Na výlet do světa fantazie

fantasy
Unikněte ze všedního světa do světa fantazie. Unikněte za zábavou, dobrodružstvím a ano, i za trochou nebezpečí. Stránky těchto knih čekají jen a jen na vás, až se do nich začtete a ponoříte se do jednoho z úžasných příběhů, které jsou přímo ideální četbou na začínající prázdniny.

Sbírka unikátních materiálů ze světa Harryho Pottera, která vyšla ke dvacátému výročí vydání prvního dílu této knižní série, je vaší vstupenkou do fantastického světa plného čar a kouzel.

Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel

Autorka: Joanne Rowlingová
Přeložil: Kateřina Stupková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 254×255 mm
ISBN: 978-80-00-04916-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Harry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel vydalo nakladatelství Albatros.

Připomeňte si dvacáté výročí vydání prvního dílu Harryho Pottera a prohlédněte si neobyčejnou sbírku magických artefaktů shromážděných na výstavě Harry Potter: A History of Magic v Britské knihovně. Čekají vás učební osnovy Bradavické školy čar a kouzel od bylinkářství až po obranu proti černé magii, tisíce let pozoruhodné kouzelnické historie i magické předměty, mezi nimiž jsou doposud nezveřejněné materiály J. K. Rowlingové.

hp ukazka

Neváhejte a stáhněte si kompletní ukázku.

O autorce

Joanne Rowlingová se narodila 31. července roku 1965 v porodnici Chipping Sodbury ve městě Yate, Gloucestershiru v Anglii, 16 km severně od Bristolu. Její matkou byla laborantka Anne a otec pracoval jako manažer firmy Rolls Royce. Joanne nevyrůstala jako jedináček, když bylo Jo 23 měsíců, narodila se jí v jejich domě sestřička Dianne. V Joanne čtyřech letech se rodina přestěhovala z Yatu do Winterbournu. Již v tak útlém věku se Joanne začala projevovat jako nadějná budoucí fantasy spisovatelka.  Na nátlak rodičů začala v osmnácti letech studovat na univerzitě v Exeteru francouzštinu a filologii, což později označila za životní chybu. Během studia stráví rok v Paříži jako asistentka učitele. Poté se vrací do Anglia a začne pracovat jako úřednice pro Amnesty International a později jako sekretářka v Manchesteru. Při jedné večerní cestě vlakem z Manchestru do Londýna (v té době bydlela v Claphamu, v jižním Londýně) jí v mysli náhle vytane podoba Harryho Pottera…
V roce 2001 si Joanne začala žít jako princezna v pohádce. Z rozvedené nezaměstnané matky se během pár let stala multimilionářka bydlící v luxusním sídle. Koupila si luxusní sídlo ve stylu 19. století u břehu řeky Tay ve Skotsku a v tom samém roce se zde vdala za Dr. Neila Murraye.

Více si můžete přečíst zde.

————————————————

Už šestá kniha z vynikající fantasy série od Bena Aaronovitche vás znovu zavede do Londýna. Spojení fantasy světa a detektivky je něco, co by rozhodně nemělo uniknout vaší pozornosti.

Strom viselců

Autor: Ben Aaronovitch
Přeložil: Milan Žáček

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2415-6
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Strom viselců vydalo nakladatelství Argo.

Policejní konstábl Peter Grant se po prazvláštním dobrodružství na anglickém venkově vrací do Londýna. Netrvá dlouho a v hlavním městě se opět začnou dít věci. Byť zpočátku jen nenápadně… Prostá podezřelá úmrtí obvykle nebývají doménou Rozmaru. Ani když k jednomu takovému dojde na divokém večírku v jednom z nejdražších obytných domů v londýnském centru. Jenže téhle party se účastnila i dcera lady Tyburn, jíž Peter dluží laskavost za jistou dřívější výpomoc. Během chvilky se tak ocitne v neznámém světě superboháčů a zlaté mládeže, v rezidencích s obrovskými suterény a exkluzivními bazény, na místech, kde se čile obchoduje s nebezpečnými a esoterickými materiály. Rozumný mladý policista by se držel zpátky a nevystrkoval hlavu, ale nebyl by to Peter, aby se při vyšetřování nedostal někam hodně daleko. Naskýtá se mu tak jedinečná příležitost ztratit sympatie starých přátel a vytvořit si nové nepřátele ve sféře, kde se mísí svět magie a výsostných práv. Zároveň objevuje nové spojence a dostává se závratně blízko jednomu z velkých hráčů… Nejčerstvější z dobrodružství Petera Granta, kterých se prodalo už přes milion výtisků, je zde.

Říčka Beverley pramení ve Worcester Parku v jihovýchodním Londýně a protéká absurdním množstvím dalších parků, odpočinkových zón a golfových hřišť, načež se v Barn Elms opět spojuje se svou matkou. Beverley tvrdí, že i když jí průměrně protéká půl metru krychlového za vteřinu, párkrát se rozvodnila až na šest metrů krychlových. A pokud se jí nedostane nějaké větší péče, pozornosti a občas i láhve ginu Junipero, nebude zodpovědná za to, kde všechna tahle přebytečná voda skončí.
Chápete, není to výhrůžka. Ale je prozíravé umět řeku dostatečně ocenit – v tom mi můžete věřit.
Na konci Beverleyiny zahrady se k řece svažuje břeh lemovaný mladými osikami a jasanovými výrostky. Říčka Beverley je na většině svého toku mělká natolik, že zřetelně vidíte kameny na dně, ale zrovna tady smuteční vrba stínila hlubokou tůň. Hladina byla tmavá a chladně odrážela moje mléčně modré pasvětlo, které kolem mě pomalu houpavě kroužilo.

O autorovi

Ben Aaronovitch (* 1964) jako dospělý rychle zjistil, že má talent pouze pro psaní a vcelku rychle se prosadil jako televizní scenárista. Pracoval pro proslulý anglický seriál Doctor Who či pro levnou space operu Jupiter Moon a posléze se pustil i do knižních dobrodružství proslulého Pána času. V 90. letech tak publikoval romány z řady Doctor WhoRemembrance of the Daleks (1990), Transit (1992), The Also People (1995) a So Vile a Sin (1997, ve spolupráci s Kate Ormanovou). Ve druhé polovině 90. let se jeho literární kariéra dostala do slepé uličky, která ho dovedla k zaměstnání v síti knihkupectví Waterstones, což se ovšem ukázalo jako ideální šance začít psát vlastní příběhy. Vznikla tak úspěšná série městských fantasy s policejním konstáblem Peterem Grantem, započatá románem Rivers of London (2011, česky Řeky Londýna) a pokračující díly Měsíc nad SohoŠepot podzemí , Prokleté domovyZáludné léto a zatím posledním česky vydaným románem Strom viselců. Vznikl taktéž komiks Řeky Londýna – Čarojízda.

Informace o autorovi byly čerpány z tiskové zprávy nakladatelství Argo.

Nenechte si ujít ani předchozí díly série nebo recenze ke knihám Měsíc nad Soho a Záludné léto, které vyšly na našem webu.

zobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knizezobrazit info o knize

————————————————

Pokud hledáte něco temnějšího, je Kamenný dům tím pravým pro vás. Ani v tomto případě se nejedná o čistokrevnou fantasy, kniha stojí spíše na pomezí fantasy a hororu.

Kamenný dům

Autor: A.K. Benedict
Přeložil: Eva Maršíková

Počet stran: 264
Vazba: brožovaná
Formát: 130×207 mm
ISBN: 978-80-7529-337-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Kamenný dům vydalo nakladatelství Slovart.

Poblíž školy Coal Hill stojí starý kamenný dům. Lidé kolem něj většinou procházejí se sklopenou hlavou. Všichni vědí, co se o tom místě povídá. Kdo se však před domem zastaví a podívá se nahoru, spatří obličej přitisknutý na okenní tabulku. Obličej křičící dívky. Tanyu kamenný dům něčím přitahuje. Je opředen záhadami a ona si umíní, že jim přijde na kloub. Čím hlouběji však pátrá, tím více si uvědomuje, že na ni v domě něco čeká. Něco, co už dlouhá léta láká do svých sítí nevinné. Něco hrozného…

Dům stojí osamocený na konci ulice. Určitě pochází aspoň z 18. století a vedle řadových domků a nových luxusních bytových komplexů působí jako pěst na oko – staře a nemístně, jako by ho někde nabralo nepravdě-podobné londýnské tornádo a pak ho pohodilo na náhodné ulici v East Endu. Kdyby prohledala růžové keře, nejspíš by zpod nich někde čouhaly seschlé údy místní čarodějnice. Tři patra, kamenné zdi s odlupující se fialovou a šedou barvou, jednoduše dům, nad nímž by členové Addamsovy rodiny jen zavrtěli hlavou a oznámili by realitnímu agentovi: „Nic pro nás, takoví gotici zase nejsme.“
Jestli se dá věřit tomu, co se říká, už tu beze stopy zmizelo několik dětí a pár jich i zemřelo. Člověk by si myslel, že se díky tomu dům stane ideálním místem, kde se budou náctiletí hecovat k odvážným kouskům nebo se potají muchlovat, ale většina lidí se mu vyhýbá.

Zaujala vás ukázka? Přečtěte si ji celou!

O autorce

Předtím, než se stala A.K. Benedict v roce 2012 spisovatelkou na plný úvazek, byla indie-rockovou zpěvačkou a autorkou písní v kapele The Black Tulips, ale vystupovala i sólově. Skládala hudbu i pro různé filmy. Stále ještě se hudbě věnuje, nyní je členkou dívčí kapely The Slice Girls.
Je autorkou mnoha úspěšných knih, podle její první knihy (The Beauty of Murder) dokonce vznikl i seriál. Její naposledy vydaná kniha nese název Kamenný dům. Mimo knih ale píše i krátké povídky do různých časopisů a kromě beletrie se trochu věnuje také poezii a psaní divadelních her.
Momentálně žije v St Leonards-on-Sea se svým psem.

Překlad: redakce. Zdroj: akbenedict.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Na stránky kterých knih utíkáte nejraději vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHarry Potter: Cesta dějinami čar a kouzel

Rowlingová, Joanne K.

Albatros, 2018

zobrazit info o knizeStrom viselců

Aaronovitch, Ben

Argo, 2018

zobrazit info o knizeKamenný dům

Benedict, A.K.

Slovart, 2018

Napsat komentář