Knihy radí

knihy-ilustracni
Každý si někdy neví s něčím rady, ale ne vždy se má na koho obrátit. Co s tím? Zkuste knihy! Ty dokážou poradit skoro s čímkoli. Jak se vyrovnat s všeobecnou digitalizací, zbavit se nespavosti či jak lépe porozumět vlastním pocitům – na toto všechno v dnešních tipech můžete najít odpověď.

Být v dnešní době rodičem je náročnější než dříve, protože musíte mimo jiné zaujmout vyvážený postoj k moderním technologiím. Jak najít tu pravou míru? To se dozvíte v knize Mediální mámy a digitální tátové.

Mediální mámy a digitální tátové

Rady, které na internetu nenajdete
Autorka: Yalda Uhls
Přeložila: Pavla Le Roch

Počet stran: 240
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-262-1317-8
Doporučená cena: 325 Kč

Knihu Mediální mámy a digitální tátové vydalo nakladatelství Portál.

Ničí sociální sítě naše děti? Kolik času stráveného na internetu je už příliš? Co pro teenagery znamenají selfie a sexting? Jak jejich život ovlivňuje syndrom zvaný FOMO (Fear of Missing Out), tedy potřeba být neustále online, protože jinak by bylo možné něco podstatného propásnout? Tento rádce jednoduchým, srozumitelným způsobem seznamuje čtenáře s tím, jaký vliv mohou mít současná média na naše děti, ale i na nás samotné. Každá kapitola je zakončena shrnutím nejdůležitějších bodů a užitečnými typy pro běžný život. Poskytuje tak přehledný a čtivý návod, jak snadněji proplouvat nástrahami digitální éry. Kniha je ceněna zejména pro svou informativnost a pozitivní tón.

Tyto příklady sotva vedou k  nějakým závěrům, ale naštěstí nepředvídají jen zoufalství a zmar. Naopak, jak naznačuje název zprávy výzkumného centra Pew, porostou nejspíš náklady zisky. I když není mnoho studií, využívajících metody zobrazování mozku při zjišťování účinků internetu, můžeme si na základě přehledové literatury, věnované výzkumu mozku,  lidského vývoje a jejich propojení udělat určitou představu o tom, jaké změny se mohou odehrávat v mozku našich dětí s tím, jak se přizpůsobují nejnovějším změnám prostředí – digitálnímu světu.

Další ukázky si můžete prohlédnout na stránkách nakladatelství (v dolní části) případně si trochu více přečíst v ukázce na našem webu.

————————————————

Jak se během deseti minut uklidnit a zbavit se stresu? Použijte 70 cvičení pro zklidnění těla a mysli a začněte žít klidnější život i v dnešní uspěchané době.

70 cvičení pro zklidnění těla a mysli

Na pouhých deset minut
Autorka: Barrie Davenport
Přeložila: Lenka Vlčková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-271-0113-9
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu 70 cvičení pro zklidnění těla a mysli vydalo nakladatelství Grada.

OBJEVTE TAJEMSTVÍ MINDFULNESS – VŠÍMAVOSTI.
Stačí deset minut denně a váš život bude jiný!
V knížce najdete 70 jednoduchých tipů, rituálů a cvičení na ráno, dopoledne, odpoledne a večer, které můžete snadno začlenit do svého každodenního života. Pomohou vám zklidnit vaše tělo a mysl, stanete se díky nim spokojenějšími, budete mít pocit, že dny jsou delší a lépe si je užijete. Získáte i více času pro svou rodinu, pro sebe sama a pro to, co vás baví a těší. Zlepší se vaše fyzická a duševní pohoda a výrazně se omezí negativní emoce a myšlenky, pocity strachu a úzkosti. Zkvalitní se vám spánek, paměť, koncentrace a celkový výkon.

Podstatou těchto cvičení a návyků je všímavost – mindfulness. Jde o zaměření pozornosti na to, co právě děláte – ať už pracujete, odpočíváte, uklízíte nebo si hrajete s dětmi. Každou minutu, kdy budete praktikovat všímavost, si vytvoříte zásobu vnitřního klidu, který vás podpoří v době „nevědomého žití“. I když si osvojíte jen jediný ze sedmdesáti popsaných způsobů procvičování všímavosti, budete spokojenější, klidnější a emočně vyrovnanější. Zbavíte se okovů zažitých stereotypů a celý svůj život uvidíte pozitivněji.

————————————————

Čím dál více lidí trpí nespavostí. Někteří berou prášky, jiní zkouší babské rady a různé čaje. Zbavte se nespavosti, chrápání či jiných problémů – poradí vám Jason Ellis.

Zbavte se nespavosti – týdenní léčebný kurz

Naučte se, jak řešit poruchy spánku
Autor: Jason Ellis
Přeložila: Milena Dobrovolná

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7390-739-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zbavte se nespavosti vydalo nakladatelství Omega.

Kniha shrnuje autorův desetiletý průkopnický výzkum poruch spánku a poznatky z klinické praxe. Autor nabízí rychlé a efektivní metody pro: Odhalení příčiny spánkové poruchy, rychlou týdenní intenzivní terapii, řešení problémů se spánkovou apnoe, chrápáním, neklidností během spánku. A mnohem více.
Chcete-li maximalizovat úspěšnost léčby a prevenci opakování problémů, pak využijte nejúčinnější metody kognitivní behaviorální terapie při nespavosti, mezilidskou terapii a všímavost.

Jednoduše řečeno, melatonin je produkován epifýzou (nadvěskem mozkovým) a čím více ho máme, tím více jsme ospalí. Během dne je hladina melatoninu zanedbatelná., ale ve druhé části večera se začne zvyšovat (obvykle asi 2 hodiny před spaním). Tento bod je také známý jako „spánková brána“ nebo „spánková zóna“. Produkce melatoninu pokračuje, přičemž nejvyšší koncentrace je obvykle dosažena v časných ranních hodinách. Poté začne hladina melatoninu opět klesat.

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Pokud byste si přáli být vyrovnanou osobností, nahlédněte do knihy Tady a teď, kde najdete plno rad, jak toho docílit.

Tady a teď

Kreativní deník a průvodce světem mindfulness
Autorka: Alexandra Freyová
Přeložila: Jana Ejemová

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-271-0781-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Tady a teď vydalo nakladatelství Alferia.

Mindfulness neboli všímavost je schopnost bytí v přítomném okamžiku, soustředění a v důsledku i lepšího porozumění vlastním pocitům.
V knížce najdete přes 80 cvičení, soustředěných na pozorování/zkoumání, rozvoj osobnosti, koncentraci a rozvoj smyslového vnímání. Můžete vyplňovat jednu stránku denně nebo si projít víc cvičení naráz, postupovat od začátku do konce nebo vyplňovat úkoly na přeskáčku. Je to knížka na hraní a přitom nejen na hraní.
Tady a teď je ideální (dárek) proto ty, co o mindfulness ještě neslyšeli a chtěli by trochu potrénovat všímavost a soustředění, ale ocení ji i ti, co už s mindfulness zkušenosti mají. Forma interaktivního deníku doplňuje doposud existující příručky a potěší všechny, kdo si chtějí udělat trochu času pro sebe.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

S čím byste potřebovali poradit vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMediální mámy a digitální tátové
Rady, které na internetu nenajdete

Uhls, Yalda T.

Portál, 2018

zobrazit info o knizeZbavte se nespavosti
Týdenní léčebný kurz

Ellis, Jason

Edice Knihy Omega, 2018

zobrazit info o knize70 cvičení pro zklidnění těla a mysli
na pouhých 10 minut

Davenport, Barrie – Scott, S. J.

Grada, 2018

zobrazit info o knizeTady a teď
Kreativní deník a průvodce světem mindfulness

Freyová, Alexandra – Tottonová, Autumn

Alferia, 2018

Napsat komentář