O nesnadné sesterské lásce

hands
Vezměme mnoho komplikací, osudových náhod a hledání sama sebe. Přidejme trochu touhy po štěstí, kapku naděje, mnoho překonávání překážek a hlavně moře sesterské lásky, která není zcela jednoduchá a bezpodmínečná, a vznikne nám nový román Magdy Váňové.

Kniha Sestra a sestřička čtivým a pozoruhodným způsobem přináší vlastní výklad toho, co vlastně znamená a obnáší sesterství. Popisuje tím ale i veškeré vztahy, které nejsou vždy samozřejmé a lehké. Slouží jako hladivá výpověď o nacházení cesty k tomu, co bylo dříve zpřetrháno, o útěše a odpouštění.

Magda Váňová (*1954) je spisovatelkou, novinářkou a zároveň překladatelkou z angličtiny a bulharštiny. Své prózy nejdříve publikovala v časopisech, od roku 2003 tak činí prostřednictvím nakladatelství Šulc-Švarc. Pod jeho křídly vydala už například romány Tereza, Zapomeň na minulost, Když ptáčka lapají, Ať myši nepláčou či soubor románových povídek Náhoda nebo osud.

Román Sestra a sestřička jedinečným způsobem zachycuje, jak si mohou být dvě sestry vzdálené a zároveň blízké. Když bylo Haně jedenáct let, pokusili se rodiče o restart manželství a pořídili si Ester. Mladší sestřička si uměla odmalička získávat pozornost dospělých a na Hanu se i přes její větší povinnosti v rodině pozapomínalo. Do života Hany a Ester vstupují s větší přestávkou stejní muži, ale protože sestry nemají ve zvyku si svěřovat svá tajemství, nevědí o tom. Obtížně si utvářejí správnou představu o naplněném životě a často si šlapou po štěstí. Když obě ve stejné době přijdou do jiného stavu, Hana je už dlouho vdaná a Ester teprve končí školu a vyhraje mezinárodní soutěž kadeřníků. Sestry si komplikují život neshodami a paličatostí, dokud mladší z nich úplně nedospěje, ale pouto, které mezi nimi vždycky existovalo, je natolik silné, že přes všechna klopýtnutí i cílené podrazy k sobě znovu naleznou cestu.

 

Sestra a sestřička

Autorka: Magda Váňová

Rok vydání: 2014
Počet stran: 416
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7244-277-5
Vydalo: nakladatelství Šulc-Švarc

Přečtěte si více o knize Sestra a sestřička

 

Nakladatelství Šulc-Švarc

Působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Do konce roku 2013 vydalo nakladatelství přes 250 původních děl českých autorů. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu. Ke kmenovým autorům nakladatelství patří Ludmila Vaňková, Magda Váňová, Jiří Žáček, Zdena Frýbová, Pavel Frýbort, Karel Štorkán, Ota Ulč, Jan Šmíd, Miloslav Šimek, Jiří S. Kupka, Helena Longinová, Anna Bauerová, Valja Stýblová, Iva Lecká.

Zdroj informací a obrázků: sulc-svarc.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSestra a sestřička

Váňová, Magda

Šulc-Švarc, 2014

Napsat komentář