Sto Oshových duchovních vhledů

zivot-je-mydlova-bublina
Cítíte se někdy vystresovaně, vyčerpaně a nevíte, kde vám hlava stojí? Co se na chvíli zklidnit a vypnout? S tím vám pomůže kniha Život je mýdlová bublina od guru a mystika Osha, která se věnuje hlavně meditaci pro překonání různých životních situací.

100 duchovních vhledů

Inspirativní texty publikované v této knize vznikly původně jako dopisy Yoze Sohanové, se kterou se Osho setkal na svém kurzu meditace. Přislíbil jí, že každý den pošle jeden dopis, v němž pohovoří o meditační praxi v souvislosti s nejrůznějšími životními tématy a situacemi. Mistr se většinou ke svým žákům a následovníkům obracel pouze ústně při přednáškách, a proto jsou tato krátká zamyšlení, obsahující hlubokou moudrost, jedním z mála unikátních dokladů Oshova psaného projevu.

Život je mýdlová bublina

zivot-je-mydlova-bublinajpgAutor: Osho

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 110×175 mm
ISBN: 978-80-7306-813-4
Doporučená cena: 189 Kč

 

Knihu Život je mýdlová bublina vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

O autorovi

oshoOsho (1931–1990). Oshovo učení nelze zařadit do žádné přesně vymezené kategorie, neboť se zabývá jak individuálním hledáním smyslu života, tak naléhavými společenskými a politickými problémy, před nimiž dnes stojí naše společnost. Jeho knihy nejsou jím psané, ale jsou to přepisy audio a videonahrávek z jeho improvizovaných hovorů obracejících se k mezinárodnímu publiku během posledních pětatřiceti let. Londýnský deník Sunday Times označil Osha za jednoho z „tisícovky tvůrců dvacátého století“ a americký autor Tom Robbins za „nejnebezpečnějšího člověka po Ježíši Kristu“.

Osho řekl o své práci, že se snaží vytvořit podmínky pro zrození nového druhu člověka. Tohoto nového člověka často charakterizoval jako „Buddhu Zorbu“, jenž je schopen užívat si světských rozkoší jako Řek Zorba a zároveň tichého klidu Gautamy Buddhy. Ústředním motivem obsaženým v celém jeho díle je vize, do níž je zahrnuta jak věčná moudrost Východu, tak nejvyšší potenciál západní vědy a technologie.

Osho je známý také svým revolučním příspěvkem k učení o vnitřní transformaci a jeho přístup k meditaci reaguje na zrychlené tempo moderního života. Cílem jeho unikátních „aktivních meditací“ je odstranění nahromaděného tělesného a psychického stresu, což je nezbytný předpoklad dosažení uvolněného stavu meditace osvobozeného od těkající mysli.

(Zdroj informací a fotografie: Nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA)


Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnujeme se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydáváme ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti. Mezi světoznámé osobnosti, které vydáváme, patří autor hororů a detektivních románů Stephen King, duchovní učitel Osho, Deepak Chopra nebo Alexander Loyd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽivot je mýdlová bublina
100 duchovních vhledů

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2015

Napsat komentář