Nenechte si ujít v týdnu od 27. května do 2. června 2019

nenechte_si_ujit
Čas běží jako voda a máme před sebou poslední květnový týden. Pokud jde o literární akce, příští týden se jich opět koná mnoho. Můžete například zajít na křest knihy Markéty Harasimové či na besedu o nové knize Timothy Snydera.

Kromě toho se bude křtít nová kniha Pavla Kohouta a těšit se můžete i na autorské čtení Jiřího Březiny.

Hned první den týdne se koná zajímavý křest. V pondělí 27. května spatří v pražském Paláci knih Luxor světlo světa kniha Šárky Vávrové Jak k nám tělo promlouvá: Nemoc jako vzkaz duše. Autorka je zkušená terapeutka a ve své knize se věnuje velice často probíranému tématu – psychosomatice. Přináší rady, jak odkrýt příčiny potíží a jak tyto problémy řešit. Knihu pokřtí známé osobnosti, například Patricie Solaříková, Lucie Zedníčková, Martin Zounar či Petra Nesvačilová. O hudební doprovod se postará Bára Štěpánová. Akce začíná v 16.00.

úterý 28. května se v Knihkupectví Dobrovský na Václavském náměstí uskuteční křest knihy spisovatelky Markéty Harasimové. Její novinka Potemnělý ráj vypráví osudy hlavní hrdinky Laury, která si otevře vlastní restauraci a začne se jí dařit. Nicméně její úspěch je trnem v oku mnohým lidem a Laura začne čelit nejrůznějším útokům. Kmotry knihy se stanou Alexej Pyško, Ivo Šmoldas, Pavel Trávníček a Marian Vojtko. Akce začíná v 17.00 a čekání si můžete zkrátit třeba rozhovorem s autorkou, který jsme vám před časem přinesli.

Vrátíme se do pražského Paláce knih Luxor. Ve středu 29. května se zde totiž koná křest knihy Pavla Kohouta Ten žena a ta muž. Jedná se už o třetí vydání této knihy, což je důkazem jejího úspěchu. Příběh vypráví o mladém muži, který má spíše ženskou povahu, a o ženě, která je naopak více jako muž. Děj se odehrává během sametové revoluce, což mu dodává tu správnou dynamiku, ale knize nechybí ani vtip. Autor tuto knihu napsal už před pětadvaceti lety a nyní se rozhodl ji dopsat. Vy se tak můžete zúčastnit jejího křtu; začíná v 17.00.

Podíváme se také do jihomoravské metropole. Ve čtvrtek 30. května se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena, na pobočce Vinohrady, uskuteční další Čtení pro nejmenší. Tentokrát si děti poslechnou ukázku z knihy Den, kdy voskovky řekly dost spisovatele Drew Daywalta. Jestliže máte doma malého čtenáře, určitě s ním do knihovny zajděte, uvidíte, že bude nadšený. Čtení začíná v 16.00.

Ve čtvrtek 30. května přijede do Knihkupectví Nový Smíchov v Praze spisovatel Jiří Březina a bude zde mít autorské čtení, besedu a autogramiádu. Autorovi nedávno vyšla nová kniha Vzplanutí, Je plná napětí – hlavní hrdina, detektiv Tomáš Volf, totiž řeší podezřelý případ uhořelé ženy. O této knížce, ale i obecně o četbě, psaní a detektivkách si můžete přímo s autorem popovídat. Akce začíná v 17.00, tak si ji nenechte ujít.

A na závěr se podíváme do pražské Knihovny Václava Havla. Ve čtvrtek 30. května se zde koná velice zajímavá beseda o nové knize amerického historika Timothy Snydera. Jeho nový titul Cesta k nesvobodě na základě výzkumu a prostřednictvím událostí v poslední době v Rusku, na Ukrajině, v USA i v Evropě ukazuje podstatu hrozícího nebezpečí. Autor poskytuje svědectví o vzestupu autoritářství a zároveň nabízí cestu ven ze všeobecné nejistoty. O knize budou debatovat historici David Svoboda a Petr Hlaváček, pedagog a politik Alexandr Vondra a překladatel knihy Martin Pokorný. Beseda začíná v 19.00.

 Na další literární akce se můžete podívat do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář