Naučte se navazovat bezpečné vztahy

bezpecni_lide_cloud_townsend
Stává se vám, že někteří vaši blízcí neopětují lásku, čas, či zájem, ačkoliv vy sami se snažíte? Možná stále dokola zažíváte zklamání z druhých lidí. Jak říct těmto vztahům dost? Autoři celosvětově populárních bestsellerů o hranicích přicházejí s novou knihou…

Řada z nás investuje mnoho do vztahů, které nám způsobují hluboká zranění. Nakonec zůstáváme opuštěni nebo využiti a zbude nám jen velmi málo oplátkou za to, co jsme dali. Přicházíme o pocit bezpečí a o vědomí osobní hodnoty. A co je horší, máme sklon opakovat tytéž chyby znovu a znovu… A nebo úplně zamknout dveře k našemu srdci a zahodit klíč.
Proč si vybíráme nesprávné lidi a navazujeme s nimi vztahy? Je možné to změnit? A pokud ano, kde začít? Henry Cloud a John Townsend nabízejí spolehlivé vodítko pro bezpečná rozhodnutí ve vztazích, ať už přátelských či milostných. Pomáhají nám rozpoznat lidi, které v našem životě potřebujeme, stejně jako ty, kterým se musíme naučit vyhýbat.

Kniha Bezpeční lidé vám pomůže rozpoznat 20 znaků nedůvěryhodných lidí, s nimiž byste neměli navazovat vztah. Zjistíte, co činí některé lidi bezpečnými pro vztah a jak se vyhnout vztahům nezdravým. Dozvíte se i o tom, co uvnitř vás samotných ohrožuje vaši bezpečnost ve vztazích. A naučíte se, co dělat a co nedělat, abyste si vytvořili vyvážený a zdravý přístup ke vztahům.

Ukázka z knihy

1. Rizikoví lidé si myslí, že jsou bezproblémoví, místo aby přiznali své slabosti.

Jednou mi (Henrymu) u oběda moje kamarádka Sally popisovala jedno své přátelství. „Opravdu mám Julii ráda a obdivuji ji, ale…,“ povzdechla si, „něco mi v našem přátelství nehraje.“
„Co máš na mysli?“ zeptal jsem se.
„Asi to, že působí dojmem, jako by nikdy nic nepotřebovala,“ vysvětlovala mi Sally. „Mám pocit, že problémy mám vždycky jenom já. Mluvím s ní o problémech ve svém manželství a v ostatních oblastech svého života a opravdu se jí otevírám, ale ona nikdy ne. Jakoby byla vždycky v pohodě a já si pak připadám jako úplný slaboch.“ (str. 24)

Bezpeční lidé

Autoři: Henry Cloud, John Townsend
Přeložila: Alena Švecová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7255-414-0
Doporučená cena: 225 Kč

 

Knihu Bezpeční lidé vydalo nakladatelství Návrat domů.

Dr. Henry Cloud

Dr. Henry Cloud je uznávaným odborníkem v oblasti leadership, klinickým psychologem, řečníkem a aktivním křesťanem. Narodil se v roce 1956 ve Vicksburgu, ve státě Mississippi. Absolvoval  Jižní Metodistickou Univerzitu, s titulem B.S. v psychologii a doktorátem ve filozofii. Na univerzitě Biola , pak dokončil své studium, již v obobru v klinické psychologie. Klinickou praxi získal na krajském oddělení duševního zdarví v Los Angeles.
Věnuje se odbornému poradenství, zároveň spolupracuje se společností Fortune 500 a dalšími. V současné době věnuje většinu svého času práci s výkonnými řediteli, vedoucími týmy a vedoucími pracovníky. Díky svým rozsáhlým zkušenostem, kdy fungoval bezmála 30 let jako konzultant a podnikatel, rozběhl úspěšný řetězec zdravotnických center, ve více než 40 městech, napříč Spojenými státy, což jej činí ve svém oboru velmi důvěryhodným. Jako řečník se Dr. Cloud potkal na jevišti s mnoha významnými lidmi a odborníky, jako jsou Tony Blair, Jack Welch, Condoleezza Rice, Desmond Tutu, Marcus Buckingham a další. Často přispívá do CNN, Fox News Channel a dalších národních médií.
Henry Cloud je nejprodávanějším autorem New York Times a jeho knih se prodalo více než 10 milionů kopií. Jeho kniha o vedení – Integrity (anglicky, 2009), patří dosud mezi jeho neuznávanější díla. Mezi jeho další knihy, které již vyšly v češtině, patří například Tajemství božích věcí (2010), Nevyhnutelná ukončení (2015), Změna přináší uzdravení (2000)Publikace Dr. Clouda pravidelně vychází v  New York Times, Wall Street Journal, Boston Globe, Weekly, Los Angeles Times a mnoho dalších. V roce 2014 patřil mezi 25 nejvlivnějších osobností v osobním růstu a vývoji.
V současnosti žije se svou ženou Tori a dvěma dcerami, Olivií a Lucy. Ve svých aktivitách se věnuje pomoci lidem bez domova a vyjíždí na misijní cesty do rozvojových zemí. Má rád golf, potápění, plavbu lodí a rybaření.

Jeho pracovním partnerem a spoluautorem mnoha knih je Dr. John Townsend. Společně vydali tématickou sérii bestsellerů, jimiž jsou Hranice (2004), Hranice v chození (2007), Hranice v manželství (2014), Hranice a děti (2016), Rozhovory o hranicích (2005), a poté např. To není moje chyba (2008), nebo Prosím tě, mami (2003) aj. Svými knihami vnáší do moderní psychologie křesťanský rozměr.

Zdrojem informací o autorovi je www.drcloud.com

Dr. John Townsend

Celým jménem John Sims Townsend, se narodil ve městě Smithfield, v Severní Karolíně. Pracuje jako obchodní konzultant, trenér v oblasti leadership, klinický psycholog a aktivní křesťan.  Titul B. A. z psychologie, získal na univerzitě v Severní Karolíně. Dále pokračoval na teologickém semináři v Dallasu, kde získal magisterský titul z teologie. Svá studia završil doktorským titulem na univerzitě Biola.
Více než dvacet let spolupracuje s vedoucími, organizacemi i jednotlivci po celém světě. Poskytuje širokou škálu služeb, včetně koučingu, firemního poradenství, startegie plánování, prezentací na konferencích, atd. Je spoluautorem talk show New Life Live, která má přes 3 miliony posluchačů. Dále řídí program Townsend Leadership pro vedoucí osoby. John Townsend založil zdravotnickou společnost, kterou řídil po dobu deseti let, s pobočkami ve 35 městech USA. Díky tomu získal bohaté zkušenosti v oblasti strategií.Krom jiného je aktivním představitelem Mustard Seed Ranch, což je program pro zneužívané děti.
V současnosti žije Dr. Townsend, jeho manželka Barbi a jejich synové Ricky a Benny v Newport Beach, v Kalifornii. Jeho aktivním koníčkem je hraní v kapele. Je autorem a spoluautorem min. 30 knih a bestsellerů. Krom výše zmíněných, navazuje na sérii o hranicích vlastní knihou Hranice a dospívající (2009), a dále publikoval knihy The Entitlement Cure (2015), Who´s Pushing Your Buttons (2007), Handling Difficult People (2009), Hiding From Love (1996) nebo Leading From Your Gut (2018). Své životní hodnoty aplikuje i ve svých publikacích.

Zdrojm informací o autorovi je www.drtownsend.com

 


Nakladatelství Návrat domů vydává populárně-naučnou literaturu zabývající se aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, teologií, křesťanským životním stylem, výchovou dětí a systémem životních hodnot.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBezpeční lidé

Cloud, Henry - Townsend, John

Návrat domů, 2018

Napsat komentář