do podprsenky tyčinku, která mi měla převrátit život vzhůru nohama.

Přečtěte si celou ukázku z knihy.

O autorce

Victorie Brownleeová je původem australská spisovatelka a editorka, která nyní žije ve Francii. Její debutový román Láska a sýr v Paříži vyšel v roce 2018, v roce 2020 pak vychází pokračování nazvané Láska a kozy na venkově.

Zdroj informací: www.victoriabrownlee.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž plno skvělých knih za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Budeme rádi, když nám napíšete do komentářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSlib

Keleová-Vasilková, Táňa

Noxi, 2020

zobrazit info o knizeSestra a sestřička

Váňová, Magda

Šulc-Švarc, 2020

zobrazit info o knizeSen lásky

Okeová, Janette

Triton, 2020

zobrazit info o knizeLáska a kozy na venkově
Dobrodružství s vůní sýra pokračuje na francouzské kozí farmě.

Brownleeová, Victoria

Metafora, 2020

Napsat komentář