Seznamte se s historií Švýcarska

Dejiny Svycarska
Země luxusních hodinek a šperků, lahodné čokolády a výtečného sýra ukrývá řadu tajemství i zajímavostí. Poznejte ji díky podrobné publikaci Dějiny Švýcarska, která nyní vychází v nové podobě.

Švýcarsko je alpskou zemí, jejíž historický vývoj byl determinován hornatým rázem krajiny či přítomností průsmyků, spojnic Apeninského poloostrova se zaalpskou Evropou. Nynější finanční velmoc se sídlem řady mezinárodních institucí, jež svou společnou identitu vztahuje i ke smlouvě o věčném spolku z roku 1291, si již dvě staletí pečlivě střeží svou neutralitu. Autoři se však neomezují jen na „velké dějiny“ vládců a zlomových momentů, ale mapují rovněž místní zvyky, kulturu, sousedské vztahy či všudypřítomný vliv přírodních podmínek.

 

Dějiny Švýcarska

Autoři: Georg Kreis, Werner H. Meyer
Přeložili: Jiří Ohlídal, Jiří Knap

Počet stran: 292
Vazba: vázaná
Formát: 160×210 mm
ISBN: 978-80-7422-304-4
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Dějiny Švýcarska vydalo Nakladatelství Lidové noviny v edici Dějiny států.

 

Georg Kreis

Prof. Georg Kreis, zabývající se novodobými a moderními švýcarskými dějinami, vystudoval historii, germanistiku a geografii na univerzitách v Basileji, Paříži a Cambridgi. Patří ve Švýcarsku mezi veřejně uznávané osobnosti.

Informace byly čerpány ze stránek Nakladatelství Lidové noviny.

 

Werner H. Meyer

Prof. Werner H. Meyer, emeritovaný profesor Basilejské univerzity, který sepsal první část do konce 16. století, je předním znalcem starších dějin Švýcarska a zejména problematiky hradů a středověké archeologie.

Informace byly čerpány ze stránek Nakladatelství Lidové noviny.

 

Dějiny států

V edici Dějiny států Nakladatelství Lidové noviny vyšla již řada zajímavých publikací o nejrůznějších zemích, např. Dějiny MongolskaDějiny Iráku, Dějiny IndieDějiny Španělska, Dějiny Ruska nebo Dějiny Makedonie.


Nakladatelství Lidové noviny vzniklo v roce 1993 v deníku Lidové noviny. Tento původ do jisté míry předurčil vydavatelský směr NLN. Tituly a projekty mají převážně odborný, vzdělávací a informační charakter s důrazem na mimořádnou náročnost, kvalitu a novost obsahu i zpracování. Nakladatelství se cítí odpovědné za obsah textů, které připravuje, i za myšlenky, které svou prací podporuje. Je pro něj důležité správné a bohaté užívání českého jazyka a váží si toho, že s ním spolupracuje řada vynikajících odborníků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDějiny Švýcarska

Kreis, Georg - H. Meyer, Werner

Nakladatelství Lidové noviny, 2019

Napsat komentář