Příběhy z manželské poradny

Den jako stvoreny pro vaznou znamost_uvodni
Již osmé vydání humorných povídek z prostředí soudních síní zaujme nejen ženy. Příběhy manželských konfliktů s úžasně vykreslenými postavami vás zavedou také do poradny, kde se musí se zajímavými situacemi vyrovnávat i sám psycholog.

Knihu o partnerských krizích, které končí v manželské poradně nebo v soudní síni, napsala Zdena Frýbová se zaujetím pro psychologii postav, jedinečnost jejich příběhu a také se smyslem pro humor, který může v životě ledacos vyřešit.

 

Den jako stvořený pro vážnou známost

Autorka: Zdena Frýbová

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7244-4366-6
Doporučená cena: 320 Kč

Knihu Den jako stvořený pro vážnou známost vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

 

Ukázka z knihy

Tam, kde bych s klidným profesionálním i lidským svědomím řekl: Milá paní, koukejte se rozvést a najít si normálního mužského a dětem normálního tátu, mě Franta tlačí, abych rozpadající se rodinu udržel. V posledních letech je to asi desátý případ, co mi takhle vnutil. Franta totiž ignoruje obecně uznávanou teorii indikovaného rozvodu v rodině alkoholika a prosazuje teorii vlastní, která má, připouštím, jistou logiku: rozvede-li se alkoholik, je to sice vysvobození pro manželku i děti, jenomže pokud je to chlap poměrně mladý a dosud ne úplně zchátralý, ožení se nám obratem znova a za chvíli jsou tu další oběti – další děti. (str. 8)

 

Zdena Frýbová

Zdena FrýbováZdena Frýbová po maturitě pracovala v Mariánských Lázních v administrativě. Když se poté vrátila zpět do Prahy, usedla k novinařině a psaní z povolání. Její debut přišel v roce 1955 v deníku Práce, psala do slovenských a českých periodik. Používala pseudonym Zdena Redlová, pod kterým vydala první dvě knihy. Byla spisovatelka, novinářka, autorka humoristických a společenských románů, které se v době svého vzniku staly bestselery. Inspirovala se profesními romány. Její román Milostí prezidenta se umístil na druhém místě nejprodávanějších knih v roce 2007. Ve většině svých děl se soustřeďuje na pracovní problematiku, propojuje psychologické, kriminalistické a reportážní postupy. Často se inspirovala profesními romány A. Haileyho. Volbou atraktivního prostředí, zajímavé společenské tematiky a dramatickým dějem jsou její prózy oblíbené u velkého čtenářského okruhu. Důkazem jsou například knihy Robin druhý a jeho rodinaMafie po ČeskuNoc jako stvořená pro nevěru nebo Z neznámých důvodů.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Šulc-Švarc.


Nakladatelství Šulc-Švarc působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Celkový počet vydaných publikací již přesáhl číslo 500. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDen jako stvořený pro vážnou známost

Frýbová, Zdena

Šulc-Švarc, 2019

Napsat komentář