Věda vs. manželství

Z neznamych duvodu
Anna Berková je velmi inteligentní doktorka přírodních věd. Avšak co se týče vztahů, je snadno zranitelná. Její muž, schopný ředitel výzkumného ústavu, se v manželství projeví jako slaboch. Anna se tak ocitá v pasti.

Doktorka Anna Berková je ambiciózní vědecká pracovnice, která pracuje na výzkumu nových léků proti rakovině. Z neznámých důvodů se provdá za ředitele biochemických laboratoří Zouhara, jenž žárlí na její vědecké úspěchy a nakonec se dopustí absurdního morálního selhání. Přímočará Anna si dosud vždy dokázala poradit se všemi překážkami, ve svém manželství však stojí před problémem, který neumí vyřešit a ani se mu nedokáže vyhnout.

 

Z neznámých důvodů

Autorka: Zdena Frýbová

Počet stran: 544
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 136×206 mm
ISBN: 978-80-7244-420-5
Doporučená cena: 385 Kč

Knihu Z neznámých důvodů vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

 

Ukázka z knihy

Dne 27. května 1985 ve 14 hodin bylo ve velké obřadní síni pražského krematoria shromážděno dvě stě osmdesát osob, sedmnáct věnců a devětadvacet kytic. Tabulka před stórou oznamovala, že se koná pohřeb RNDr. Miloše Zouhara, CSc.
Strnulé tváře přítomných mužů – strnulé především faktem, že infarkt myokardu klátí jejich generaci na potkání – nepatrně ožily, když do přeplněné síně, teď již důstojně ztichlé, ze soukromého salonku postranními dveřmi vstoupila RNDr. Anna Berková-Zouharová, CSc., zavěšená do profesora Prokopa, svého bezprostředního nadřízeného, a po svém druhém boku do jeho manželky. (str. 6)

 

Zdena Frýbová

Zdena FrýbováZdena Frýbová po maturitě pracovala v Mariánských Lázních v administrativě. Když se poté vrátila zpět do Prahy, usedla k novinařině a psaní z povolání. Její debut přišel v roce 1955 v deníku Práce, psala do slovenských a českých periodik. Používala pseudonym Zdena Redlová, pod kterým vydala první dvě knihy. Byla spisovatelka, novinářka, autorka humoristických a společenských románů, které se v době svého vzniku staly bestselery. Inspirovala se profesními romány. Její román Milostí prezidenta se umístil na druhém místě nejprodávanějších knih v roce 2007. Ve většině svých děl se soustřeďuje na pracovní problematiku, propojuje psychologické, kriminalistické a reportážní postupy. Často se inspirovala profesními romány A. Haileyho. Volbou atraktivního prostředí, zajímavé společenské tematiky a dramatickým dějem jsou její prózy oblíbené u velkého čtenářského okruhu. Důkazem jsou například knihy Robin druhý a jeho rodinaMafie po ČeskuNoc jako stvořená pro nevěru nebo Den jako stvořený pro vážnou známost.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Šulc-Švarc.


Nakladatelství Šulc-Švarc působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Celkový počet vydaných publikací již přesáhl číslo 500. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZ neznámých důvodů

Frýbová, Zdena

Šulc-Švarc, 2018

Napsat komentář