Udělejte si pořádek sami v sobě

Stepan Neuwirth_S morskou soli na vickach
Dnes vám představíme několik užitečných životních rádců, díky nimž obnovíte svou duchovní rovnováhu, vnesete si do všedních dnů trochu radosti a budete zdravější.

Švédská spisovatelka Doris Dahlin a šéfredaktorka známého ženského časopisu Tara Maggan Hägglund daly vzniknout knize Stůjte si za svým, kterou ocení zejména citliví jedinci. Pomůže jim v situacích, kdy je třeba stát si za svými názory a postoji.

Stůjte si za svým

I citliví lidé se dokážou vymezit
Autorky: Doris Dahlin, Maggan Hägglund
Přeložila: Lucie Johnová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1375-8
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Stůjte si za svým vydalo nakladatelství Portál.

Potřebujete se lépe vymezit? Ve kterých situacích nemáte jasné hranice? Máte příliš nepropustné hranice, nebo naopak příliš propustné? Knihu s půvabným severským koloritem, psanou velmi vtipně a empaticky, lze pojmout jako „pracovní sešit“ pro citlivé jedince – kombinaci klasického rádce s osobní výpovědí. Nabízí autentickou zkušenost obou autorek v situacích, kdy je potřeba si stát na svém. Šest kapitol se zabývá radami, jak žít autentickým životem, přehodnocením zažitých vzorců, citlivými dětmi a dospívajícími, technikami vymezování, opouštěním „bezpečných zón“, vnějšími a vnitřními hranicemi, sadou autorkami osvědčených technik, řečí těla, kontrolními hranicemi, jak si počínat, když sami překročíme něčí hranice nebo když chceme spasit všechny ostatní, a přípravou osobního plánu změny.

Přečtěte si ukázky z knihy na stránkách nakladatelství.

————————————————

Změna přináší uzdravení je kniha doktora Henryho Clouda, kterou by si měl přečíst každý, kdo touží po dobré změně v životě. Pro zajištění zdravé budoucnosti je nejdřív zapotřebí vyléčit rány z minulosti.

Změna přináší uzdravení

Autor: Henry Cloud
Přeložily: Pavlína Školová, Alena Švecová

Počet stran: 296
Vazba: brožovaná
Formát: 140×207.8 mm
ISBN: 978-80-7255-410-2
Doporučená cena: 275 Kč

Knihu Změna přináší uzdravení vydalo nakladatelství Návrat domů.

Jak pochopit svou minulost a zajistit si tak zdravou budoucnost? V této publikaci se renomovaný psycholog zabývá problematikou mezilidských vztahů a určení vlastní identity. Kniha nabízí čtyři základní kroky, které přispějí k lepšímu osobnímu naplnění a uspokojivým vztahům a pomohou čtenáři vyrovnat se s bolestivými vzpomínkami. Přináší převratné myšlenky, které mohou přispět k vnitřnímu uzdravení jednotlivců i celých společenství. Svým významem se toto dílo řadí hned vedle knihy dr. L. Crabba Uvnitř, která v našem prostřední vyvolala bouřlivou reakci.

Henry Cloud je autorem či spoluautorem knih Tajemství božích věcíBezpeční lidé, Hranice v manželství, Hranice a děti aj.

————————————————

Spiritualita wellness vám pomůže obnovit harmonii a nalézt ztracenou duchovní rovnováhu, a to prostřednictvím pohybu, uvolnění a správné výživy.

Spiritualita wellness

Autoři: Václav Hošek, Jiří Tůma, Milada Krejčí

Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-247-2893-3
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Spiritualita wellness vydalo nakladatelství Grada.

Kniha vznikla jako výsledek propojení profesionálního zázemí Vysoké školy tělesné výchovy a sportu PALESTRA, na které je od roku 2013 je realizován magisterský studijní program „Wellness specialista“, dále vlastních odborných zkušeností autorů a jejich mnohaletých výzkumů a konečně úsilí o hledání spojitostí wellness s kulturní tradicí a globalizovaným vývojem společnosti. Návrat k wellness, a tedy k postupnému duchovnímu zotavování, bývá pozvolný. Stav wellness je založen na rekreaci, kdy „re“ znamená znovu a „creo“ utváření harmonie a rovnováhy především se sebou samým, a tím zotavení od odcizení se od sebe samotného i od ostatních, včetně odcizení se od přírodního environmentu. Transformace „self“ směrem k bio-psycho-sociální a zejména duchovní rovnováze je v oblasti wellness umožněna mnoha různorodými metodami zahrnujícími zdánlivě nespirituální prvky, jako jsou pohyb, uvolnění, výživa. Avšak právě prostřednictvím těchto mnohdy velmi jednoduchých metod se znovuobjevení autenticity stává základem ozdravení. Tím nastává žádoucí posun ke stavu, který je nazýván wellness.

Prolistujte si ukázku z knihy.

————————————————

Srdce šamana vás provede cestou, na jejímž konci čeká duševní rovnováha, radost a zdraví. Napsal ji Alberto Villoldo, jenž je také spoluautorem knihy Posilovna pro mozek.

Srdce šamana

Autor: Alberto Villoldo
Přeložil: Petr Sumcov

Počet stran: 160
Vazba: flexo
Formát: 127×205 mm
ISBN: 978-80-7359-580-7
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Srdce šamana vydalo nakladatelství Metafora.

Pradávná moudrost andských léčitelů pro současný život. Světově proslulý psycholog, lékařský antropolog, spisovatel a šamanský mistr Alberto Villoldo vede čtenáře po obohacující, oduševnělé cestě ke zdraví, radosti a vnitřní rovnováze. V knize Srdce šamana přibližuje učení laiků (laika – nejvyšší andský léčitel), jejichž léčivé praktiky a vize změnily svět. Villoldo ve své knize představuje jejich moudrost a ukazuje, jak je možné přenést jejich praktiky do moderního života. Uvádí nás na hlubokou cestu proměny, cestu bojovníka světla, a nabízí mapu i způsob, jak se zbavit programů, které do nás vkládá současná společnost, a jak v životě můžeme dosáhnout rovnováhy a radosti. Kniha osloví každého, kdo se zabývá duchovním hledáním a osobním rozvojem.

Srdce šamana je absolutně mimořádnou knihou. Uchvátila mě od prvního odstavce. Jak ohromný a povznášející příspěvek pro planetu zrovna na této křižovatce našich dějin!

Christiane Northrupová, lékařka a spisovatelka

————————————————

Strach nám často brání prožívat život naplno. Ovlivňuje nás každý den a představuje velkou překážku. Můžeme se s ním ale vyrovnat díky knize O strachu, jejímž autorem je mistr Osho.

O strachu

Pochopení a přijetí životních nejistot
Autor: Osho
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 220
Vazba: brožovaná
Formát: 110×175 mm
ISBN: 978-80-759-3014-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu O strachu vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Mistr Osho se v promluvách obsažených v této knize zaměřuje na problematiku strachu, jenž dokáže člověka paralyzovat natolik, že není schopen prožívat život naplno a radostně. Osho klade důraz na skutečnost, že strach ovlivňuje naše každodenní činnosti a vztahy a je největší překážkou na cestě vedoucí k poznání sebe sama. Ukazuje, že tím nejzákladnějším strachem, který člověk cítí, je strach ze smrti – a vede nás svým osobitým způsobem k jeho přijetí, poznání, ke zbavení se touhy po jistotě. A nabízí nám možnost vydat se na dobrodružnou cestu do vlastního nitra, jež je součástí obrovského celku zvaného vesmír. Vykročit na ni může každý, kdo pochopil, co je strach, a začal milovat a zpívat a tančit a opravdu žít vlastní život, jejž neurčují ostatní lidé ani mysl, ale pouze přirozená podstata našeho bytí.

Mistr Osho je autorem knih Emoce, Život je mýdlová bublina, Žijte podle svého, Tantrické prožitky, Sláva, bohatství a ambice aj.

————————————————

Co se skrývá za stěžováním a proč je tak destruktivní? Naučte se, jak s ním přestat a jak si zlepšit vztahy se svým okolím. Pomocnou ruku vám podají Vztahy bez stížností. Přečíst si můžete také Svět bez stížností.

Vztahy bez stížností

Pozitivní transformace osobních, pracovních a milostných vztahů
Autor: Will Bowen
Přeložila: Petra Vlčková

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 115×170 mm
ISBN: 978-80-7370-521-3
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Vztahy bez stížností vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Tím, že si stěžujeme, vytváříme mezi sebou určité spojení. Je snadné si společně zanadávat a přidat se ke všeobecné rozmrzelosti. Nejvíce ze všeho si ale stěžujeme na druhé lidi, což vede k negativním a nezdravým základům našich vztahů – ať už jde o rodinu, partnera, přátele nebo další lidi, které běžné potkáváme v našem každodenním životě. Kniha Vztahy bez stížností přichází s revolučními vhledy a nástroji ke zlepšení všech vašich vztahů. Naučíte se, jak si přestat stěžovat na své blízké, překonat pocity prázdnoty, zklamání a nedostatečnosti, které stížnosti způsobují, a jak si vybudovat silné pozitivní naplňující vztahy, ve kterých se budete cítit dobře. V knize najdete také informace z nových výzkumů o stěžování, inspirativní a výmluvné příběhy a praktická cvičení. Více informací najdete na nestezujsi.cz.

O Vztahy bez stížností si u nás můžete zasoutěžit do 15. prosince 2018 (včetně).

————————————————

Kniha Přehodnocení nevěry je určena každému, kdo někdy miloval. Napadlo vás někdy, že nevěru možná chápete špatně? Poznejte blíže toto starobylé tabu.

Přehodnocení nevěry

Autorka: Esther Perelová
Přeložil: Jan Kozák

Počet stran: 344
Vazba: brožovaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-344-4
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Přehodnocení nevěry vydalo nakladatelství Jota.

Věhlasná párová terapeutka Esther Perelová v této strhující knize, která se čte jedním dechem, splétá příběhy lidí ze skutečného života s pronikavou psychologickou a kulturní analýzou. Nevěra může pár připravit o vztah, štěstí i identitu. Přesto tuhle běžnou lidskou zkušenost často špatně chápeme. Co si máme myslet o tomto starobylém tabu – věci všeobecně zakazované, a přitom všeobecně praktikované? Proč lidé podvádějí – a to i ve šťastných manželstvích? Proč nevěra tolik bolí? A když řekneme nevěra, co přesně tím myslíme? Nepřipravují naše romantická očekávání spojená s manželstvím půdu pro zradu? Existuje něco takového jako manželství odolné proti nevěře? Je možné milovat víc než jednu osobu najednou? Může nevěra prospět našemu manželství? Milostné aféry nás podle autorky mohou hodně naučit o moderních vztazích – o našich očekáváních, o tom, co si myslíme, že chceme, a na co máme nárok. Nabízejí jedinečný vhled do našich osobních a kulturních postojů k lásce, touze a závazku. Studiem zakázané lásky z mnoha úhlů pohledu Perelová současně čtenáře inspiruje k upřímnému, osvícenému a zábavnému zkoumání moderního manželství v mnoha jeho pestrých podobách. Jak autorka říká: „Láska je složitá a nevěra ještě složitější. Je to však také okno jako žádné jiné, okno do zákoutí lidského srdce.“

Přečtěte si ukázku z knihy.

————————————————

Marjorie Hillisová, redaktorka časopisu Vogue, oslovila už ve 30. letech 20. století statisíce čtenářek svým stylovým průvodcem pro ženy, které žijí samy. Její rady, plné chuti do života a humoru, si můžete přečíst i dnes.

Žít sama a užít si to

Stylový průvodce samostatné ženy
Autorka: Marjorie Hillisová

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 120×167 mm
ISBN: 978-80-247-3186-5
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Žít sama a užít si to vydalo nakladatelství Cosmopolis.

„Existuje jistá pravděpodobnost, že v některých obdobích svého života, možná třeba právě teď, budete muset zvládnout žít sama na sebe. Možná je to vaše volba. Možná ne. Ať už svoji situaci vnímáte jako Prokletí nebo jako Dobrodružství (a je jedno, jestli Vám je dvacet šest nebo šedesát šest), jedno je jisté: budete potřebovat Plán.“ Tak začíná chvílemi legrační, chvílemi ostrovtipný, chvílemi stylotvorný průvodce životem single ženy. I když poprvé vyšel už v roce 1936, kdy se redaktorka časopisu Vogue rozhodla podělit o své životní zkušenosti se čtenářkami, za uplynulá desetiletí neztratil nic na aktuálnosti, naopak je možná ještě zábavnější, než kdy dřív. Marjorie Hillisová vybízí skončit s fňukáním a naříkáním a mít svůj život za jakkoliv nepříjemných a nevyžádaných okolností pod kontrolou a s grácií si ho užít. Čtenářky a čtenáři se dozví nedocenitelné rady, jak zacházet s financemi, vytvořit si útulný domov, obstarat si dostupné a hodnotné koníčky, i jak zacházet s muži a alkoholem. Znovu a znovu se ukazuje, že realita roku 1936 vůbec nemusí být tolik vzdálená a vždy záleží zejména na přístupu. Dobové reálie ohledně likérů a pyžam a etikety pobaví, zároveň se nám dostává i exkurz do doby, kdy se poprvé začalo otevřeně mluvit o skutečnosti, že ne všechny ženy žijí ve šťastném manželství zajištujícím plnou ekonomickou podporu. Knížku kongeniálně doplňují ilustrace od Cipé Pinelesové, první dámy grafického designu první poloviny 20. století.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Zaujaly vás dnešní tipy na životní rádce? Napište nám svůj názor.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStůjte si za svým
I citlivý lidé se dokážou vymezit

Dahlin, Doris – Hägglund, Maggan

Portál, 2018

zobrazit info o knizeZměna přináší uzdravení

Cloud, Henry

Návrat domů, 2018

zobrazit info o knizeSpiritualita wellness

Hošek, Václav – Krejčí, Milada – Tůma, Jiří

Grada, 2018

zobrazit info o knizeSrdce šamana

Villoldo, Alberto

Metafora, 2018

zobrazit info o knizeO strachu
Pochopení a přijetí životních nejistot

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2018

zobrazit info o knizeVztahy bez stížností
Pozitivní transformace osobních, pracovních a milostných vztahů

Bowen, Will

Synergie Publishing SE, 2018

zobrazit info o knizePřehodnocení nevěry

Perelová, Esther

Jota, 2018

zobrazit info o knizeŽít sama a užít si to
Stylový průvodce samostatné ženy

Hillisová, Marjorie

Cosmopolis, 2018

Napsat komentář