Rady pro šťastnější život

Knizni tipy_S knihami do prirody
Naše čtyři dnešní tipy vás seznámí s léčivou silou bylin, pomohou vám splnit vaše sny, poradí s budováním vztahů a přispějí introvertům radami pro spokojenější a úspěšnější život.

Kniha Léčivé byliny a duševní zdraví je psána přehledně a srozumitelně a představuje zdroj informací přínosný nejen pro poradce a terapeuty, zdravotnické pracovníky či výrobce léčivých produktů, ale i pro širokou veřejnost.

Léčivé byliny a duševní zdraví

Autoři: Anna Strunecká, Zdeňka Navrátilová, Jiří Patočka

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 138×200 mm
ISBN: 978-8087-494-32-5
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Léčivé byliny a duševní zdraví vydalo nakladatelství ALMI.

Máte výkyvy nálady, stavy smutku či deprese, špatně usínáte nebo snad dokonce zapomínáte jména svých přátel? Navštívili jste lékaře a vaše potíže se dosud nezmírnily? Věříte v sílu léčivých bylin? Na trhu i na internetu je široká nabídka léčivých bylin, doplňků stravy a volně prodejných léčivých přípravků, ale jak si má člověk vybrat? Podle legislativy EU je totiž zakázáno odkazovat při prodeji produktů z rostlin na jejich vliv na zdraví kromě tvrzení, která schválí Evropská komise. Protože Evropská komise dosud seznam zdravotních tvrzení neschválila, žádný výrobce nesmí napsat, s jakým zdravotním problémem jím nabízený produkt pomáhá. Autoři bestselleru Doba jedová prof. Anna Strunecká a prof. Jiří Patočka ve spolupráci s botaničkou Mgr. Zdeňkou Navrátilovou i proto sestavili zcela ojedinělý přehled domácích i cizokrajných bylin a koření, které mohou přispět ke zmírnění potíží při poruchách nálady, stavech smutku, opakované úzkosti a neustálém strachu, při nespavosti nebo opakujících se migrénách. S přibývajícími roky mohou být užitečné byliny, které přispívají k prevenci poruch paměti, Alzheimerovy i Parkinsonovy nemoci.

 

Ukázka z knihy

Bakopa v lidovém léčitelství

Název brahmi je odvozen od sanskrtského slova brahma, které v hinduistickém náboženství označuje boha, všudypřítomnou tvořivou sílu. Bakopa patřila mezi tzv. medhyarasayana léky, tedy léky na zlepšení paměti a inteligence. Kromě toho se používala i k léčbě dalších onemocnění, a to pro svoje účinky proti zánětům, křečím i horečce. Navozuje uklidnění a působí proti bolesti. Je považována za rostlinu, která snižuje stres.

O knihu můžete soutěžitdo 19. srpna 2018.

 

Anna Strunecká

Anna StruneckáProf. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. (*1944) má dlouholeté zkušenosti z pedagogické práce na Univerzitě Karlově, kde přednášela fyziologii a vývojovou biologii. Zároveň byla řešitelkou a spoluřešitelkou sedmi grantových projektů zabývajících se mechanismy vzniku patofyziologických změn u hematologických onemocnění, schizofrenie, Alzheimerovy nemoci a autismu. Věnuje se též intenzivně vědecko-populární publicistice se zaměřením na biomedicínu. Je členkou Rady guvernérů Amerického biografického Institutu, který jí udělil titul Žena roku 1995. Od roku 2007 je v důchodu, je zaměstnána na částečný úvazek na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy (laboratoř neufarmakologie). Je autorkou knih: Doba jedováDoba jedová 2, Jak přežít dobu jedovou?Varovné signály očkováníBabské rady profesorky StruneckéStop cukrovcePřemůžeme autismus?

Fotografie a informace byly čerpány ze stránek internetového knihkupectví bux.cz.

————————————————

Jste introvert a bojíte se, že obstát v dnešním světě pro vás bude náročnější než pro extroverty? Knížka Šťastný introvert je určena právě vám! Pomůže vám najít ve vaší uzavřené tiché osobnosti netušené výhody.

Šťastný introvert

Jak žít v souladu se sebou samým a rozvíjet své přednosti
Autorka: Sylvia Löhken
Přeložil: Dan Helekal

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-0788-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Šťastný introvert vydalo nakladatelství Grada.

Patříte mezi introverty? Připadá vám občas obtížné vést skutečně naplněný a autentický život v prostředí, které přeje spíš extrovertům? Ačkoliv vnější podmínky mohou váš život v lecčem ztěžovat, spokojenost a štěstí závisí především na vašem vnitřním postoji! Jako introverti máte řadu předností, které můžete využívat a rozvíjet, a zároveň máte šanci pracovat se svými slabými stránkami. Tato knížka vám s tím pomůže. Ukáže vám, jak žít podle vlastních potřeb a sil a jak rozvíjet svou osobnost. Nabídne vám spoustu zkušeností jiných introvertů, kteří vás mohou na vaší cestě inspirovat. Získáte konkrétní tipy a rady pro zvládání změn a rozhodování a několik návyků vedoucích ke zvýšení sebevědomí. Dozvíte se, jaké jsou vaše silné a slabé stránky a jak konkrétně s každou z nich pracovat, například jak zvládat strach, nebo naopak jak podpořit múzu u umělecky orientovaných introvertů. Na mnoha inspirativních příkladech a zkušenostech poznáte, co byste měli udělat, abyste se vypořádali s překážkami vyplývajícími z vašeho povahového založení. Protože štěstí pociťujeme tehdy, jsme-li schopni vzít svůj život do vlastních rukou! Knížka, která navazuje na úspěšnou publikaci autorky Síla introvertů a oproti ní se věnuje primárně vnitřnímu světu a štěstí introvertů, je určena nejen introvertním osobnostem, ale také jejím blízkým, koučům a psychologům věnujícím se osobnímu rozvoji.

 

Ukázka z knihy

Kde se skrývá vaše osobnost

Lidská osobnost se ukrývá především v naší hlavě. Proto asi příliš nepřekvapí, že se mozek introvertů a extrovertů liší: lidé „orientovaní dovnitř“ a ti „orientovaní ven“ využívají svou energii jinak. To se projevuje i na jejich „hardwaru“ – výbava introvertů a extrovertů je rozdílná hned na třech místech centrálního nervového sytému.

Prolistujte si celou ukázku.

 

Sylvia Löhkenová

Dr. Sylvia Löhkenová přednáší, píše knihy, odborné příspěvky, vede semináře a koučuje zajímavé lidi. Její velké téma zní: Jak nejlépe pojmout svůj osobní a osobitý život? Jako žádaná expertka na intro- a extrovertní komunikaci pomáhá lidem lépe poznat a pochopit sebe i druhé – a dosáhnout úspěchů na vysokých školách a ve vědeckých institucích, na vedoucích pozicích, na kongresech, v konferenčních sálech i při soužití s druhými, a to bez nutnosti výrazně měnit sám sebe. Více informací najdete v ukázce z knihy Šťastný introvert.

————————————————

Proměňte své sny ve skutečnost a nalezněte štěstí! Každé přání lze úspěšně dotáhnout do konce. Jak to udělat a čeho se přitom vyvarovat, vám poradí Koktejl štěstí moderátorky a zkušené motivační koučky Ivy Lecké.

Koktejl štěstí

Autorka: Iva Lecká

Počet stran: 232
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-265-0762-8
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Koktejl štěstí vydalo nakladatelství BizBooks.

Existují otázky, které čas od času řeší téměř každý z nás. Někdo v podstatě neustále, mnohdy až zoufale, jiný jen občas a v souvislosti s tím, zda se mu zrovna daří, nebo nedaří. Někdo si s tím hlavu neláme vůbec. OTÁZKY, KTERÉ SE TÝKAJÍ ŠTĚSTÍ. Ptáme se, přemýšlíme o tom, debatujeme, provází nás to životem. Hledáme štěstí. Co je to štěstí? Jak najít štěstí? Kde hledat štěstí? Jak vypadá pravé štěstí? Můžeme štěstí mít všichni, nebo je to jen otázka vyvolených? Kde roste nebo kde se rodí štěstí? Jaký je to pocit, když na ně narazíme? Co všechno se v životě najednou změní? A je nutné nejprve mít štěstí a až potom prožít změnu, nebo je třeba k tomu štěstí dojít jinak, tedy změnou myšlení, změnou rozhodnutí nebo přesvědčení? Existují vůbec jednoduché rady, jak se stát barmanem svého života a namíchat si životní koktejl, který nám bude opravdu chutnat? Kniha vám přinese jistě řadu odpovědí, ale stejně tak celou řadu nových otázek. Ať už to jsou filozofické úvahy, nebo prostá fakta – štěstí existuje. Každý si může dovolit ten luxus, mít to své štěstí, štěstíčko, štěstínečko! Ať už tomu říkáte jakkoli, ať už toužíte po malém, nebo větším, nebo největším štěstí na světě, můžete ho mít. Málokdo si dokáže představit, jak málo stačí k tomu, aby ho měl. Spousta lidí celý život jenom touží, ale nikdy své sny a přání nedotáhne k samotné realizaci. Přitom je to tak snadné! Skutečně, můžete si namíchat štěstí, kolik budete chtít, a to podle sobě vyhovujících ingrediencí. Jaké to jsou? Kde začít? Co udělat a co nedělat, aby se to křehké štěstí mohlo narodit?

 

Ukázka z knihy

Pojďme si ujasnit jednu věc. Není pravda, že většina lidí má vysokou sebedůvěru a  sebevědomí. Ti, kteří na první pohled vypadají velmi sebejistě, mohou být uvnitř nejistí. Ti, kteří v zaměstnání překypují sebevědomím a na večírcích a  firemních akcích bývají středem pozornosti, mohou být totálně ztraceni ve chvíli, kdy mají sami mluvit před publikem nebo si domluvit rande. Někteří jedinci mají dominantního partnera a  doma jsou klasickými podpantofláky. Mnozí nemají soukromý život žádný. Čili to, jak na vás někdo působí, ještě neznamená, že takový skutečně je. (str. 69)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Iva Lecká

Iva Lecká (1979) je dlouholetou rozhlasovou a televizní moderátorkou. Kromě práce za mikrofonem a před kamerou se věnuje i novinařině. Spolupracuje s řadou deníků a internetových portálů, na nichž komentuje aktuální dění z Čech i zahraničí a hodnotí šatníky známých osobností.

————————————————

Utváření dobrých mezilidských vztahů není vždycky jednoduché, ale díky knížce 100 zlatých pravidel pro úspěšné vztahy s lidmi to půjde samo! Naučí vás zachovat chladnou hlavu i v nejnáročnějších situacích.

100 zlatých pravidel pro úspěšné vztahy s lidmi

Autor: Richard Templar
Přeložil: Martin Šikýř

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-0849-7
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu 100 zlatých pravidel pro úspěšné vztahy s lidmi vydalo nakladatelství Grada.

Chcete si vytvořit dobré vztahy s kolegy, známými, rodinou nebo kýmkoliv jiným? Rádi byste získali jejich důvěru a přízeň? Chtěli byste umět vyjít i s problémovými lidmi? Pak je tato knížka přesně pro vás! Sto zlatých pravidel vám ukáže, jak se s ostatními naladit na stejnou vlnu, jak druhé pochopit, budovat s nimi pevné vztahy a jak z nich dostat to nejlepší. Dozvíte se, jak získat druhé na svou stranu, jednat s nimi s jistotou a zároveň empatií a dokázat jim pomoci. Poznáte, jak změnou svého chování můžete změnit chování lidí okolo sebe. Dobrý pocit a prospěch z toho přitom budou mít všichni – jak vy, tak druzí. Tato pravidla vám pomohou říkat a dělat správné věci a zvládnout každou situaci!

 

Richard Templar

Richard Templar je úspěšný spisovatel a obchodník. Má dlouholeté manažerské zkušenosti v mnoha oborech, působil například ve vedení kasin, cestovních kanceláří či restaurace. Napsal tři mimořádné úspěšné knihy: The Rules of Work, The Rules of Management a The Rules of Life, které se staly světovými bestsellery. Publikaci The Rules of Work vydalo nakladatelství Grada Publishing pod názvem 100 zlatých pravidel pro úspěšnou kariéru v roce 2005. Kniha The Rules of Management vyšla v nakladatelství Grada Publishing pod názvem 100 zlatých pravidel úspěšného manažera v roce 2006. České vydání The Rules of Life se připravuje.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Grada.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další podnětné knížky za skvělé ceny.

Líbily se vám naše tipy pro šťastnější život? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLéčivé byliny a duševní zdraví

Navrátilová, Zdeňka – Patočka, Jiří – Strunecká, Anna

ALMI, 2018

zobrazit info o knizeŠťastný introvert
Jak žít v souladu se sebou samým a rozvíjet své přednosti

Löhken, Sylvia

Grada, 2018

zobrazit info o knizeKoktejl štěstí

Lecká, Iva

BizBooks, 2018

zobrazit info o knize100 zlatých pravidel pro úspěšné vztahy s lidmi

Templar, Richard

Grada, 2018

Napsat komentář