Zkraťte si českání na Ježíška

deti vanoce
Štědrý večer je za dveřmi a pro nedočkavce máme ideální způsob, jak se do té doby zabavit. Stačí si vzít do ruky některou z dnešních knih s vánoční tematikou. A uvidíte, jak ten čas uteče! Ani se nenadějete a uslyšíte cinkání zvonečku…

Vánoční pohádka Sněhová víla nabízí ideální příběh na dobu, kdy za okny padá snížek. Přemýšleli jste někdy nad tím, kdo na sníh dohlíží? No přeci víla, která se ale musí vypořádat s ošklivou kletbou…

Jednoduchý vánoční příběh pro malé čtenáře, vhodný jako první čtení.
Sněhová víla přichází tak jako každý rok na zem, aby dohlížela na sněžení. Zlý čert však na ni seslal kouzlo, které způsobí, že je jí taková zima, že nemůže pracovat. Víla se od moudrého výra dozví, že ji může zachránit jedině petrklíč. Všude za okny jsou však jenom vánoční hvězdy či vánoční kaktusy. Víla je zoufalá. U kostela ji však uvidí malý chlapec a vezme ji do dlaní. Jmenuje se Petr a má zvláštní příjmení – Klíč. Zlé kouzlo je zlomeno a pro vílu je to ten nejkrásnější vánoční dárek.

Ukázka z knihy

S ní na zem se vrátila i sněhová víla Apolenka. Na velkých bílých vločkách se snesla na střechu kostela. Rozhlédla se po městečku. Potěšilo ji, že je celé pod sněhem. Spokojeně se usmála. Pak se pomalu sklouzla po střeše a polehoučku slétla až na zem.

Snehova vila

Na stránkách nakladatele najdete další ukázky.

Sněhová víla

Autorka: Daniela Krolupperová
Ilustrovala: Lucie Dvořáková

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1398-7
Doporučená cena: 225 Kč

Knihu Sněhová víla vydalo nakladatelství Portál.

————————————————

Vydejte se opět na kouzelnou cestu do Arendellu. Čekají tam známé postavy jako Elsa, Anna, Olaf a jejich kamarádi. Prožijte s nimi jejich dobrodružné příhody, při kterých se rozhodně nebudete nudit!

Příběh o tom, jak Anna sesterskou láskou zachránila Arendelle od věčné zimy, zná každý, ale už jste slyšeli o Oakenově nejlepším vynálezu? O málem nevydařeném pikniku, který se nakonec proměnil ve skvělý zážitek? O královské cestě Anny a Elsy? O hlídání rozpustilých trollích batolat? Tyto úžasné příběhy a k tomu čtyři další najdete pěkně pohromadě v tomto šikovném boxu. Pusťte se do čtení!

Ukázka z knihy

Ledove kralovstvi box

Ledové království

BOX

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 210×298 mm
ISBN: 978-80-252-4436-4
Doporučená cena: 399 Kč

 

 

Knihu Ledové království vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Andělka vypadá jako roztomilá a nevinná holčička, ale zdání může klamat. Je to stejná nezbednice jako její spolužák Rošťák Bertík, možná dokonce i větší!

Kdo si oblíbil příběhy Rošťáka Bertíka, určitě si musí přečíst i knížky s Čerticí Andělkou! Bertík a Andělka chodí do stejné třídy, takže v obou sériích se objevují stejné postavy – kromě dětských hrdinů také paní učitelka Prospěšná, školník pan Bručoun a mnoho dalších.
A pozor – Andělka Hezoučká možná vypadá jako roztomilá a způsobná holčička, ale opak je pravdou!

Ukázka z knihy

Certice_Andelka

Čertice Andělka

Autor: Alan MacDonald
Ilustroval: Dave Roberts

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7211-498-6
Doporučená cena: 148 Kč

 

Knihu Čertice Andělka vydalo Nakladatelství NAVA.

————————————————

Vánoční čas není jen o pečení cukroví, zdobení stromků či nadělování dárků. Pojí se s ním řada tradic a zvyků. A nejenom zima, ale i další roční období se mohou pochlubit významnými svátky a tradicemi. Vydejte se na pouť tradičním českým rokem za doprovodu ilustrací Josefa Lady.

Rádi byste dětem vyprávěli o českých tradicích? V této knize vám přiblížíme nejen ty nejznámější svátky, zvyky a obyčeje, ale také zde najdete známá lidová říkadla, pořekadla, písničky, pranostiky i vánoční a velikonoční koledy. Dozvíte se spoustu zajímavostí o našich klasických symbolech, lidových pověrách či oblíbených dětských hrách, které neodmyslitelně patří k tradičnímu českému roku.
Prožijte a vychutnejte si rozkvetlé jaro, nádherné léto, barevný podzim i kouzelný zimní čas spolu s krásnými ilustracemi Josefa Lady.

Ukázka z knihy

Tradicni cesky rok

Tradiční český rok – Josef Lada

Svátky, tradice, zvyky, pověry, říkadla, písničky, pranostiky, koledy

Ilustroval: Josef Lada
Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 220×280 mm
ISBN: 978-80-247-5173-3
Doporučená cena: 499 Kč

 

Knihu Tradiční český rok – Josef Lada vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte ukázku.

————————————————

K Vánocům neodmyslitelně patří i koledy. Hrají je v obchodních centrech a řada rodin si je zpívá u vánočního stromečku před tím, než se vrhnou na rozbalování dárků. Pokud jich znáte málo nebo si nejste jistí textem třetí sloky, a chtěli byste si zazpívat, sáhněte po tradičním zpěvníku.

Praktický zpěvník koled z Čech, Moravy a Slezska. Obsahuje známé i méně známé vánoční melodie a texty. Zpěvník je určen pro muzicírování doma, ve školách, v kostelích a sborech, na koledách u domovních dveří, na návsích i náměstích.
Praktický formát, kroužková vazba a notový zápis jsou přizpůsobeny obecnému užití pro jednotlivce i větší skupiny.
Naše vánoční písně, někdy poetické, jindy syrové, jsou plodem lidové tvořivosti a zbožnosti, prosté úcty našich předků. Ti betlémskou událost rozjímali – promýšleli a prociťovali – a věřili, že ten malý chlapec je Boží Syn a že „nám, nám narodil se“! Shromážděné texty s jednoduchým připomenutím melodie a několika akordy jsou „nápovědou“ pro doprovod klavíru či kytary, flétničky, houslí… – ale především pro vaše hlasy.

Ukázka z knihy

Byla cesta, byla ušlapaná,
kdo ju šlapal, kdo ju šlapal?
Matka Krista Pána.

Postřetla ju tam svatá Alžběta,
kam ty kráčíš, kam ty kráčíš,
sestřičko má milá?

Kráčím, sestro, kráčím do kostela,
posluchať mše, poslúchať mše,
svatého nešpora.

Zpívání u jesliček

50 vánočních písní

Počet stran: 70
Vazba: kroužková
Formát: 150×206 mm
ISBN: 978-80-7566-029-9
Doporučená cena: 149 Kč

 

Knihu Zpívání u jesliček vydalo Karmelitánské nakladatelství.

————————————————

Adventní doba představuje ideální čas k zamyšlení se a rozjímání. Za tímto účelem vznikla kniha Ten vánoční čas, kdy texty písní doprovází nádherné ilustrace a součástí knihy je i CD.

Ten vánoční čas, dočkali jsme zas;
ptáčci v oblacích zpívají, pastuškové vytrubují,
co to nového, neslýchaného?
To jsou slova první sloky koledy z Velké nad Veličkou, kterou zkušená pedagožka Jiřina Rákosníková zvolila jako motto knihy s okouzlujícím tématem Vánoc.
Po první spolupráci s akademickým malířem Janem Kudláčkem, který našel pochopení pro přinesené téma Hrajeme si u maminky – procházkou zahrádkou kvítí poezie, písniček, rozpočítadel a ukolébavek prostupující celý rok dítěte v rodině, vznikala druhá kniha, Ten vánoční čas, doslova rukou společnou. Téma Vánoc bylo, je a doufejme vždy bude tématem k zamyšlení ať již nad dárky pro naše milé, kterým chceme alespoň jednou do roka dát najevo svoji přízeň, ale především je to doba zastavení, rozjímání! Jiřina Rákosníková nás touto dobou provází s pomocí říkadel, popěvků, vánočních koled. Texty písní jsou kromě bohatých ilustrací doprovázeny notovými záznamy, a tak domácímu muzicírování nestojí nic v cestě. Zbývá jen doufat, že se vrátí doba zastavení a opravdového naslouchání, či ještě lépe společného zpívání, koledování. Zvláště když nám díky přiloženému CD budou společníky vynikající hudebníci Marko Ivanovič, Jiří Pavlica a další.

Ukázka z knihy

Ten vanocni cas

Ten vánoční čas + CD

Autoři: Jan Kudláček, Jiřina Rákosníková
Ilustroval: Jan Kudláček

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 215×217 mm
ISBN: 978-80-7429-882-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Ten vánoční čas + CD vydalo nakladatelství Vyšehrad. Můžete si přečíst ukázku.

————————————————

O Vánocích se plní i ty nejdivočejší představy a dějí se vánoční zázraky. Takový zázrak čeká i na Viléma Kolíska, který prožije vánoční dobrodružství spolu se Štědrosaurem a Santa Clausem.

Zapomeňte na všechno, co jste si mysleli, že víte o severním pólu, a vydejte se vstříc štědrovečernímu dobrodružství s chlapcem jménem Vilém Kolísko, se skřítkem Nudlíkem, Santou (ano, s opravdovým a skutečným Santa Clausem), se zlounem, kterému se přezdívá Lovec, a s tím nejpodivnějším dinosaurem na světě… Štědrosaurus prožije s Vilémem den, kdy se i nemožné může stát možným, když po tom z hloubi srdce toužíme.
Druhou knihu slavného anglického autora dětských knih, textaře a zpěváka
Toma Fletchera vydáváme (jak jinak) před Vánocemi.

Ukázka z knihy

Tenhle příběh, jako každý dobrý příběh, začíná před dávnými časy. Nejenom prostě před dlouhou dobou, ale před hodně, hodně, hodně dlouhou dobou. Vlastně před bambiliony let. Dlouho předtím než se narodili vaše babičky a dědečkové. Dřív než se objevil první člověk. Dřív než byla vynalezena auta a letadla, a dokonce dřív než začal fungovat internet, existovalo něco daleko lepšího: DINOSAUŘI!
Dinosauři byli ti nejúžasnější tvorové, kteří se kdy po naší planetě procházeli. Byla jich spousta a rodili se ve všech možných tvarech a velikostech. (str. 13)

Stedrosaurus

Prolistujte si zbytek ukázky.

Štědrosaurus

Autor: Tom Fletcher
Ilustroval: Shane Devries
Přeložili: Bohuslav Březovský, Tereza Nuckollsová, Vratislav Kadlec

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 132×200 mm
ISBN: 978-80-7529-578
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Štědrosaurus vydalo nakladatelství Brio.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kterou knihou si krátíte čekání na Štědrý den vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTradiční český rok – Josef Lada
Svátky, tradice, zvyky, pověry, říkadla, písničky, pranostiky, koledy

Grada, 2018

zobrazit info o knizeČertice Andělka

MacDonald, Alan

Nakladatelství NAVA, 2016

zobrazit info o knizeLedové království
BOX

Egmont ČR, 2018

zobrazit info o knizeSněhová víla

Krolupperová, Daniela

Portál, 2018

zobrazit info o knizeZpívání u jesliček
50 vánočních písní

Karmelitánské nakladatelství, 2018

zobrazit info o knizeTen vánoční čas + CD

Kudláček, Jan - Rákosníková, Jiřina

Vyšehrad, 2018

zobrazit info o knizeŠtědrosaurus

Fletcher, Tom

Brio, 2018

Napsat komentář