Napínavé čtení na cesty

Napinave-cteni-na-cesty
Osvěžte se v horkých letních dnech mrazivým knižním koktejlem! Čeká vás detektiv podezřelý z vraždy, rozkvět zločinného podsvětí v devadesátých letech, milostný trojúhelník plný intrik a nakonec i žena, která zažívá děsivé věci, ale nikdo jí to nevěří…

Další z případů komisaře Adamsberga se odehrává na území Kanady, kde došlo k vraždě mladé dívky. Hlavním podezřelým se však stává Adamsberg sám. Dokáže očistit své jméno navzdory tomu, že si z osudné chvíle nic nepamatuje?

Neptunův trojzubec

Adamsbergův tým odjíždí na stáž do Kanady, kde se má od kolegů z Kanadské jízdní policie učit zpracovávat genetická data, věc na začátku tisíciletí ještě zcela novou. Spolu s policisty se však k řece Otawě zřejmě dostal i přízrak, který Adamsberga pronásleduje od mládí… Po vraždě mladé dívky se hlavním podezřelým stává sám Adamsberg, temnou roli sehrál v případu alkohol a komisařovo opilecké okno. Ačkoli na rozdíl od Danglarda příliš nepije, tentokrát měl k pití pádné důvody. Fred Vargas jako obvykle mistrně vykresluje charaktery hlavních i vedlejších postav, mezi nimiž dominuje svérázná poručice.

Autor: Fred Vargas
Přeložila: Kateřina Vinšová

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 145×220 mm
ISBN: 78-80-257-2486-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Neptunův trojzubec vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Fred Vargas (* 1957, vlastním jménem Frederique Audouin-Rouzeauova) je pseudonym vystudované historičky a archeoložky zaměřené na obor archezoologie. Právě rozsáhlé historické znalosti dokáže výborně využít v zápletkách svých detektivních příběhů. Autorka dokáže skvěle vykreslit psychologii svých postav i mnohdy kuriózní atmosféru prostředí, do něhož své příběhy zasazuje. S komisařem Adamsbergem byly do češtiny přeloženy všechny romány včetně jedné povídkové sbírky, spisovatelka má však na svém kontě i jiné série s jinými vyšetřovateli. Její romány byly přeloženy do mnoha jazyků, získaly četná ocenění a některé z nich byly i zfilmovány; u nás ČT uvedla tituly Neptunův trojzubec, Muž s modrými kruhy, Muž naruby a Obávané místo (knižně Záhada mrtvých nohou). Mezi další zajímavé romány patří například tituly V mrazivých časech, Když vyleze pavouk, Uteč rychle a vrať se pozdě a další.

Informace byly převzaty ze serveru Kosmas.

————————————————

V momentě, kdy je v lese nalezena ohořelá dodávka i s řidičem a z policejního skladu se ztratí čtyřicet kilo zabaveného heroinu, nastávají Krauzovi a Chosému krušné chvíle. Způsobila řidičovu smrt jenom nešťastná náhoda, nebo šlo o úkladnou vraždu? A je možné, že spolu proběhlé události nějak souvisí?

Cigaretka na dva tahy

Uběhl přesně rok od vraždy Tibora Hakla – jedné z klíčových postav podsvětí. V obou případech sehrály důležitou roli Krauzovy kontakty s podsvětím. Občas se i detektivovi z oddělení vražd hodí podaření kamarádi z dětství. Naštěstí Tiborovu mrtvolu nikdo neobjevil, oficiálně se nevyšetřovalo, nikdo nepátral po souvislostech. Jedině Burger tušil, že mu jeho žák přerostl přes hlavu – když ne profesionálně, tak v riskování určitě. Ale v polovině devadesátých let se aktivizovalo nejen podsvětí, jeho metody se pokusili napodobit i jiní. V brutalitě vraždění amatéři za podsvětím nijak nezaostávali. Na jaře 1995 se mužům z oddělení vražd dostal na stůl případ řidiče dodávky – mladíka zastřelili a upálili v autě. Hrozná smrt, děsivé zohavení mrtvoly, závažný kriminální čin. Ale Krauze a Chosého netrápilo jen pátrání, také tentokrát přišel problém ruku v ruce s ještě větším…

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Jan Hanzlík

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7529-576-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Cigaretka na dva tahy vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

BŘEZEN 1995
„Dej mi cígo!“
„Řikals, že zavolantem nekouříš.
„Jednu. Z toho se nestřílí.
„Sílí! Dal sis předsevzetí, tak vydrž. Slíbils, že přestaneš a začneš tím, že v práci ani jednu, doma jednu, večev hospodě dvě – a postupně ň a míň.
„Tobě tak něco říct, ty návnado na krysy. Přesm, fakt přestávám! Rozhod sem se a přestávám s kouřením, na tpřísahám! Ale dneska jednu, výjimečně.“
„To je na hovno, takový přestávání, když začínáš den výjimkama. Prej jednu výjimečně za volantem! Kecáš! Cejtil sem to, už když si lez do auta! Měl si aspoň jednu doma.“
Kristepane! Jednu ráno ke ka. Kdo pije ráno kafe becigaretky? Debil?“
„Škoda že sme se nevsadili, už bych měl kilo v kapse.“
„Mamonáři zkurvenej! A prej kolega, kamad! Měl bymě v těžký chvíli podržet a…“ (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

O autorovi

Dominik Dán je slovenský spisovatel detektivních románů. Píše pod pseudonymem a v roce 2010 se autorsky podílel při tvorbě seriálu Kriminálka Staré Město. O autorově identitě se na veřejnosti i mezi příznivci jeho díla vedou spory. Jediné, co o sobě prozradil je to, že patří mezi kriminalisty.

Patříte mezi příznivce Dominika Dána? Pak neváhejte a přečtěte si naše recenze některých kousků z jeho tvorby: Kořeny zlaMouchaCela číslo 17Rudý kapitán.

Informace byly převzaty ze serveru Kosmas.

————————————————

Ne všechna manželství mají svůj šťastný konec, zvlášť tehdy, když se váš partner zamiluje do někoho jiného. To samé se přihodilo i Vanesse Thompsonové. Ještě ale není pozdě získat svého muže zpět. Nebo snad ano? A jak se s tímto jednáním vypořádá Richardova nová snoubenka?

Manželka mezi námi

Která je ta druhá? Psychologický thriller o manželství, zradě a nebezpečných pravdách.
Ponořte se do příběhu Vanessy Thompsonové… Budete si myslet, že čtete o žárlivé ženě, která je posedlá snoubenkou svého bývalého muže. Budete se domnívat, že čtete o ženě, která se chystá vstoupit do manželství s mužem, jehož miluje. Budete se domnívat, že první manželka byla nesnesitelná, a není divu, že ji muž opustil. Budete se domnívat, že znáte všechny pohnutky, celou minulost a detaily tohoto milostného trojúhelníku… Jenže ať už si myslíte cokoli, mýlíte se. Dokážete číst mezi řádky a odhalit pravdu dřív, než obrátíte na poslední stránku?
Knihám označeným zlatou pečetí Edice TOP věnujte zvýšenou pozornost! Předchází je pověst největších světových bestsellerů, které se dočkaly vřelého přijetí kritiky i čtenářů nebo získaly významná literární ocenění.

Autorky: Greer HendricksSarah Pekkanen
Přeložila: Kristýna Kučerová

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-8026-711-66-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Manželka mezi námi vydalo nakladatelství Motto.

Ukázka z knihy

Ve vchodu se zarazí a spěšně se ohlédne přes rameno. Jako by mě zasáhl elektrický proud. Může vnímat můj pohled? Schopnost vycítit, že nás někdo pozoruje, je genetické dědictví po předcích, díky němuž se nestávali kořistí dravých zvířat, a máme pro ni vyhrazenou část našeho mozku. I já si tuhle obrannou strategii vypěstovala – mravenčení, jako by mi po těle probíjela statická elektřina, automatický pohyb hlavy při pátrání po páru zvědavých očí. A zjistila jsem, jak je nebezpečné brát toto varování na lehkou váhu.
Ona se však pouze otočí opačným směrem, otevře dveře a zmizí uvnitř, aniž by se na mě podívala.
Nemá tušení, co jsem jí udělala.
Neví, jakou škodu jsem napáchala, jakou zkázu jsem uvedla do pohybu.
Pro tuhle mladou ženu se srdcovitým obličejem a nádherným tělem – ženu, kvůli které mě opustil můj manžel Richard – jsem neviditelná jako holub zobající drobečky na chodníku.
Nemá ponětí, co se jí stane, pokud bude pokračovat v tom, co dělá. Ani to nejmenší. (str. 9)

Stáhněte si kompletní ukázku a pusťte si také videotrailer knihy.

O autorkách

Greer Hendricks strávila více než dvě desetiletí jako redaktorka nakladatelství Simon & Schuster. Psala pro The New York Times a Publishers Weekly. Žije na Manhattanu s manželem a dvěma dětmi. Jako spisovatelka debutovala románem Manželka mezi námi, který napsala společně se Sarah Pekkanen.

Sarah Pekkanen po studiích a cestě do Evropy začala pracovat jako novinářka. Pak se stala matkou tří synů a novinářskou kariéru ukončila. Napsala svůj první román The Opposite of Me a poznala svou redaktorku Greer Hendricks. Společně s ní později napsala také úspěšný román Manželka mezi námi.

Informace o Greer Hendricks a Sarah Pekkanen byly převzaty ze stránek nakladatelství Albatros Media.

————————————————

Pokud se ocitnete v situaci, kdy vám nevěří ani vaše vlastní rodina, je něco velmi špatně. Alex tvrdí, že ji někdo unesl a připoutal k nemocničnímu lůžku. Když však přijde k sobě, ocitá se na parkovišti a nemá na sobě sebemenší stopy násilí. Mohl to být opravdu jen sen?

Zatímco jsi spala

Alex se probudí připoutaná na operačním stole. Muž, který se nad ní sklání, není lékař a volba, do které ji nutí, je nevýslovně absurdní a krutá. Když však Alex znovu procitne, nemá na těle žádné stopy po zranění. A vůbec nikdo jejímu hrůznému zážitku nechce věřit, proto začíná Alex časem pochybovat o svém zdravém rozumu… Dokud se nesetká s další obětí.

Autorka: Liz Lawler
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-660-3
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Zatímco jsi spala vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Oslepilo ji ostré světlo, oči jí začaly slzet a proti nadměrné záři je musela zase přimhouřit. Trýznivě intenzivní osvětlení jí bránilo odhadnout podobu jeho zdroje. Celá zmatená se vyplašeně rozhlížela kolem. Nebyla ve svém pokojíku. Na jejich oddělení vůbec taková světla neměli, jen malá svítidla nad hlavou, která se dala zatlumit dlaní. Není na svém oddělení, nýbrž na operačním sále. Co tady proboha pohledává? Je vyloučené, aby si sem šla zdřímnout. Mysli, nabádala se. Nepomáhala třeba ošetřovat nějakého zraněného? Že by v některém týmu prostě chyběl jeden člověk? Zdálo se to velmi nepravděpodobné, ale stát se to mohlo. Zaostřila pohled níž a ztuhla.

Tělo se jí prudce roztřáslo, když spatřila, že je celá zahalená zelenými operačními rouškami. Zvuky sálu se ztišily, protože ji příliš ohlušoval šum krve v uších, takže téměř nic jiného neslyšela. Ruce měla rozpažené a páskami na suchý zip připoutané k čalouněným područkám. Nad loktem pravé paže měla ovinutou manžetu tlakoměru, špičku prostředníčku jí svíral klips sondy na měření tepu a kyslíku v krvi. Ovšem nejvíc ji vyděsily dvě velké kanyly zavedené do obou předloktí. Oranžové jehly o velkém průsvitu značily agresivní doplňování tekutin, což v jejím světě znamenalo protišokové opatření. (str. 1, 2)

Pokračujte ve čtení ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeptunův trojzubec

Vargas, Fred

Argo, 2018

zobrazit info o knizeCigaretka na dva tahy

Dán, Dominik

Slovart, 2018

zobrazit info o knizeManželka mezi námi

Pekkanen, Sarah – Hendricks, Greer

Motto, 2018

zobrazit info o knizeZatímco jsi spala

Lawler, Liz

Alpress, 2018

Napsat komentář