Strach číhá mezi řádky

Tipy_Strach ciha mezi radky
Léto skončilo a s chmurným podzimem přichází ten správný čas na trochu napětí a děsuplného čtení. Uvařte si dobrou kávu a začtěte se do vzrušujících detektivek a psychologických thrillerů.

Rozmotejte spletité tajemství jedné rodiny. Vychutnejte si výjimečná prostředí a neobvyklé situace, v nichž se ocitají hrdinky románu Jane Corryové. Thriller Pokrevní sestra možná není z nejnapínavějších, ale zaujme četnými zvraty a dobře vykreslenou psychologií postav.

Pokrevní sestra

Autorka: Jane Corryová
Přeložila: Jana Mandelíková

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 150×220 mm
ISBN: 978-80-204-4714-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Pokrevní sestra vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Strhující příběh dvou žen svázaných hrozivým tajemstvím, jako stvořený pro fanoušky Liane Moriarty, Erin Kellyové a B. A. Parisové. Jednoho slunečného červencového rána vyrazí tři dívky do školy. Za hodinu je jedna z nich mrtvá.O patnáct let později vedou Alison a Kitty odlišné životy. Kitty žije v domově s pečovatelskou službou. Nemůže pořádně mluvit a na nehodu, která ji sem přivedla, si vůbec nevzpomíná. Přinejmenším je o tom přesvědčená.Lektorka výtvarného umění Alison se zdá být na první pohled v pořádku. Jenže zdání klame. Když se jí naskytne možnost pracovat ve vězení, rozhodne se ji využít – konečně má šanci vše napravit. Kitty i Alison však někdo sleduje. Někdo, kdo se chce pomstít za to, co se onoho slunečného rána v červenci stalo. A pomsta si žádá další život…

 

Ukázka z knihy

Opatrně. To, na čem záleží, není velikost. Je to ostří. A úhel. Čepel musí zpívat. Nikoliv skřípat.
Podržím střep modrého skla proti světlu od okna. Má tutéž barvu jako sklo, z něhož se dříve vyráběly lahvičky, jaké bývají občas k vidění ve staromódních lékárnách. Krásně čistý řez. Bez střepinek, které by se musely odseknout, což bývá vždycky ošemetné. Drobné úlomky se vám snadno zabodnou pod kůži nebo do oblečení.
Nebo do duše.
A teď zatěžkávací zkouška. Pasuje sklíčko do olověného rámečku? V téhle fázi se mi vždycky divoce rozbuší srdce, jako by to byla otázka života a smrti. Je to sice hloupé, ale mám takový pocit. Když už se dostanete do téhle fáze, nechcete zjistit, že tvar je špatný. Není to jen škoda skla. Je to taky plýtvání časem. (str. 10)

 

Jane Corryová

Britská spisovatelka Jane Corryová je také autorkou psychologického thrilleru Manželova žena (My Husband’s Wife, 2016), v němž každodenní lži postav vedou k nezvratitelným katastrofálním událostem. Corryová žije u moře se svým druhým manželem. Miluje koupání, tenis, procházky, čtení a samozřejmě psaní. Jejím oblíbeným předmětem ve škole byla angličtina. Příběhy začala psát, už když se jako dítě naučila číst.

Informace byly čerpány z autorčiných stránek.

————————————————

Detektivka Ostrov šedých mnichů úspěšné české autorky Michaely Klevisové vychází podruhé a s novou obálkou. Zaujme překvapivým vyústěním a nevšedním prostředím. Popisy malého holandského ostrova, tamních zvyklostí i lidí dotvářejí pochmurnou atmosféru a dávají příběhu tajuplný ráz.

Ostrov šedých mnichů

Autorka: Michaela Klevisová

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 125×212 mm
ISBN: 978-80-267-1204-6
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Ostrov šedých mnichů vydalo nakladatelství Motto.

Čtvrtý detektivní příběh dvojnásobné držitelky ceny Jiřího Marka Na odlehlém holandském ostrově Schiermonnikoog s liduprázdnými písečnými plážemi bičovanými severním větrem zemřela v dunách za podivných okolností mladá žena a i po jedenácti letech zůstává její vrah neodhalen. Televizní reportér Johan Rutten se rozhodl, že tímto případem zahájí nový cyklus reportáží o neobjasněných vraždách – ale krátce po svém příjezdu na ostrov byl zavražděn. Má oba činy na svědomí stejný pachatel? Smrt bohatého Johana Ruttena se mohla hodit více lidem. Například jeho české manželce, soudní překladatelce, která nyní zdědí veškerý jeho majetek… Na její popud přijíždí na ostrov kriminalista Josef Bergman. Chce na Schiermonnikoogu strávit dovolenou, vyčistit si hlavu od starostí a udělat důležité životní rozhodnutí. Jenže brzy je proti své vůli vtažen do složitého případu.

 

Ukázka z knihy

V létě by se nemělo stávat nic zlého.
Vždyť jenom tři, nanejvýš čtyři měsíce v roce může člověk žít opravdu naplno. Je nefér, když mu je zkazí nějaká tragédie.
Pro Larse bylo léto posvátné. Už jako kluk si uvědomoval svoji smrtelnost a strašně se bál, že zemře v některém z těch mála opojných teplých měsíců a všechna ta nádhera už pak nebude pro něj. Dokud mohl, snažil se z letních radostí urvat co nejvíc. Už od podzimu plánoval, čím příjemným příští léto naplní, kam se podívá, co zažije. Na farmě bylo pořád hodně práce, ale to mu nebránilo vymýšlet dovolené, výlety, pikniky a jiné příjemnosti. V době nepřítomnosti ho zastane manželčin kamarád Sjoerd odvedle, alespoň si trochu přivydělá; je to sice magor a asociál, ale zvířata miluje a vždycky dodrží, co slíbí. Lars se snažil vymáčknout maximum i z nejobyčejnějších všedních dnů, které s Gwen trávili doma. (str. 7)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Michaela Klevisová

Michaela Klevisová se narodila v roce 1976 v Praze. Vystudovala žurnalistiku na Univerzitě Karlově a od roku 1997 v tomto oboru pracuje. Jejím největším koníčkem je cestování; navštěvuje nejraději severské země a největší dojem na ni zatím udělalo putování po finském Laponsku. Již v dětství propadla světu koňských dostihů, o něž se intenzivně zajímá dodnes. Za svou prvotinu, román s detektivní zápletkou Kroky vraha (2007) obdržela v roce 2008 od české sekce Asociace autorů detektivní literatury (AIEP) Cenu Jiřího Marka za nejlepší detektivní knihu roku. V roce 2009 vyšla její druhá detektivka Zlodějka příběhů, další detektivní román vyšel v roce 2011 pod názvem Dům na samotě. V roce 2012 sáhla po jiném žánru a vydala povídkovou knihu Čekání na kocoura. K jejím dílům patří rovněž: Kocour z Montmartru, Štěstí je zadarmo, Zmizela v mlze a Ostrov šedých mnichů. Přečtěte si také rozhovor s autorkou.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.

————————————————

Hra králem Michaela Dobbse je pokračování knižního bestselleru a jeho seriálového zpracování Dům z karet. Nahlédněte do špinavých praktik (nejen) britské politiky díky zkušenostem bývalého poradce Margaret Thatcherové.

Hra králem

Autor: Michael Dobbs
Přeložil: Petr Horák

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2527-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Hra králem vydalo nakladatelství Argo.

Dům z karet patří k nejlepším politickým thrillerům historie. Vydán byl v roce 1989 a okamžitě se dočkal obrovského úspěchu u čtenářů i u kritiků. Pojednává o machiavelistickém a bezskrupulózním politikovi Francisu Urquhartovi, jemuž přestane jeho úloha v britském parlamentu stačit a rozhodne se zamířit výš: až úplně nahoru, tedy do křesla premiéra. Přestože je to vážený a alespoň navenek slušný člověk, za svým cílem jde přes mrtvoly. Kniha se dočkala dvou pokračování a do širšího povědomí se dostala i díky dvěma seriálům. První adaptaci provedlo BBC (1990) s Ianem Richardsonem v hlavní roli. Ještě slavnější je však zpracování americké od společnosti Netflix, v němž byla hlavní role svěřena Kevinu Spaceymu. První sezóna proběhla v roce 2013 a následovalo mnoho pokračování. Thriller, který pánům ani dámám ve Westminsteru dlouho nedal spát.

 

Michael Dobbs

Michael Dobbs se narodil roku 1948 v anglickém Hertfordshiru. Studoval na koleji Christ Church v Oxfordu a později na Tuftsově univerzitě v americkém Massachusetts. V roce 1977 se vrátil do Anglie, vstoupil do Konzervativní strany (v té době v opozici) a stal se poradcem Margaret Thatcherové. Později převzal funkci partajního autora proslovů a začal mít pověst vynikajícího vyjednavače i zákulisního hráče. Pracoval mj. jako vedoucí kanceláře premiérky Thatcherové a za premiérování Johna Majora byl místopředsedou Konzervativců. Roku 2010 byl povýšen do šlechtického stavu a téhož roku zasedl ve sněmovně lordů. Je autorem knihy Dům z karet.

Informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví Kosmas.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další atraktivní knížky za skvělé ceny.

Líbily se vám naše detektivní tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePokrevní sestra

Corryová, Jane

Mladá fronta, 2018

zobrazit info o knizeOstrov šedých mnichů

Klevisová, Michaela

Motto, 2018

zobrazit info o knizeHra králem

Dobbs, Michael

Argo, 2018

Napsat komentář