První čtení

deti ctou
Patříte mezi malé čtenáře, kteří si teprve osvojují písmenka? Rádi byste si procvičili nabyté znalosti? Stačí sáhnout po zajímavých pohádkách a příbězích plných dobrodružství a krásných ilustrací. Navštívíte Lampálii, poznáte skřítky náladovníčky či obyvatele travní říše.

Liška Šiška patří mezi nejoblíbenější hračky Adélky, která si ji občas bere s sebou do školky. Jednoho dne ji tam ale zapomene. Napadlo vás někdy, co se děje s hračkami, když jsou jejich majitelé pryč? To zjistíte díky příhodám Šišky.

Znáte malou Adélku, která tak ráda chodí do školky a pomáhá paní učitelce uklízet hračky? Adélka má svou oblíbenou plyšovou hračku lišku Šišku a tu si občas bere do školky s sebou. Jednoho dne ji ale ve školce zapomene.
Co bude s liškou Šiškou? Jak se ve školce zabaví, bude mít co jíst a nebude jí tam smutno? A co vůbec dělají hračky ve školce, když jsou kluci a holky doma? Všechno se dozvíte, když si přečtete milou pohádku o tom, co se děje ve školce, když děti odejdou.

Liška Šiška ve školce

Autorka: Iva Gecková
Ilustrovala: Bára Buchalová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 172×225 mm
ISBN: 978-80-271-2079-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Liška Šiška ve školce vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Iva Gecková pochází z jihočeského Písku, kde vystudovala obchodní akademii. Po studiu dlouhou dobu pracovala ve státní správě a při třetí mateřské dovolené se konečně začala naplno věnovat svému koníčku – psaní. Pro Český rozhlas napsala několik pohádek, jejichž knižní vydání se chystá. Se svojí velkou rodinou žije v Lysé nad Labem. Napsala knihu Florentýna a kouzelná kniha (naše ukázka), Čertí babička (naše ukázka), Jak to chodí v psí školce (naše ukázka) či Štěpán Kobliha není žádná bábovka (naše ukázka), Osel SiprdKamarádi ze záhrobí (naše ukázka) a Jak to bylo s panem Vlkem.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Dosud nepoznaná Lampálie se ocitla v nebezpečí! Její mírumilovní obyvatelé se musí vypořádat s hrozbou, a přitom se čtenáři dozví mnoho zajímavých informací o této zemi a zjistí, kdo je nejstatečnější Lampálice.

Víte, kde leží Lampálie? Jak se jmenuje nejstatečnější Lampálice ze všech a na čem nejraději jezdí? Pokud si nejste jisti, nevadí, my vám o Lampálii budeme vyprávět dobrodružný příběh, kdy se celá země rozkládající se ve svitu jedné pouliční lampy (a ani o fous dál) ocitla v bezprostředním ohrožení. Přestože jsou její obyvatelé mírumilovní, objevují se náznaky, že by na jejich domov mohl mít zálusk někdo jiný. Zakousněte se do dramatických událostí stejně jako se mlsní Lampálové zakusují do pampeliškových koláčů.

Ukázka z knihy

Potom společně vyrazily na pomoc s podzimním úklidem. Bylo potřeba shrabat spadané listí i povalující se žaludy. Zejména práce s listím byla vzhledem k větru složitá. Občas se stalo, že fouklo a odklizená cestička byla zase plná listí.
„Nedá se nic dělat, milá Bodlinko, musíme se do toho dát znovu. Lampálie musí být jako ze škatulky,“ pokrčila rameny Zoja a pustila se znovu do práce. (str. 10)

Lampalie v ohrozeni

Lampálie v ohrožení

Autor: Martin Šinkovský
Ilustroval: T762

Počet stran: 84
Vazba: brožovaná
Formát: 185×185 mm
ISBN: 978-80-7553-771-3
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Lampálie v ohrožení vydalo nakladatelství Triton. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

————————————————

Pohodlně se uvelebte ve svých postýlkách a nechte se od rodičů ukolébat povídkami na dobrou noc, v hlavní roli s náladovníčky. To jsou malí skřítci, kteří mají vliv na náladu, rozhodování či chování.

Řádí u vás doma náladovníčci? Kniha vás naučí rozeznat je a rozkryje vám nejedno tajemství běžných situací, ve kterých se ocitáte se svými dětmi.
Náladovníčci jsou malí skřítkové žijící bezpečně ukryti v tajemných cestách dětských hlaviček a v zákoutích jejich pokojíků. Mají na starosti nálady, rozhodování, rozmary, chování a mnoho dalšího. Pusťte se do čtení a sami se přesvědčte, zdali se u vás některý z náladovníčků také nezabydlel.

Ukázka z knihy

Legohrátek sbíravý, skoro každý ho zná. Kdo ho doma má, spoustu dobrodružství zažívá.
Jeho tělo, sestavené z legokostiček, je obdařené velkou silou. Hlavu má plnou nápadů a z kapes se mu neustále sypou legodílky. které trousí všude za sebou. Jeho tvrdé kostičkové nohy tyto dílky necítí. Ostatní náladovníčci však ano. (str. 15)

Kniha skritku naladovnicku

Kniha skřítků náladovníčků

S povídkami na dobrou noc
Autorka a ilustrátorka: Dagmar Medzvecová

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 170×248 mm
ISBN: 978-80-271-2905-8
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Kniha skřítků náladovníčků vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si ukázku.

O autorce

Dagmar Medzvecová je ilustrátorka, kreslířka, spisovatelka a máma dvou holčiček. Svoji tvorbu věnuje především dětem. Nechává štětce, pastelky a grafické pero utvářet fantaskní světy plné pohádkových postav, lesních víl, skřítků, zvířat a přírody. Narodila se v roce 1986 v malém městě Stod v západních Čechách a v současné době žije se svojí rodinou v Praze.
Malování, kreslení a psaní ji baví od dětství – nevynechala snad jedinou výtvarnou soutěž. Přestože je jejím vzděláním knihovnictví a informatika (tomuto oboru se věnovala jak na střední, tak vysoké škole), po několika letech práce ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje a následné práce v soukromém sektoru se vrátila ke své největší lásce – k pastelkám, štětcům a psacímu peru.
Spojení knih a obrázků je pro ni tou nejhezčí možnou kombinací a inspirací jsou jí její dvě malé dcerky. Svými texty a obrázky pravidelně přispívá do dětského časopisu Dráček.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Poznejte obyvatele travní říše prostřednictvím stručných příběhů. Ty jsou psány velkým tiskacím písmenem, doprovází je krásné ilustrace a pomohou dětem osvojit si čtení zábavnou formou.

Krátké příběhy ze života obyvatel travní říše. Kniha vychází ze zásad genetické metody výuky čtení. Všechny příběhy v knize jsou tedy psány velkým tiskacím písmem a jsou řazeny od pohádek čtenářsky jednodušších až po ty složitější (pohádky dvoj až trojslabičné). Svojí délkou jsou taktéž příběhy přizpůsobeny začínajícím čtenářům, aby si je děti mohly číst samy ať už doma, ve škole či v družině.

Ukázka z knihy

Co se septa v trave

Co se šeptá v trávě

Autorka: Eva Horáková
Ilustrovala: Vendula Hegerová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 172×222.1 mm
ISBN: 978-80-262-1580-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Co se šeptá v trávě vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorce

Eva Horáková je učitelka s dlouholetou praxí, matka dvou dětí, učí na 1. stupni ZŠ, v nakladatelství Portál jí vyšly knížky prvního čtení (pro genetickou metodu) ZvířátkaSvět hraček a herPohádkový světPohádky pro všední denV zoo není žádná nuda nebo Do pohádky se zvířátky či Moje maminka je nej.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Hlavní hrdinka Kitty má za maminku superhrdinku a těší se na svůj výcvik. Ale bojí se tmy, a tak když přijde její první případ, musí najít odvahu a čelit strašidelné tmě. Podaří se jí to? A pomůže zvířátkům v nouzi?

Úžasné dobrodružství za měsíčního svitu…
Kitty má jedno velké tajemství – její maminka má kočičí superschopnosti.
Kitty se těší, že jednou bude stejně jako ona běhat v noci po střechách a pomáhat lidem a zvířátkům.
A první dobrodružství na sebe nenechá dlouho čekat. O pomoc ji požádá kocour Figaro.
Jenomže Kitty se bojí tmy a noční svět je tak děsivé místo!
Najde dost odvahy, aby překonala svůj strach a vydala se do strašidelné tmy? Dokáže pomoct zvířátkům v nouzi, pro která je poslední nadějí?

Ukázka z knihy

Rodina Kitty měla totiž jedno zvláštní tajemství, Maminka měla kočičí superschopnosti a každou noc vyrážela za dobrodružstvími, při kterých pomáhala lidem a zvířátkům. Viděla ve tmě, uměla šplhat po zdech a dokonale balancovat na střechách.  Její supercitlivé kočičí smysly ji spolehlivě napověděly, že se blíží potíže. Ale vůbec nejlepší bylo, že uměla mluvit s kočkami. (str. 9)

Kitty a jeji prvni nocni dobrodruzstvi

Prolistujte si ukázku.

Kitty a první noční dobrodružství

Autorka: Paula Harrisonová
Ilustrovala: Jenny Lovlieová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 139×190 mm
ISBN: 978-80-271-2597-5
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Kitty a první noční dobrodružství vydalo nakladatelství Grada. Podívejte se na další dobrodružství Kitty.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLiška Šiška ve školce

Gecková, Iva

Grada, 2020

zobrazit info o knizeLampálie v ohrožení

Šinkovský, Martin

Triton, 2020

zobrazit info o knizeKniha skřítků náladovníčků
S povídkami na dobrou noc

Medzvecová, Dagmar

Grada, 2020

zobrazit info o knizeCo se šeptá v trávě

Horáková, Eva

Portál, 2020

zobrazit info o knizeKitty a první noční dobrodružství

Harrisonová, Paula

Grada, 2020

Napsat komentář